Chanel Coco eau de parfum review

chanel coco eau de parfum

Laatst kocht ik een nieuw parfum, namelijk Chanel Coco eau de parfum. Ik wilde al een tijdje een nieuwe, luxe parfum die goed aanwezig zou zijn. Na wat research in de parfumerieën kwam ik op Chanel Coco. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad en draag hem dan ook heel erg vaak. Wat zeg ik; bijna dagelijks. Tijd om het pareltje van Chanel op mijn blog te showen.

Chanel Coco eau de parfum review

coco eau de parfum chanel pinterest

COCO weerspiegelt het karakter van Gabrielle Chanel en haar voorliefde voor barok. Een weelderige oriëntaalse symfonie die langzaam maar zeker haar contrastrijke geurnoten vrijgeeft. Gabrielle Chanel cultiveerde de kunst van de paradox. De initiatiefneemster van de pure stijl die een revolutie ontketende in de damesmode, hield ook van barok. Zij vond in die stijl de inspiratie voor de inrichting van haar appartement aan de rue Cambon. Je ziet het ook terug in haar collectie byzantijnse juwelen.

Het parfum COCO, dat haar bijnaam draagt, reflecteert de fantasierijke en zonnige kant van haar buitengewone persoonlijkheid met oriëntaalse akkoorden en warme kleuren. Een weelderige compositie van contrasterende geurnoten. Het parfum opent met een hesperidenoot van Siciliaanse mandarijn, en onthult een gul hart van absolu van jasmijn en meiroos, verrijkt met een toets van Comorese ylang-ylang en Tunesische sinaasappelbloesem. Een betoverende harmonie, waarin tot slot de warme eindnoten van Indonesische patchouli, tonkaboon en benzoë vrijkomen.

Zoals je leest een hele lovende omschrijving van dit Chanel Coco eau de parfum. Op het moment dat ik hem had geroken bij de parfumerie leek hij ontzettend kruidig en op het moment dat ik hem in huis had en opspoot leek het meer zeperig. Zo gek dat verschil, maar uiteindelijk is hij heerlijk als hij wat vervlogen is. Als de eerste intens aanwezige vleugen zijn verdwenen is het ‘zeperige’ wat ik omschreef zeker al helemaal weg en komt er wat kruidig voor terug.

Het Chanel Coco eau de parfum zit in een mooi flesje van 35ml en straalt luxe uit. Typisch een flacon die we van Chanel gewend zijn. Simpel, strak en luxe. Heerlijk om naar te kijken en ook om te fotograferen.

Mijn mening over dit Chanel parfum

Ik moet zeggen dat ik in het begin wel twijfelde of ik het juiste parfum had besteld en ook had geroken in de parfumerie. Het Coco Chanel eau de parfum leek veel kruidiger op het proefje. Ondanks dat hij totaal anders is dan andere geuren is het wel een favoriet geworden. Met maar 2 spuitjes ruik je de hele dag super lekker! Inmiddels staan er meerdere parfums van Chanel op mijn wishlist haha.

Chanel Coco eau de parfum is o.a. verkrijgbaar bij IciParisXL, Douglas, Bijenkorf.

Lees ook:
Le Volume de Chanel mascara review
Action rek voor parfum voor en na foto’s
It Cosmetics Superhero mascara review

----------

Verkrijgbaar bij:

iciparisxl.nl (€80,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op : 2 mei 2024 - 20:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *