7 Nederlandse true crime podcasts die ik luister

by Mariska

Op het moment dat de podcast in het leven kwam en ik overal lovende verhalen las, dacht ik alleen maar dat het niets voor mij zou zijn. Ik wist niet wat ik interessant zou vinden, leek me saai en dacht dat ik beter naar muziek kon luisteren. Tot ik Nederlandse true crime podcasts ontdekte. Toen was ik verkocht en ik vind het nog leuk ook! De laatste tijd ga ik vaak een stuk wandelen (vaak een klein uur) en luister dan zo’n Nederlandse podcast. In dit artikel vind je de Nederlandse true crime podcasts die ik luister en heb geluisterd tot nu toe.

7 Nederlandse true crime podcasts

De Showbizzmoord

Deze podcast gaat over de showbizzmoord van de jaren ’80 op platenbaas en producer Bart van der Laar. Zelf was ik toen nog niet geboren maar ik vind het super interessant. Er komen ook kennissen, vrienden en bekenden aan het woord over het luxe leven dat hij leidde bijvoorbeeld. Cocaïne, drank en vrouwen speelde bijvoorbeeld ook een rol. Een hele spannende ontknoping kan ik je vertellen!

TBS

In deze podcast zijn er 4 TBS’ers aan het woord uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in Venray. Ze hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten en worden klaargestoomd voor een leven buiten de hekken. Ook weer zo’n super interessante podcast die je echt moet luisteren. Je hebt echt geen idee hoe het er daar aan toe gaat.

Daders

In deze Nederlandse podcast komen daders aan het woord die ooit een of meerdere misdrijven hebben gepleegd. Ze vertellen wat er gebeurde en wat hen er toe dreef om de misdaad te begaan. Super interessant! Inmiddels zijn ze vrij en hebben ze hun straf uitgezeten. Aanrader als je van Nederlandse true crime podcasts houdt.

Kwaad bloed

Kwaad Bloed gaat over 6 spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. Welke dit zijn ga ik niet verklappen, maar een heeft wel te maken met de prostituee uit Groningen die verdween en nooit is gevonden. Moorden die plaatsvinden op plekken waarvan je het niet denkt, het platteland.

Holleeder – de finale

Eigenlijk alles rondom Willem Holleeder vind ik interessant om te zien en te luisteren, net zoals deze podcast. Als je al op de hoogte bent van het hele verhaal is het wellicht minder interessant, omdat alles in wat kortere en compactere vorm wordt verteld. Toch vond ik het interessant om te luisteren.

De Blankenberge tapes

Dit verhaal kende ik niet, maar ook erg interessant. Het gaat over een vrouw die Robert Josse ontmoet en gaat daten. Maar Robert Josse blijkt al heel lang overleden te zijn. Wie is deze man en wat spookt hij uit? Ook weer een vrij apart verhaal wat zich in België afspeelt.

De kofferbakmoord

Met deze Nederlandse podcast ben ik momenteel nog bezig. De kofferbakmoord op Ralph Meinema. De jongen die werd gevonden in zijn eigen kofferbak en om het leven is gebracht. Heel interessant om zijn familie en vrienden aan het woord te horen. Er schijnt dus een verdachte te zijn, maar die houdt zijn kaken stijf op elkaar.

Deze Nederlandse true crime podcasts luister ik allemaal via Spotify . Als je daar dus zoekt op de naam kun je ze vinden. Als jij nog suggesties hebt uit deze categorie, let me know!

Luister jij Nederlandse true crime podcasts?

Lees ook:
Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf door Judith Noordzij
Videoland serie: Echte Penoze
Netflix: The Disappearance of Madeleine McCann

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?