Essence Instant Volume Boost mascara waterproof

by Mariska

De Essence Instant Volume Boost mascara, ik heb er een aantal goede reviews over gelezen. Daarom was ik heel nieuwsgierig geworden naar deze mascara en tijdens mijn tripje naar Oberhausen CentrO afgelopen week, besloot ik deze mee te nemen bij de DM. Ik had hem natuurlijk net zo goed bij Trekpleister op het dorp kunnen kopen, maar oké. Er is een waterproof en een niet waterproof versie. Zelf heb ik gekozen voor de Essence Instant Volume Boost mascara in waterproof, omdat mijn wimpers dan vaak beter blijven zitten en mooi gekruld blijven. Hier lees je mijn review!

De hele dag megavolume en ook nog eens waterproof! Dat kan met deze waterproof versie met het volumeborsteltje. Voor superwimpers in tien seconden!

Essence instant volume boost mascara waterproof

essence instant volume boost mascara waterproof

Deze mascara is nieuw in het assortiment en belooft Party Proof te zijn! Klinkt goed. Ook zegt deze waterproof versie dat hij waterproof en smudge-proof is. Daarbij belooft deze mascara ook dat je in 10 seconden klaar zou zijn! Hm, dat ga ik denk ik evengoed niet redden omdat ik het vaak opbouw met een paar laagjes. Maar het is natuurlijk het testen waard! De verpakking vind ik wel leuk, maar niet heel erg speciaal. De blauwe versie is waterproof, de ‘gewone’ versie is paars. Je kunt het dus wel goed uit elkaar halen op die manier.

essence instant volume boost mascara waterproof

Het borsteltje is niet heel erg dik en ook de haartjes die erop zitten staan wat verder uit elkaar. Over het algemeen hou ik wel van dit soort borsteltjes, het zorgt wel voor de volume. Ik had dus op zich een goed gevoel bij deze mascara en ging hem proberen. Uiteindelijk was het voor mij echt een enorme teleurstelling.

Ik hoopte dat je deze goed kon opbouwen door met een laagje te beginnen, op laten drogen en dan het volgende laagje. Nou dat werkte dus niet zoals ik had verwacht. Het viel mij direct op dat de mascara heel waterig leek en dus niet goed pakte op mijn wimpers. Ondanks dat ik mijn wimpers had gekruld bleven het gewoon een paar slappe haartjes met een zwarte gloed. Niet echt iets waar ik naar opzoek ben. Vervolgens heb ik dat laten drogen en nog een laagje geprobeerd, maar het werd er nog lelijker op. Ik heb hier dan ook geen foto’s van gemaakt, want daar zou je echt niet vrolijk van worden.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

essence instant volume boost mascara waterproof

Hoewel ik eigenlijk alleen maar goede reviews heb gelezen, ben ik niet blij met deze mascara. Ik heb zelfs een beetje spijt dat ik hem heb gekocht, ondanks dat hij maar een paar euro was. Had zo gehoopt dat het een goede mascara zou zijn! Maar helaas, ook dat kom je weleens tegen en dit is gewoon een hele slechte. Of misschien is het geen slechte mascara, maar werkt hij gewoon niet voor mijn wimpers.

Eigenlijk wilde ik ook foto’s laten zien van de Essence Instant Volume Boost mascara op mijn wimpers, maar dit heb ik niet gedaan. Er was gewoon niets te zien behalve een zwarte waterige gloed op mijn wimpers die helemaal niets doet. Wellicht werkt hij wel voor jouw wimpers, maar voor de mijne doet het niets. Ook niet als ik het probeer te laten drogen en op te bouwen. Geef mij maar de Catrice Rock Couture mascara, nog steeds mijn favoriet!

Essence Instant Volume Boost mascara is verkrijgbaar bij Trekpleister en Kruidvat.

Lees ook:
MUA Lash Boom mascara
Catrice Pret-a-Volume smokey mascara waterproof review
4 dingen die je moet bespreken in een review
W7 Flirty Eyes mascara

Heb jij deze Essence Instant Volume Boost mascara al geprobeerd? Wat is jouw favoriete mascara?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?