Wat ik gebruik voor mijn blog | februari 2016

door Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Het leek me wel weer eens tijd om een artikel te schrijven over de spullen die ik op dit moment gebruik voor mijn blog. Denk daarbij aan de layout, camera, laptop, hosting en ga zo maar door. Als ik kijk naar het begin, wanneer ik begon met bloggen en de tijd nu, dan is er best wel wat veranderd. Qua hosting ben ik bijvoorbeeld overgestapt, mijn camera heeft een upgrade gekregen en ook gebruik ik er meerdere dingen naast. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst dingen veranderen of bij komen vandaar dat er Februari 2016 bij staat 😉

Laptop

Sinds iets meer dan een half jaar geloof ik, heb ik een nieuwe laptop. Wat je nieuw noemt, maar je snapt wat ik bedoel. Het is de Lenovo G710 die een slag groter is dan mijn oude Packard Bell. De Lenovo G710 heeft een 17inch HD beeldscherm wat het allemaal wel wat mooier maakt en is heel scherp. Mijn vorige laptop was 15,6inch en ik wilde wat groter en wat sneller. Dat is met deze gelukt en kan er weer een tijdje tegenaan. Alles wat ik wil doet hij prima én redelijk snel.

Camera

canon 600 D

Deze foto had ik nog en is iets kleiner, excuus. Ik gebruik nog steeds mijn Canon 600D die ik al een aantal jaar geleden kocht. Het was een set aanbieding waarbij ik niet alleen de camera kreeg, maar ook de standaard kitlens 18-55mm en de 50mm lens! Omdat ik de 50mm lens toch ook wilde ging ik eigenlijk overstag, het was geloof ik toen zo’n €500,00 alles bij elkaar, wat ik wel mee vond vallen. Van alle drie heb ik nog steeds iedere dag veel plezier. Wat ik fijn vind aan deze camera is het kantelbare scherm zodat je (en ja, daar moet ik me meer op gaan focussen.. ) veel makkelijker filmpjes kunt maken omdat je jezelf kunt zien. Ook met het maken van make-up looks bijvoorbeeld is het heel erg handig omdat je jezelf kunt zien. Ik wil echt nooit meer anders.

Softbox en externe flitser

Op het moment dat ik het bloggen wat serieuzer nam wilde ik uitbreiden. Wat ik precies wilde wist ik niet zo goed en uiteindelijk koos ik voor een externe flitser. Deze kocht ik toentertijd ook in de herfst en heb er nog nooit een seconde spijt van gehad. Ik betaalde er zo’n €70,00 voor geloof ik en het is een echte toevoeging vind ik. Wel moet je er mee leren werken zodat de foto’s er wel mooier mee worden en niet slechter door bijvoorbeeld teveel licht. Gelukkig kun je de flitser in verschillende standen zetten.
Later koos ik ook voor een softbox en ook deze heeft mij nooit teleurgesteld. Vooral de combinatie van flitser en softbox vind ik heel erg fijn zodat ik in de avond, als het donker is, ook nog mooie foto’s kan maken.

Tussen ringen set

Deze tussen ringen plaats je tussen je camera en je lens. Je draait je lens eraf en zet een van deze tussen ringen op je camera, op dezelfde manier hoe je normaal gesproken een lens erop zet. Vervolgens zet je je lens weer op die tussen ring op dezelfde manier. Dit cadeau heb ik gekregen voor mijn jubileum op het werk en ben er zo blij mee! Het zijn verschillende maten waardoor je met de ene heel dichtbij kan fotograferen (macro) en met de andere wat minder dichtbij. Voorbeeld van de makro:

Je kunt deze ringen zowel gebruiken met de 50mm lens als met de standaard lens die vaak bij de camera zit. Heel erg handig! Dit kost zo’n €100,00 ook geloof ik en geloof me, deze hebben echt toegevoegde waarde! Ik twijfelde namelijk tussen een macro lens of deze set en toen kreeg ik deze set 🙂

iPhone 6

Misschien gebruik ik mijn iPhone 6 niet per se voor mijn blog, maar wel voor mijn Social Media kanalen. Facebook, Instagram en Twitter. Heb hem nu ongeveer een jaar en ben er mee dan tevreden mee. Volgende telefoon wordt zeker weten weer een iPhone!

Hosting

Mijn hosting heb ik sinds een geruime tijd bij JustHost.nl. Ik heb geen ervaring met verschillende hosts, maar wat ik wel kan zeggen is dat ik iedereen deze host aanraad. De service is er altijd wanneer je het nodig hebt! In de avond, in het weekend, overdag.. ze helpen altijd! Met hulp bedoel ik vragen over de opslag, plugins die conflicten veroorzaken, back-ups en ze zijn ook niet te beroerd om zelf in te loggen en te kijken wat er mis is. Via mail is het fijn communiceren maar ook via Twitter is de service prima. Ik ga nooit meer ergens anders heen, echt niet 🙂

Layout

Voor de lezers die mij al langer volgen weten dat ik nogal vaak van layout ben veranderd. Steeds raakte ik uitgekeken op mijn layout en zag ik weer iets anders wat ik graag wilde. Maaarrrrr.. al heel lang ben ik verliefd op de layouts van Pipdig. Gewoon het totaalplaatje van deze layouts, de opties die je erbij hebt én de service.. Mocht je op zoek zijn naar een mooie layout, ga dan daar even kijken. Je betaald er wel voor, het is misschien niet goedkoop, maar je hebt er écht plezier van. Je kunt er zoveel aan veranderen naar wens zodat je het helemaal eigen kunt maken.

Lees ook:
Mijn Samsung Galaxy S7 Edge rose pink
AliExpress iPhone oplader in rose goud (staand!) eerste indruk
Samsung Galaxy S8, de perfecte telefoon?!

Dit artikel bevat affiliate links.

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.