Betaalde content op een blog vervelend en tv niet?

accessoires op mijn bureau

Het is me al een tijdje geleden opgevallen eigenlijk. Op internet wordt soms nogal moeilijk gedaan over het feit dat bloggers reclame gebruiken om inkomsten te genereren. Of het nu gaat om een product in een filmpje die gepromoot wordt, advertenties, betaalde content, affiliate links en ga zo maar door. Eerder schreef ik al over geld verdienen met bloggen en hoe je dit doet en toch wordt er soms nog een soort van probleem van gemaakt. Ik snap dat niet zo goed. Wij bloggers willen natuurlijk een leuk zakcentje met onze blogs verdienen en waarom zou je dat niet doen, omdat iemand daar iets over zegt?

Betaalde content op tv

Laat ik beginnen met het feit dat er op tv altijd tientallen reclamespots te zien zijn. Dat lijken we allemaal wel normaal te vinden. Maar als je op een blog bent en er staan een aantal advertenties op een blog dan slingeren we de ad blocker aan of soms wordt er wel eens commentaar gegeven dat iemand het een afknapper vindt op een blog. Waarom? Je kunt geen tv kijken zonder reclame uitingen, je kunt geen GTST kijken zonder product placement (van bijvoorbeeld Thuisbezorgd…) en zo zijn er nog veel meer dingen. Op televisie is dit dus de normaalste zaak van de wereld en we kijken er allemaal naar. En geloof me, op sommige tv zenders is het allemaal nog erger dan op de blogs die je leest.

Betaalde content op een blog

Zoals ik al zie slingeren we maar al te graag onze ad blocker aan om maar niet de advertenties hoeven te zien op een blog. Zelf heb ik mijn ad blocker nooit aanstaan, puur om de reden dat ik de betreffende bloggers de inkomsten gun die ze ermee verdienen. Zelf draai ik immers ook advertenties op mijn blog en zou het ook fijn vinden als mensen mij mijn inkomsten gunnen 🙂 Ik verdien mijn inkomsten met affiliate links, Google ads, ads via een derde partij en de betaalde artikelen. En geloof me; niets is zo fijn als inkomsten te kunnen verdienen met je grootste hobby! Ergens ga ik er vanuit dat we dit allemaal wel willen, dus ik snap ook niet zo goed waarom de gun factor er soms niet is. Als jij goed bent in het tekenen van bijvoorbeeld portretten en iemand klopt bij jou aan met de vraag een portret te maken waar je geld voor zou kunnen vragen. Waarom zou je het niet doen?

Lees ook:
Geld verdienen met affiliate links (+ lijst webshop en aanbieders!)
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
5x waarom het internet nep is
Mijn échte mening over adblockers

Ik ben oprecht benieuwd naar het feit waarom jij wel of geen ad blocker gebruikt en of jij de (mede)bloggers wel inkomsten gunt. Of dat je pertinent tegen bent om betaalde content te lezen op een blog!
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook