Mijn favoriete en dierbare sieraden

favoriete dierbare sieraden

Dagelijks draag ik bepaalde sieraden die mijn favoriet zijn. Een paar ervan zijn ook dierbare sieraden. Ze staan niet allemaal op de foto, maar één staat er wel op de foto. Deze sieraden heb ik voor je op de foto gezet om een kijkje te geven wat ik zowel draag. Alles op de foto zetten is niet zo’n succes, want ik wissel heel erg vaak af. Zo krijg je dus wel een goede indruk ;) Dierbare sieraden vind ik fijn om te dragen, maar op een of andere manier ben ik ook altijd wel een beetje bang om dat kwijt te raken. En mocht je het kwijt raken ben je dus wel een beetje ver van huis… Het is onvervangbaar. Goed, kijk mee.

Favoriete en dierbare sieraden

favoriete dierbare sieraden

Eigenlijk speel ik wel een beetje vals. Het rosé gouden horloge dat je helemaal rechts op de foto ziet heb ik pas geleden bij Action gekocht, maar heb ik nog niet gedragen omdat hij te groot is. Stiekem, heel stiekem heb ik hem gekocht omdat ik hem zo mooi vind voor op de foto én de kleur natuurlijk. Goed, next.

Helemaal links zie je als eerste een ring van Pandora die ik een aantal jaar geleden mocht uitzoeken voor mijn blog. De ring heb ik heel vaak gedragen en draag ik nog steeds vaak dagelijks. De laatste tijd wat minder omdat ik vaak weer last heb van uitslag helaas.

Daarnaast zie je een grote schakelring die wat dikker is. Eerder wilde ik heel graag een ring van Buddha to Buddha, maar de prijs vond ik echt te gek. Mariska zou Mariska niet zijn als ze op zoek ging naar een alternatief wat er op lijkt en goedkoper is. Ik kwam dus uit bij deze ring van Lucardi die wel 3x goedkoper was. Deze draag ik wel iedere dag en tegenwoordig combineer ik dat met de Ti Sento ring van links. Om een vinger staat dat best wel leuk eigenlijk. Een dunne ring met kleine schakels en een grote wat grovere ring met dikkere schakels. Ook van Lucardi heb ik de schakelarmband die je iets verderop rechts ziet. Dit vind ik een hele leuke armband en niet té grof. Van grove sieraden houd ik wel, maar het moet niet te opzichtig worden.

dierbare sieraden as sieraad

Bovenstaande is toch wel een van de meest dierbare sieraden, denk ik. Dit is een as sieraad, waarop mijn zusje de datum van onze oma haar overlijden op heeft laten graveren. Zelf heb ik destijds een hanger in vorm van een hartje laten vullen met wat as en samen met deze is dat heel dierbaar. Zoiets wil je ook gewoon echt niet kwijtraken omdat het zoveel emotionele waarde heeft. En daarbij vind ik het een heel mooi idee om een dierbare zo dichtbij je te kunnen dragen. Kun je nagaan, ze is in 2004 overleden en dat is alweer 13 jaar terug!

Ook een mooi idee vind ik om een portret in hout te laten graveren. Zelf ben ik dat weleens tegen gekomen op Facebook en dat heeft best wel een indruk op mij gemaakt. Je ziet ook vaak dat mensen een portret laten zetten als tattoo voor een overleden persoon, maar mocht je dat niet willen omdat het te ‘blijvend’ is, dan is het ook een idee.

Eigenlijk kun je ontzettend veel laten graveren met een mooie tekst of een mooi portret en dat hoeft niet perse de kant van het rouwen op te gaan. Denk hierbij aan een naambordje voor bij de voordeur of een mooie tekst op kunststof. Heel veel keuze en niet alleen maar een verdrietige reden.Wat zijn jouw meest dierbare sieraden?

Lees ook:
Bronzen Regal horloge – love brons
Buddha to Buddha oorbellen Ellen
Linkerarm onder de tattoos
Blogger naamketting

Heb jij een dierbaar sieraad van een overleden persoon?