5x waarom het internet nep is

internet is nep

Steeds meer denk ik na bij het motto ‘doe maar gewoon en wees jezelf’. Dat is eigenlijk iets waar ik altijd wel achtersta, gewoon jezelf blijven en normaal doen. Het internet is nep, een hele neppe plek. En dan heb ik het niet alleen over blogs, maar ook over Snapchat, Instagram, Twitter en de rest van de social media. Op internet lijkt alles vaak zo perfect. Perfect gemaakte foto’s, perfecte gemonteerde video’s en uiteraard moet je Instagram feed ook helemaal top zijn en moeten alle foto’s bij elkaar passen. Nu is dit natuurlijk voor iedereen anders, maar ik heb het er niet zo heel erg op. Of beter gezegd; ik ben er totaal niet mee bezig. Natuurlijk doe ik mijn best op de foto’s die ik maak voor mijn blog, maar de rest doe ik niet zo heel veel mee.

Foto: Shutterstock

Het geeft een verkeerd beeld

Zelf denk ik dat dingen soms een heel verkeerd beeld kunnen geven aan de volgers. En dan bedoel ik al die prachtige foto’s, video’s en ga zo maar door. Vaak komt het over of diegene een perfect leventje leidt terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Niet iedereen kan natuurlijk een geweldig leven leiden en ik geloof ook sterk dat iedereen wat mindere dingen heeft. Logisch lijkt me dat ook wel. Als bijvoorbeeld Mascha van Beautygloss een filmpje maakt waarin zij de hele dag thuis aan het werk is, krijg je al snel de indruk dat ze de hele dag thuis zit. Daar komen de meest nare reacties op. Denk eens na! Zij moet toch ook gewoon boodschappen doen, naar de wc, de was opvouwen en ga zo maar door? Het lijkt alsof mensen maar één ding doen in dat geval omdat er maar een bepaalde tijd wordt gefilmd.

Wat is wel echt en wat niet?

Prijs je een artikel de hemel in omdat je ervoor betaalt krijgt of vind je het artikel echt fijn? Heb je nou wel of niet betaald gekregen voor die blogpost of niet? Laatst was er nog zo’n item op tv over Instagram. Een bekende persoonlijkheid die een foto postte van een plek, maar op dat moment was diegene daar helemaal niet. Het gaat uiteindelijk om de foto, maar het komt niet heel echt over. Net als dat je op elke foto een glad huidje hebt. Of je een product de hemel in prijst en vervolgens een paar artikelen verder het product helemaal niet fijn vindt. Of de Instagram ontbijtjes. Alsof je elke ochtend al je accessoires klaar legt om een mooie foto te maken. En dan nog maar niet te spreken over het té perfecte ontbijtje in de kom zelf.

Twijfel aan de persoonlijkheid

Zelf twijfel ik wel eens aan een persoonlijkheid van sommige bloggers en Youtubers. In de zin van dat iemand op Twitter roept dat iedereen gelijk is, iedereen is mooi op zijn of haar manier en iemand de grond in trappen is diegene tegen. Goede insteek, maar als je vervolgens in een filmpje dat je op Youtube hebt geplaatst roept dat iemand op tv (een presentator in dit geval) een veel te dik rond hoofd heeft en alleen maar onzin kan praten dan vraag ik me af wat je precies bedoelt met het feit dat je vindt dat iedereen leuk is zoals hij of zij is. Dan ga ik twijfel aan je persoonlijkheid en wie of je echt bent als je niet op internet te vinden bent.

Mensen gaan zich vergelijken

Als je iemand bent met een groot aantal volgers op social media of op Youtube bijvoorbeeld, dan gaan mensen zich met jou vergelijken. Je bent een persoon die invloed heeft en mensen kijken tegen je op. Als jij een tattoo of piercing hebt gezet willen volgers het ook. Ga jij vaak op vakantie, willen je volgers het ook vaak. Het is natuurlijk niet op alle fronten, maar vaak is dit wel het geval.

Alles wordt maar bewerkt

Alles wordt ook vaak maar bewerkt. De meest mooie, witte foto’s, leuke effecten in video’s en de meest gladde huidjes. Op die manier komt het een beetje vreemd over soms. Volgens mij hebben we allemaal wel eens een gigantische krater op onze kin (ik ooit op het puntje van mijn neus..), foto’s die eigenlijk niet mooi belicht zijn en dat soort dingen. Alles moet tegenwoordig ook bewerkt worden omdat het anders geen kwalitatieve content is. Ik vind het mooi, maar ergens ook wel erg jammer dat het zo gaat.

Lees ook:
Mijn eerste mobiel en jonge kinderen nu
6 tips om van je telefoonverslaving af te komen
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
Volgers kopen, ben je nu trots op jezelf?! + ik beken..

Internet is nep, wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *