Zo blijf je jezelf goed voelen in nare en vreemde tijden

by Mariska

Het zal je niet ontgaan zijn dat mijn vader 2 weken geleden helaas is overleden. De dagen ervoor en daarna zijn natuurlijk heel vervelend en het is belangrijk om jezelf goed te voelen in nare en vreemde tijden.

Jezelf goed blijven voelen, de tips

Goede nachtrust

Om jezelf goed te blijven voelen is een goede nachtrust heel belangrijk. Goede nachtrust kun je bereiken door verschillende dingen toe te passen. Je kunt kiezen voor een 1 persoons boxspring bijvoorbeeld als je niet zoveel ruimte hebt. Of een ‘gewoon’ eenpersoonsbed , zolang je maar goed ligt met een goed matras én goed kunt uitrusten. Gebruik eventueel een lekkere warme kruik. Uit ervaring weet ik dat dit net wat fijner is.

Wat ook goed helpt is een uur voor je gaat slapen geen schermen meer te gebruiken. Geen mobiel, geen televisie en geen tablet. Dan wordt het rustiger in je hoofd en kun je beter in slaap vallen. Ook zou je kunnen kiezen voor slaapsupplementen die bij een drogist verkrijgbaar zijn. Dit alles bij elkaar maakt dat je een goede nachtrust hebt.

Doe wat je leuk vindt

Ook heb ik gemerkt dat het belangrijk is te doen wat je leuk vindt om je goed te blijven voelen in vervelende tijden. Wat ik heb ontdekt is dat ik bijvoorbeeld diamond painting heel erg leuk vind en dat het me ook veel rust geeft. Op dit moment heb ik daar 2 projectjes van liggen waar ik zo nu en dan mee aan de slag ga. Rust is goed en dat is rustgevend. Een muziekje aan op de radio, wat drinken en wat lekkers en lekker rustig aan de gang. Nu zeg ik niet dat je per se moet gaan diamond painten, maar puzzelen of tekenen kan ook rustgevend zijn.

Opruimen en schoonmaken

Stiekem ben ik niet zo’n opruim en schoonmaak type, maar ik merk wel dat ik er rustiger van word. Ze zeggen weleens dat een opgeruimd huis zorgt voor rust in het hoofd en eerst kon ik daar alleen maar om lachen. Maar, ik heb gemerkt dat dit wel echt heel goed werkt. Stofzuigen, dweilen, stofdoekje overal overheen en vervolgens een lekkere geurkaars of waxmelt aanzetten. Mij geeft het enorm veel rust en ik weet zeker dat je jezelf goed blijft voelen als je dit in de praktijk brengt.

Extra tijd voor jezelf

Niets is zo fijn om extra aandacht aan jezelf te besteden als je je niet zo goed voelt. Ga extra lang onder een warme douche, smeer een extra fijne body butter op en trek een mooie set kleding aan. Oh en wat ik persoonlijk ook fijn vind; ook al loop je de hele dag in een onesie of joggingbroek, spuit je favoriete parfum op. Alleen een klein spuitje van mijn favoriete parfum zorgt ervoor dat ik mezelf goed blijf voelen.

Lees ook:
Minder werken? Hier liep ik tegenaan
Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is
Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?