Zó maak je je blog foto’s veel mooier, 15 ideeën!

body mist H&M goji watermeloen

Je blog foto’s mooier maken, dat is natuurlijk wel een goed idee als je veel productfoto’s maakt als blogger. Hier ben ik geen pro in, maar ik heb wel een aantal dingen die leuk zijn om bij een product te zetten of het product op een bepaalde manier te fotograferen. Het is best een trend om je foto’s zo mooi en licht mogelijk te hebben. Vind ik ook wel mooi, maar sommigen gaan daarin best ver en dan is het overduidelijk dat de foto overbelicht is. Dat is écht niet mooi. Goed, hoe maak je je productfoto’s mooier en sprekender? Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, maar ik geef je wat tips over wat je kunt gebruiken voor je productfoto’s.

Producten die je erbij kunt zetten

 • Kleine nep plantjes (zoals op bovenstaande foto)
 • Een mooie kralenketting
 • Andere producten met een mooie verpakking (zoals de H&M bodymist uit de H&M shoplog)
 • Wissel af met een paar mooie dienbladen (zoals in mijn Action shoplog)
 • Kijk naar een mooie achtergrond
 • Gebruik bijvoorbeeld cadeaupapier om je productfoto’s op te leggen in niet schreeuwende tinten
 • Koop hobbypapier in mooie pasteltinten (nu bij Action verkrijgbaar!)
 • Mooie brandende kaarsjes
 • Mooie kaarshouders
 • Denk eens aan mooie kerstverlichting op de achtergrond om bokeh te creëren
 • Een lightbox met een leuke tekst
 • Mooie notitieboekjes en/of pennen
 • Mooie rosé gouden kwasten (zoals hier
 • Een mooi plateau van bijvoorbeeld marmer (die van mij komt bij Xenos vandaan)
 • Tijdschriften en boeken

Ik hoop dat ik je op deze manier wat tips heb kunnen geven waarmee jij je productfoto’s nog leuker kunt maken! Zelf heb ik een aantal kleine nep plantjes, het boek van Action met het hobby papier (hier zijn verschillende varianten van), een lightbox, producten, verschillende dienbladen én het marmeren plateau. Het is heel leuk om af te wisselen zodat je niet steeds dezelfde uitstraling geeft aan je foto’s. Mocht je nog niet echt leuke spulletjes hebben, ga dan eens naar Action of Xenos bijvoorbeeld. Daar hebben ze vaak leuke decoratie en spulletjes die je kunt gebruiken en helemaal niet zo duur zijn. Dan kun je lekker experimenteren! Oh, en ook een wit harig kleedje (een neppe), is verkrijgbaar bij Ikea voor een tientje. Is mooi wit en je kunt er ook hele mooie foto’s mee maken.

Lees ook:
Tip: schildersdoeken Action als achtergrond voor je foto’s
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Mijn blog wishlist (fotografie)
Jane Iredale shades for fall collectie

Wat gebruik jij vaak voor je foto’s?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook