Zwarte meubels met een witte laminaatvloer, zo ziet dat eruit!

by Mariska

Begin dit jaar heb ik mijn interieur eigenlijk helemaal omgegooid. Sinds ik hier woon (mei 2018, dus net 2 jaar! :) ) heb ik gekozen voor een witte laminaatvloer en zwarte meubels. Dat wist ik eigenlijk gelijk omdat het een vrij kleine ruimte is die ik groter wilde laten lijken. Aardig gelukt! Maar van de witte meubels ben ik wel overgegaan naar zwarte meubels uiteindelijk. Ik vond het veel te wit en te klinisch worden op een gegeven moment.

Zwarte meubels

Ineens kreeg ik een ingeving. Ik dacht dat zwarte meubels wel heel mooi zouden staan. Op de foto hierboven lijkt het echt super smal, maar dat valt in het echt wel mee. In combinatie met de witte laminaatvloer heb ik de grote muur achter de televisie donkergrijs geverfd. Dit wil ik uiteindelijk nog een andere kleur geven, welke weet ik nog niet. Suggesties? :) In de zwarte meubels heb ik items neergezet met gouden accenten. Dat vind ik een hele mooie combinatie, net zoals de manden die een bamboe uitstraling hebben.

Het treft dat de keuken in mijn huis ook een houtkleurig is met een zwart aanrechtblad. Dat past natuurlijk precies bij elkaar, hoewel ik liever wel een andere keuken zou willen. Helaas moet ik nog even wachten tot ik daarvoor aan de beurt ben.

Licht in de huiskamer

Het licht in de huiskamer is oké, maar had wel beter gekund. Dit komt niet door de zwarte meubels die het licht breken. In een vorige woning had ik eens een lichtkoepel en dat was zo fijn! Dan heb je als het waren een ‘raam’ in het plafond waar het licht binnenkomt. Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten en voor elke ruimte zal er iets passend zijn. Bij mij kan dat helaas niet omdat ik een appartement heb op de begane grond. Boven mij zit nog een appartement.

Wat bij mij het licht breekt is het balkon van mijn bovenburen. Op die manier schijnt het niet echt naar binnen, maar omdat ik op een hoek woon heb ik op een gegeven moment wel door het zijraam veel licht. Noodzakelijk voor het maken van foto’s! In mijn slaapkamer heb ik vooral ’s avonds de zon.

Zelf ben ik heel blij dat ik naar de zwarte meubels ben gegaan. Ik vind dat contrast met een witte laminaatvloer gewoon echt heel mooi en geeft veel meer sfeer vind ik.

Wat vind jij van de combinatie witte vloer en zwarte meubels?

Lees ook:
Lightpainting met staalwol
Zo creeer je meer sfeer in huis & aan de wand!
De uitslag van het bloedprikken

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?