Zó maak je je blog foto’s veel mooier, 15 ideeën!

Zó maak je je blog foto’s veel mooier, 15 ideeën!

Je blog foto’s mooier maken, dat is natuurlijk wel een goed idee als je veel productfoto’s maakt als blogger. Hier ben ik geen pro in, maar ik heb wel een aantal dingen die leuk zijn om bij een product te zetten of het product op een bepaalde manier te fotograferen. Het is best een trend om je foto’s zo mooi en licht mogelijk te hebben. Vind ik ook wel mooi, maar sommigen gaan daarin best ver en dan is het overduidelijk dat de foto overbelicht is. Dat is écht niet mooi. Goed, hoe maak je je productfoto’s mooier en sprekender? Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, maar ik geef je wat tips over wat je kunt gebruiken voor je productfoto’s.

Producten die je erbij kunt zetten

action shoplog

 • Kleine nep plantjes (zoals op bovenstaande foto)
 • Een mooie kralenketting
 • Andere producten met een mooie verpakking (zoals de H&M bodymist uit de H&M shoplog)
 • Wissel af met een paar mooie dienbladen (zoals in mijn Action shoplog)
 • Kijk naar een mooie achtergrond
 • Gebruik bijvoorbeeld cadeaupapier om je productfoto’s op te leggen in niet schreeuwende tinten
 • Koop hobbypapier in mooie pasteltinten (nu bij Action verkrijgbaar!)
 • Mooie brandende kaarsjes
 • Mooie kaarshouders
 • Denk eens aan mooie kerstverlichting op de achtergrond om bokeh te creëren
 • Een lightbox met een leuke tekst
 • Mooie notitieboekjes en/of pennen
 • Mooie rosé gouden kwasten (zoals hier
 • Een mooi plateau van bijvoorbeeld marmer (die van mij komt bij Xenos vandaan)
 • Tijdschriften en boeken

Ik hoop dat ik je op deze manier wat tips heb kunnen geven waarmee jij je productfoto’s nog leuker kunt maken! Zelf heb ik een aantal kleine nep plantjes, het boek van Action met het hobby papier (hier zijn verschillende varianten van), een lightbox, producten, verschillende dienbladen én het marmeren plateau. Het is heel leuk om af te wisselen zodat je niet steeds dezelfde uitstraling geeft aan je foto’s. Mocht je nog niet echt leuke spulletjes hebben, ga dan eens naar Action of Xenos bijvoorbeeld. Daar hebben ze vaak leuke decoratie en spulletjes die je kunt gebruiken en helemaal niet zo duur zijn. Dan kun je lekker experimenteren! Oh, en ook een wit harig kleedje (een neppe), is verkrijgbaar bij Ikea voor een tientje. Is mooi wit en je kunt er ook hele mooie foto’s mee maken.

Lees ook:
Tip: schildersdoeken Action als achtergrond voor je foto’s
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Mijn blog wishlist (fotografie)
Jane Iredale shades for fall collectie

Wat gebruik jij vaak voor je foto’s?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

9 reacties op “Zó maak je je blog foto’s veel mooier, 15 ideeën!

 1. Dat nepkleedje van Ikea heb ik ook 🙂

  Ik probeer om iedere keer iets anders te gebruiken, anders krijg je zoveel van hetzelfde. Ik wil binnenkort eens kijken naar een lightbox, want die vind ik toch wel erg leuk!

 2. Goede tips! Ik gebruik soms kerstlampjes maar meestal fotografeer ik het liefst gewoon zonder toevoegingen op m’n witte tafel met glasplaat (want dat geeft zo’n mooie reflectie).

 3. Goede tips! Ik ben ook altijd op zoek naar fijne dingen voor op productfoto’s, dus hier kan ik wel wat mee. Op dit moment gebruik ik vooral vaak mijn harige kleedje, een houten snijplank en een paar vrolijke notitieboekjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.