Op onze nieuwsbrief abonneren

Review WECOLOUR shampoo, conditioner & argan silk

wecolour shampoo, conditioner en argan silk

Wecolour shampoo review!Jullie hebben onlangs kunnen zien dat ik mijn haren rood had geverfd en dat is natuurlijk niet al te best voor je haar. Goede verzorging is heel erg belangrijk bijvoorbeeld en je moet er ook voor zorgen dat je haren niet te vaak gewassen worden met een rode kleur omdat dit snel vervaagd. Hoe ik dit oplos laat ik je binnenkort zien in een ander artikel. Nu over de verzorging van het merk Wecolour en dat met name de Wecolour shampoo, conditioner en argan silk dat ik ontving. Uiteraard heb ik het getest en nu schrijf ik de review over deze producten. Ook kreeg ik de Dark Bamboo Clay, maar deze heb ik niet geprobeerd. Op de verpakking zie je in ieder geval al direct staan: ‘No sulfates, no parabens, organic’. Kijk, dat is fijn, ik gebruik namelijk niet graag parabenen voor mijn dunne haar. Ik ontving de verzorgingsproducten, maar je kunt er ook terecht voor allerlei kleuren kapperskwaliteit haarverf.

Wecolour shampoo en conditioner

wecolour shampoo, conditioner en argan silk review
wecolour shampoo, conditioner en argan silk ingredienten

De flessen van de Wecolour shampoo en conditioner zijn vrij simpel en strak zonder al teveel poespas. Persoonlijk vind ik dat niet echt een probleem. Gelukkig kun je achter op de flessen van de shampoo en de conditioner wel meer informatie vinden maar dat is ook weer simpel neergezet met duidelijke taal. Van de tweede fles (rechts, shampoo) is helaas het lettertype een beetje vervaagd maar ik hoop dat je het alsnog kunt lezen. Er staat niet heel veel verrassends op maar het is wel altijd fijn om de ingrediënten te lezen.

Wat Wecolour zegt over de shampoo:

Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Onze shampoo (en uiteraard ook onze conditioner) bevat geen sulfaten, siliconen en parabenen. De shampoo is heel mild voor je haar en je hoofdhuid. Als je je haar wast, worden niet alleen stof, vuil en huidschilfers verwijderd, maar ook de natuurlijke beschermlaag die je haar en hoofdhuid gezond houdt. De kunst van een goede shampoo is om het haar te reinigen zonder het teveel te ontvetten of beschadigen.

Wat maakt de shampoo van WECOLOUR speciaal?
Onze shampoo is ontwikkeld zonder sulfaten (ook vaak sls genoemd), siliconen en parabenen en onderscheidt zich daardoor van reguliere shampoo’s. Sulfaat is niet alleen agressief voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid en je lichaam. Agressieve sulfaten zijn eenvoudig te herkennen aan de hoeveelheid schuim die tijdens het wassen ontstaat. Veel mensen denken dat een goede shampoo vooral moet schuimen. Niets is echter minder waar. Sterk schuimende shampoos brengen je hoofdhuid juist schade toe. Ze verwijderen niet alleen vuil, maar ook de natuurlijke oliën. Het gevolg: je haar wordt droger en brozer.

WECOLOUR shampoo bevat hoogwaardige ingrediënten met hydraterende eigenschappen. Het is mild voor je haar en je hoofdhuid en de kleur blijft langer mooi. Ook is de shampoo veel geconcentreerder waardoor je veel minder nodig hebt en er dus langer mee kunt doen.

Wat vind ik van deze shampoo en conditioner?

Ik heb beiden geprobeerd en wat mij als allereerst opviel is dat de shampoo heerlijk lekker fris naar citrus ruikt. De conditioner ook maar die is wat zachter qua geur. Als je naar de ingrediëntenlijsten kijkt zie je wel dat er parfum inzit en dat dit helemaal onderaan staat. Dat is op zich wel een heel fijn teken. Er staat bij de shampoo dat je dit dient te gebruiken als je je haren hebt geverfd, maar dit had ik al gedaan voor ik deze producten had ontvangen. Je hebt inderdaad van beide producten niet heel erg veel nodig om met de shampoo goed te reinigen en met de conditioner je haar goed te verzorgen.

Mijn hoofdhuid is heel erg gevoelig en daardoor kan ik het beste mijn haren zo min mogelijk wassen. Het is dus heel fijn dat deze mild is. Ik merk niet perse dat het de jeuk verminderd of verergerd. Wel blijven je haren heerlijk lekker fris ruiken en is het fijn voor mijn dunne haar. Het maakt mijn haar niet zwaar, net als de conditioner waardoor ik er makkelijk volume in krijg. Beide flessen hebben 250ml aan product. De shampoo kost €14,50 en de conditoner €16,50, maar als je ze beiden wilt proberen dan betaal je €27,50 in plaats van €31,50.

Wecolour argan silk

Argan Silk is uitermate geschikt voor gekleurd haar en haar dat droog, poreus, dof en beschadigd is. De formule zorgt ervoor dat je haar wordt gevoed en de elasticiteit van je haar verbetert. Je haar voelt weer zacht aan en krijgt een zijdezachte glans. Het is goed voor droge punten en zorgt ervoor dat je haar gezond blijft.

hydrateert, verzorgt en beschermt je haar
met UV-filter en bescherming tegen thermische invloeden.
bevat arganolie en bijenwas
geschikt voor gekleurd en/of droog, poreus, dof en beschadigd haar
Omdat Argan Silk geen sls, sulfaten, parabenen, resorcinol en peg bevat, verdragen ook mensen met een hele gevoelige huid Argan Silk.

De Wecolour Argan Silk is wel mijn favoriete product van deze 3 die ik heb ontvangen. Hierboven zie je wat zij zelf zeggen over dit product. Het is een product dat je op handdoek droog haar in masseert (ik doe dat over m’n lengtes en de punten) en dat je erin moet laten zitten, dus een zogenaamd leave in product. Het voedt, herstelt en maakt je haar zacht en glanzend en daar ben ik het heel erg mee eens. Je hebt ook echt maar een heel klein beetje nodig en je gebruikt het ongeveer 2x per week. Dit product is zó fijn, het doet ook echt wat het beloofd met mijn haren. Ook was ik bang dat dit mijn haar zwaar zou maken maar gelukkig niet. Het geeft net die extra verzorging die je haar nodig heeft na het verven. Deze heb ik ook gebruikt na gebruik van een andere shampoo en doet dan evengoed goed zijn werk.

De tube Argan Silk bevat 75ml wat €11,50 kost, maar als je er 2 tegelijk koopt of in combinatie met een ander product, dan betaal je €9,50. Wat mij betreft is dit product zeker het geld waard! Het is natuurlijk wel zo dat het mijn te droge haar niet repareert, dat moet gewoon afgeknipt worden.

Ik ben oprecht heel tevreden over deze producten van Wecolour en gebruik ze dan ook met veel plezier, met name de Argan Silk. Die doet echt wat voor mijn haar!

Ken jij het merk Wecolour ook?

Lees ook:
Cosnature Volume shampoo granaatappel
The Body Shop Shea shampoo & conditioner eerste indruk
Review Yves Rocher Anti Haaruitval Shampoo
Yves Rocher volume shampoo en conditioner

close

14 Reacties

 1. 29 januari 2019 / 00:05

  Oeh dat klinken als fijne producten.
  En ook nog eens vrij betaalbaar. Altijd goed!
  Het is dat ik nog genoeg haircare heb staan,
  anders had ik zeker iets van dit merk willen proberen.

 2. 28 januari 2019 / 23:30

  Die Argan Silk zou ook wat voor mij zijn. Ik verf mijn haar regelmatig en na het wassen föhn ik het ook altijd. En natuurlijk ook veel last van droge punten…

  • Mariska
   Auteur
   29 januari 2019 / 08:31

   Dan is het zeker echt een heerlijk product 🙂

 3. 28 januari 2019 / 21:59

  Ik ken het merk en vind de argan silk erg fijn spul, ik had net als jij ook verwacht dat ie mijn haren zou verzwaren en was echt verrast toen dat gelukkig niet gebeurde.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – ORLY GelFX Builder in a BottleMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   28 januari 2019 / 22:26

   Nee, fijn is dat hè! Als je haren zo zwaar worden kun je het moeilijk nog volumineus maken.

 4. 28 januari 2019 / 15:37

  Klinkt echt alsof het hele fijne producten zijn!

 5. 28 januari 2019 / 13:34

  Die Argan Silk klinkt echt heerlijk. Ik verf mijn haar ook al zóóólang, dus ik moet echt dit soort verzorgingsproducten hebben ervoor, anders wordt het zo lelijk en droog. Goede tip dit dus.

  • Mariska
   Auteur
   28 januari 2019 / 22:25

   Ja ik zou je dit dus echt aanraden (ondanks dat ik betaald heb gekregen voor deze review). Het zijn echt hele fijne producten, vooral die argan silk.

 6. 28 januari 2019 / 13:02

  Vooral de shampoo & conditioner gebruik ik erg graag, vind de geur ook zo lekker 🙂

  • Mariska
   Auteur
   28 januari 2019 / 22:24

   Ja de geur vind ik van beide producten ook wel echt super lekker. Echt een pluspunt.

 7. 28 januari 2019 / 09:03

  Klinken als fijne producten! Voor mij klinkt de laatste echt als een fijn product 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Dana – Recap 2018My Profile

  • Mariska
   Auteur
   28 januari 2019 / 10:44

   Ja die is echt enorm fijn en ook echt mijn favoriet. Heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.