Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?

blog promoten waar

Als je een eigen blog hebt, dan wil je natuurlijk wel dat je gezien wordt en dat je artikelen worden gelezen. Je blog promoten dus. Dit is niet iets wat je zomaar even voor elkaar hebt. Je zult natuurlijk wel je stinkende best moeten doen en zorgen dat je artikelen en je blog er tiptop uitzien. Kijk eens of je je productfoto’s mooier kunt maken. Je wordt ook niet zomaar meer een bekende blogger. Elke dag beginnen er tientallen blogs, ze komen als paddenstoelen de grond uit. Toch denk ik dat je veel meer verkeer naar je blog kunt halen als je het op de juiste manieren promoot. Zeker als je geld wilt verdienen met bloggen. Er is geen juiste of verkeerde manier, maar ik geef je mijn routine aan, hoe ik mijn blog en de blogartikelen deel.

Foto: Shutterstock

Blog promoten

Allereerst deel ik mijn blogpost in een vast aantal Facebookgroepen. Daar schreef ik een artikel over; Facebookgroepen waar je het meeste verkeer uithaalt. Dit doe ik niet ’s ochtends vroeg, maar dit doe ik in de avond, meestal na 18:00. Ik denk dat er op dat moment veel mensen achter de computer zitten en jouw artikel beter wordt gelezen. In de zomermaanden als het lekker weer is zal dit wel minder zijn dan op een regenachtige herfstdag waarop het heel hard waait, gok ik ;) Ik merk wel dat dit werkt.

Ifttt, Instagram en Facebook

Daarnaast wordt door middel van IFTTT (lees mijn artikel over IFTTT) mijn artikel automatisch op mijn Twitter en Facebookpagina geplaatst. Dat is niet met een plugin, maar via een website. De plugin Jetpack, die veel bloggers hebben, vond ik heel vervelend worden. Je hebt er wel heel veel opties, maar het maakte mijn blog best wel langzaam en dat hoorde ik van meer bloggers. Heel erg handig en zeker even de moeite waard om te bekijken. Dit gaat volledig automatisch met titel, gedeelte tekst van het artikel en de foto erbij. De artikelen op Twitter worden ’s ochtend wel bezocht. Ik denk dat op dat moment mensen wakker worden, Twitter openen en een beetje gaan scrollen. En wat doe je zelf als je een aantrekkelijke titel ziet? Dan klik je erop en lees je het artikel. Heel soms post ik het ook nog wel op Instagram, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat vaak wel vergeet.

Ellegirl, Girlscene en Blogsociety

Als ik dat gedaan heb, dan deel ik in de avond ook mijn blog artikel op Blogsociety (kijk de widget onder in mijn sidebar) en deel ik deze soms op het Ellegirl forum en het Girlscene forum. De fora bezoek ik niet iedere dag, omdat ik merk dat ik er niet heel erg veel verkeer uithaal. Dan vind ik het eigenlijk zonde om zoveel websites te bezoeken en maar te delen. Alleen als ik een artikel heb waarvan ik denk dat het supermooie foto’s heeft, een heel leuk product is of een interessant artikel, dan deel ik dat dat daar. Ik krijg er wel wat bezoekers door, maar niet heel erg veel. Bij Blogsociety kun je het artikel dus ook delen. Dat doe ik niet zo heel vaak, omdat ook daar niet zo heel erg veel verkeer vandaan komt. Dingen die wel werken zijn bijvoorbeeld titels met getallen, lijstjes en shoplogs. Ik merk dat er dan best wat doorgeklikt wordt.

Ook ben ik mij nu aan het focussen op Pinterest en YouTube. Ik zou het dan ook heel erg leuk vinden als je me op YouTube of Pinterest zou willen volgen. De volgknoppen kun je vinden onderaan dit artikel of bovenaan in het menu. Dit is nog best wel pril, dus ik weet niet hoe dit verder gaat zijn als ik hier langer mee bezig ben. Al denk ik wel dat je uit YouTube en Pinterest ook meer blog verkeer zou kunnen halen.

Meer artikelen over bloggen kun je vinden in de categorie blog tutorials, tips, plugins.

Lees ook:
Bloggers zijn schooiers voor gratis producten en reizen?
Welke blogartikelen scoren het beste?
Dit zijn de voorwaarden voor een samenwerking!
Discussies op internet, zinloos en kinderachtig + voorbeeld

Hopelijk heb ik je op weg geholpen! Je blog promoten, hoe doe jij dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *