Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

7 Nederlandse true crime podcasts die ik luister

nederlandse true crime podcasts

Op het moment dat de podcast in het leven kwam en ik overal lovende verhalen las, dacht ik alleen maar dat het niets voor mij zou zijn. Ik wist niet wat ik interessant zou vinden, leek me saai en dacht dat ik beter naar muziek kon luisteren. Tot ik Nederlandse true crime podcasts ontdekte. Toen was ik verkocht en ik vind het nog leuk ook! De laatste tijd ga ik vaak een stuk wandelen (vaak een klein uur) en luister dan zo’n Nederlandse podcast. In dit artikel vind je de Nederlandse true crime podcasts die ik luister en heb geluisterd tot nu toe.

7 Nederlandse true crime podcasts

De Showbizzmoord

Deze podcast gaat over de showbizzmoord van de jaren ’80 op platenbaas en producer Bart van der Laar. Zelf was ik toen nog niet geboren maar ik vind het super interessant. Er komen ook kennissen, vrienden en bekenden aan het woord over het luxe leven dat hij leidde bijvoorbeeld. Cocaïne, drank en vrouwen speelde bijvoorbeeld ook een rol. Een hele spannende ontknoping kan ik je vertellen!

TBS

In deze podcast zijn er 4 TBS’ers aan het woord uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in Venray. Ze hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten en worden klaargestoomd voor een leven buiten de hekken. Ook weer zo’n super interessante podcast die je echt moet luisteren. Je hebt echt geen idee hoe het er daar aan toe gaat.

Daders

In deze Nederlandse podcast komen daders aan het woord die ooit een of meerdere misdrijven hebben gepleegd. Ze vertellen wat er gebeurde en wat hen er toe dreef om de misdaad te begaan. Super interessant! Inmiddels zijn ze vrij en hebben ze hun straf uitgezeten. Aanrader als je van Nederlandse true crime podcasts houdt.

Kwaad bloed

Kwaad Bloed gaat over 6 spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. Welke dit zijn ga ik niet verklappen, maar een heeft wel te maken met de prostituee uit Groningen die verdween en nooit is gevonden. Moorden die plaatsvinden op plekken waarvan je het niet denkt, het platteland.

Holleeder – de finale

Eigenlijk alles rondom Willem Holleeder vind ik interessant om te zien en te luisteren, net zoals deze podcast. Als je al op de hoogte bent van het hele verhaal is het wellicht minder interessant, omdat alles in wat kortere en compactere vorm wordt verteld. Toch vond ik het interessant om te luisteren.

De Blankenberge tapes

Dit verhaal kende ik niet, maar ook erg interessant. Het gaat over een vrouw die Robert Josse ontmoet en gaat daten. Maar Robert Josse blijkt al heel lang overleden te zijn. Wie is deze man en wat spookt hij uit? Ook weer een vrij apart verhaal wat zich in België afspeelt.

De kofferbakmoord

Met deze Nederlandse podcast ben ik momenteel nog bezig. De kofferbakmoord op Ralph Meinema. De jongen die werd gevonden in zijn eigen kofferbak en om het leven is gebracht. Heel interessant om zijn familie en vrienden aan het woord te horen. Er schijnt dus een verdachte te zijn, maar die houdt zijn kaken stijf op elkaar.

Deze Nederlandse true crime podcasts luister ik allemaal via Spotify. Als je daar dus zoekt op de naam kun je ze vinden. Als jij nog suggesties hebt uit deze categorie, let me know!

Luister jij Nederlandse true crime podcasts?

Lees ook:
Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf door Judith Noordzij
Videoland serie: Echte Penoze
Netflix: The Disappearance of Madeleine McCann

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 23 juli 2020 / 07:24

  Wat leuk is dat.
  Ik zelf luister nog niet naar podcasts. Maar wie weet dat het mijn smaak zal worden.
  Lees het laatste blogbericht van Heidi – Zomeravontuur. #2My Profile

 2. Patricia Schmitz-Heres
  22 juli 2020 / 15:33

  Ik luister altijd naar “Willem” over Holleeder maar ook zoveel andere zaken meer.

 3. 22 juli 2020 / 13:07

  Wat een leuk idee om dat tijdens het wandelen te beluisteren!

 4. 22 juli 2020 / 10:02

  Leuk! Bedankt voor de tips. Ik ben al jaren fan van podcast, maar heb nog nooit een Nederlandse podcast geluisterd om de een of andere reden. True crime is een van mijn favoriete onderwerpen, dus ik ga deze eens opslaan. Ik ben momenteel ook weer naar audioboeken aan het luisteren, vind ik ook fijn tijdens een wandeling.
  Lees het laatste blogbericht van Sanne – Babyshower ideeën: zó maak je er een feestje vanMy Profile