Welke blogartikelen scoren het beste?

by Mariska

De beste blogartikelen, welke zijn dat precies? Nu vind ik mezelf absoluut geen expert op dit gebied, maar kan wel na jaren bloggen zeggen wat het beste scoort qua artikelen die je schrijft. Althans de blogartikelen die op mijn blog het beste scoren. Ik denk namelijk dat het ook wel afhangt van wat voor soort blog je hebt en waar je in het algemeen over schrijft. Nu heeft mijn blog niet echt een niche. Niet één bepaald onderwerp die je hier steeds terug ziet komen en dat vind ik ook fijn. Dat geeft mij de mogelijkheid om heel veel onderwerpen aan te snijden zonder dat ik vastzit aan het woord ‘beauty’ in mijn blognaam bijvoorbeeld. Wat zijn de beste blog artikelen op mijn blog? De beste blogartikelen die dus het beste scoren en het beste worden gelezen? Dat ga ik nu vertellen!

Persoonlijke verhalen

Persoonlijke verhalen worden altijd wel goed gelezen merk ik. Mensen vinden het leuk een kijkje te krijgen in het leven van de blogger die zij volgen. Draai de rollen maar eens om :) Als jij een blog volgt, dan wil je ook wel weten wat de blogger een beetje doet naast de blog. Een kijkje in het leven van, om het zo te zeggen. Als ik naar mezelf kijk vind ik het leuk om persoonlijke verhalen te lezen waarin ik mezelf herken. Je hebt dan de neiging om door te lezen en ook om een reactie achter te laten met jouw mening over dat bepaalde onderwerp en artikel. Ikzelf vind dat dus hartstikke leuk en ik merk dat er ook meer reacties achter gelaten op artikelen over mijn persoonlijke belevenissen, dagboekjes en foto’s. Dat foto’s maken vergeet ik trouwens echt altijd, dus dat is wel zonde anders zou ik er zo mee door kunnen gaan. Kort; mensen willen graag lezen met wie ze te maken hebben en blijven hangen als ze herkenning vinden.

Blogtips

Ook worden mijn blogtips altijd heel veel gelezen en ik zie dat ik inmiddels al 95 (!!) berichten in deze categorie van blogtips heb staan. Dat is echt heel erg veel en was me er niet van bewust. Hoewel ik ook op dit gebied mezelf geen expert vind, weet ik best wel wat er werkt en wat er niet zo goed werkt. Hoewel ik er voorstander van ben dat mensen ook makkelijk dingen zelf op kunnen zoeken op Google, dingen zelf kunnen uitproberen of hulp vragen, vind ik het ook gewoon leuk om mijn ervaring te delen. Ik vind het namelijk super leuk als ik op een andere blog een nieuwe layout zie, nieuwe lettertype combinaties, nieuwe plekken waar advertenties staan of om te zien welke apparatuur de blogger gebruikt. Dat ga ik niet nadoen, maar ik vind het heel erg interessant waardoor ik zelf weer verder ga met dingen onderzoeken.  Het valt me wel op dat niet heel veel bloggers prijsgeven hoe ze het precies doen. Bij welk advertentiebureau ze zitten, waar ze de layout van hebben of welke camera ze gebruiken. Waarom niet? Nou, de reden kan ik denk ik wel bedenken. Ik denk dat veel bloggers niet willen dat iemand anders hen ‘na gaat doen’. Het is in mijn ogen niet ‘nadoen’, omdat iedereen bijvoorbeeld een Canon G7x kan gebruiken of een mooie spiegelreflexcamera van hetzelfde type. Zonde.

Winacties

En deze moest er natuurlijk gewoon bij. Een van de beste blogartikelen zijn natuurlijk de winacties. Het was te verwachten. Echter is het bij winacties altijd zo dat het maar tijdelijk heel goed scoort. Vaak zie je namen bij de reacties voorbij komen die je normaal gesproken nooit ziet en word de blogpost opgepikt door winacties websites. Je krijgt dus tijdelijk meer bezoekers en meer interactie op je blog, maar dat gaat vanzelf weer weg als de winactie is afgelopen en de winnaar is gekozen. Ik doe dus veel minder winacties dan voorheen, omdat ik wil voorkomen dat er mensen op mijn blog terecht komen die je normaal nooit ziet.

Lees ook:
Waarom winacties organiseren geen goed idee is
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
5 super tips voor je jouw bedrijf start
Bullet journaling – zo doe je dat!

Wat zijn voor jou de beste blogartikelen?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?