Gastbloggers, de voor- en nadelen

gastbloggers

Zelf heb ik in het begin samen met Kimberly de blog nailsandlifestyle.com gehad. Dat was eigenlijk de eerste blog die lekker liep en die ik ook het langste heb volgehouden. Op een gegeven moment wilden we beiden wat anders en zijn we gestopt met de blog, hoewel ik het eerst nog een tijdje alleen heb gedaan. Op het moment dat de blog was gestopt wilde ik iets nieuws. Nailsandlifestyle was natuurlijk een vrij specifieke naam en daar wilde ik van af. Ik wilde een blognaam hebben die bij mij zou passen en waarbij ik ook over een veel breder scala aan onderwerpen kon schrijven. Daarbij wilde ik ook iets van mijn naam gebruiken, maar helaas was mariska.nl al bezet en die zou ik ook niet in handen kunnen krijgen. Het woord ‘by’ was heel populair, maar dat vond ik dan weer te gewoon dus ik heb het er lekker op zijn Nederlands bijgeplakt; in februari 2013 is doormariska.nl geboren! Ik heb dus veel alleen gedaan, maar heb op deze blog ook wel een aantal gastbloggers gehad.

Foto: Shutterstock

Voordelen met een gastblogger

De voordelen kan ik eigenlijk wel zo opnoemen en dat zijn er een paar. Dit kan voor iedereen anders zijn, maar ik deel graag mijn ervaringen hierover. Ervaringen waarvan ik nu nog zie dat dit is gekomen door de gastbloggers die ik heb gehad op doormariska.nl. Op een rij:

  • Je krijgt unieke content vanuit een ander oogpunt geschreven
  • Breder scala aan onderwerpen waar ik zelf niet over schrijf(zoals recepten, fotografie en Netflix hier op de blog is geweest)
  • Je wordt beter gevonden op die onderwerpen (zoals de verlaten panden post van Astrid die nog steeds goed scoort!)
  • Het trekt meerdere soorten bezoekers aan
  • Je hebt zelf minder tijd nodig om je blog te vullen

De bovengenoemde zijn toch echt wel de voordelen die ik merk en waarvan ik eigenlijk nog steeds profijt heb. Nu wil ik niet zeggen dat ik het alleen maar deed voor in mijn eigen straatje, natuurlijk ook om de betreffende blogger meer exposure te geven. De betreffende bloggers heb ik allemaal zelf benaderd en ik vond het ook meer dan gewoon dat zij linkte naar hun eigen blog onder de blogpost.

Nadelen met een gastblogger

Ook heb ik, naast de grote voordelen, helaas wat nadelen ondervonden. Dit was niet direct, maar nadat de tijd vorderde kwamen er wat dingetjes aan het licht waar ik niet bij na had gedacht en wat ik ook wat minder fijn vond. Laat ik vooropstellen dat dit niet met de gastbloggers zelf te maken hadden, dit lag puur aan mezelf en is mijn eigen ervaring hierin.

  • Ik wilde altijd een preview van het artikel dus las dat een dag van tevoren in WordPress na
  • Het kost evengoed wat tijd om artikelen na te lezen, goede SEO toe te passen en dat soort dingen
  • Als iemand niet direct affiniteit heeft met WordPress moet je veel uitleggen
  • Je moet het contact goed onderhouden

Welke gastbloggers zoek ik nu?

Ondanks de bovengenoemde nadelen ben ik toch weer op zoek naar gastbloggers die het leuk zouden vinden om eens in de zoveel artikelen te schrijven. Dan kijk ik vooral naar de voordelen, omdat ik de nadelen moet accepteren als ik het wil en ik mijn best daar voor moet doen. Ik zou namelijk graag meer onderwerpen willen laten zien als fashion, reizen en hotspots, films en series en eten & drinken. Mocht je dit leuk lijken en heb je affiniteit met WordPress (je weet goed hoe het werkt) en je maakt kwalitatief goede foto’s, dan kun je me altijd mailen voor meer informatie 🙂

Lees ook:
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!
Volgers kopen, ben je nu trots op jezelf?! + ik beken..
5 redenen om een samenwerking NIET aan te gaan
Wat gebruik ik voor mijn blog?

Heb jij wel eens gewerkt met gastbloggers? En zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook