7 tips om je wandeling een boost te geven

by Mariska

Wandelen is gezond, ontspannend en voor iedereen. En omdat we het steeds vaker doen is het leuk om op zoek te gaan naar afwisseling. Daarom deze 7 tips voor veel wandelinspiratie. Met deze manieren is een wandeling vele malen leuker!

Lees ook: Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Je wandeling een boost geven

1. Zorg voor goed materiaal (dat ook mooi mag zijn)
Zorg dat je goede wandelschoenen draagt met veel demping en een goede pasvorm. Ze mogen natuurlijk ook hip zijn. De nieuwe damesschoenen Bari Low van Grisport zijn dan een uitstekende keuze. Die lopen zo lekker dat je ze het liefst elke dag draagt, en waarom ook niet? Het is een sportieve, vrouwelijke schoen die goed combineert met je dagelijkse outfit.

2. Disco heeft het juiste wandelritme
Discomuziek uit de jaren 70 en 80 is weer helemaal hot én leuk tijdens een wandeling. Deze vrolijke muziek staat in een vierkwartsmaat en geeft daarmee een ideaal wandeltempo aan. Maak een playlist met je favoriete Disco Top 100 en stap met een grote glimlach op je gezicht door de wereld. (Met natuurlijk af en toe een disco-move onderweg.)

3. Met de bus terug
Vaak loop je dezelfde, favoriete rondjes en daar is niets mis mee. Het is een wandeling! Maar het is ook leuk om een stuk verder weg te wandelen. Zoek daarom eens een busstation op 5 kilometer van huis met een interessante route daar naartoe. Als je aankomt neem je vervolgens lekker relaxed de bus naar huis terug.

4. Luister naar een podcast
Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Zoek op internet op ‘100 populairste podcasts’ en je hebt zo een actuele lijst te pakken met podcasts waarin de meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken. Van licht entertainment tot zware kost: heerlijk wandelmateriaal. (lees ook: 7 Nederlandse true crime podcasts die ik luister)

5. Scoor een wandeldate
Een oproep op Facebook dat je voor de afwisseling wel eens met iemand anders wilt gaan wandelen levert verrassende reacties op. Tijdens een wandeling leer je iemand vaak ook van een heel andere kant kennen. En als het klikt heb je een nieuw wandelmaatje. Zo wordt wandelen het nieuwe ‘liken’.

6. Neem een verrekijker mee op wandeling
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Vogels zijn in het vroege voorjaar in de weer met gezinsuitbreiding. Daardoor zijn ze veelal ook goed zichtbaar omdat ze hun nest bouwen en voedsel verzamelen. Ze zingen vaak ook tijdens hun werklust. Een ideaal moment dus om ze te spotten.

7. Schrijf een kort verhaal over je wandeling
Laat je gedachten de vrije loop en maak tijdens het wandelen korte notities op je smartphone. Of spreek ze in op je memo-app. Wandelen maakt enorm veel creativiteit in je los. Bij thuiskomst heb je lekker veel input om je korte verhaal te schrijven. Deel je resultaat op Facebook, dan heb je ook een stok achter de deur om extra je best te doen.

Maak jij vaak een wandeling?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?