Op onze nieuwsbrief abonneren

Betaalde content op een blog vervelend en tv niet?

accessoires op mijn bureau

Het is me al een tijdje geleden opgevallen eigenlijk. Op internet wordt soms nogal moeilijk gedaan over het feit dat bloggers reclame gebruiken om inkomsten te genereren. Of het nu gaat om een product in een filmpje die gepromoot wordt, advertenties, betaalde content, affiliate links en ga zo maar door. Eerder schreef ik al over geld verdienen met bloggen en hoe je dit doet en toch wordt er soms nog een soort van probleem van gemaakt. Ik snap dat niet zo goed. Wij bloggers willen natuurlijk een leuk zakcentje met onze blogs verdienen en waarom zou je dat niet doen, omdat iemand daar iets over zegt?

Betaalde content op tv

Laat ik beginnen met het feit dat er op tv altijd tientallen reclamespots te zien zijn. Dat lijken we allemaal wel normaal te vinden. Maar als je op een blog bent en er staan een aantal advertenties op een blog dan slingeren we de ad blocker aan of soms wordt er wel eens commentaar gegeven dat iemand het een afknapper vindt op een blog. Waarom? Je kunt geen tv kijken zonder reclame uitingen, je kunt geen GTST kijken zonder product placement (van bijvoorbeeld Thuisbezorgd…) en zo zijn er nog veel meer dingen. Op televisie is dit dus de normaalste zaak van de wereld en we kijken er allemaal naar. En geloof me, op sommige tv zenders is het allemaal nog erger dan op de blogs die je leest.

Betaalde content op een blog

Zoals ik al zie slingeren we maar al te graag onze ad blocker aan om maar niet de advertenties hoeven te zien op een blog. Zelf heb ik mijn ad blocker nooit aanstaan, puur om de reden dat ik de betreffende bloggers de inkomsten gun die ze ermee verdienen. Zelf draai ik immers ook advertenties op mijn blog en zou het ook fijn vinden als mensen mij mijn inkomsten gunnen ­čÖé Ik verdien mijn inkomsten met affiliate links, Google ads, ads via een derde partij en de betaalde artikelen. En geloof me; niets is zo fijn als inkomsten te kunnen verdienen met je grootste hobby! Ergens ga ik er vanuit dat we dit allemaal wel willen, dus ik snap ook niet zo goed waarom de gun factor er soms niet is. Als jij goed bent in het tekenen van bijvoorbeeld portretten en iemand klopt bij jou aan met de vraag een portret te maken waar je geld voor zou kunnen vragen. Waarom zou je het niet doen?

Lees ook:
Geld verdienen met affiliate links (+ lijst webshop en aanbieders!)
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
5x waarom het internet nep is
Mijn échte mening over adblockers

Ik ben oprecht benieuwd naar het feit waarom jij wel of geen ad blocker gebruikt en of jij de (mede)bloggers wel inkomsten gunt. Of dat je pertinent tegen bent om betaalde content te lezen op een blog!
close

6 Reacties

 1. 27 januari 2017 / 17:27

  Daar heb je een heel goed punt! En betaalde artikelen op blogs hoef je niet per se te lezen (als er dan toch mensen zijn die het stom vinden), terwijl je als je tv kijkt soms wel 10 minuten moet wachten totdat je film weer verder gaat. Toch vind ik het iets onpersoonlijker worden als een blogger de verkeerde samenwerkingen aangaat. Over iets waar ze anders nooit over zouden schrijven bijvoorbeeld. Maar meestal heeft een samenwerking juist toegevoegde waarde ­čÖé

 2. Julie
  27 januari 2017 / 14:42

  Goede vergelijking maak je hier! Ik denk echt dat er veel mensen zijn die hier nog niet bewust bij stilgestaan hebben! ­čÖé Ik verdien nu niet echt met bloggen, maar ik snap best dat dit voor sommige mensen hun full time job is!

 3. 23 januari 2017 / 18:54

  Met ads heb ik sowieso geen problemen en met betaalde content ook niet. Ik vind wel dat er dan ook nuttige en relevante informatie overgebracht moet worden. Niet alleen van “het is een mooie kleur lippenstift en het smeert lekker”. Dat vind ik te weinig, zeker als het betaalde content is, moet het een meerwaarde hebben voor de lezer.

 4. 22 januari 2017 / 22:00

  Ik heb er zelf niet zoveel moeite mee als bloggers betaalde content plaatsen. Als ik voor mezelf spreek, vind ik het een hele leuke uitdaging om van betaalde content toch iets te maken wat niet als reclame overkomt en wat lezers ook kunnen waarderen. Andersom kan ik het bij anderen ook heel erg waarderen als zij dat ook doen. Advertenties heb ik (nog) niet op mijn blog, maar bij anderen vind ik dat ook niet echt storend. Ik gun anderen die inkomsten wel.
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Blogdilemma: bloggen en privacyMy Profile

 5. Priscilla
  22 januari 2017 / 19:46

  Ik vind het niet perse vervelend om reclame te zien/lezen op blogs. Reclame hoort er wat mij betreft een beetje bij. Voor niks gaat de zon op, verder niet. Ik stoor me af en toe alleen aan veel reclame in YouTube video’s. Irritant als ik lekker een lange video aan ‘t kijken ben en om de 5 minuten een reclame van 30 seconden komt die ik niet weg kan klikken. Ik zie dan liever 1 langere reclame aan het begin van de video.
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Testpanel ÔÇô Melkchocolade met karamelMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   22 januari 2017 / 20:32

   Klopt, en de laatste tijd komen er soms wel 4 ads in die je kunt weg klikken. Wat ik irritanter vind is van die filmpjes advertenties die tussendoor komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.