Waarom vaste rubrieken voor mij niet werken

by Mariska

Vaste rubrieken op blogs kom je heel erg vaak tegen. Elke week verschijnen er op talloze blogs wel de wekelijkse foto dagboekjes, er zijn rubrieken over bijzondere verhalen die je anoniem kunt delen en zelf had ik de rubriek ‘breek de week’ die voorheen elke woensdag online kwam. Ook de foto dagboekjes heb ik enige tijd zelf geplaatst en ben ik ook mee gestopt, net als met ‘breek de week’. Maar waarom ben ik met deze vaste rubrieken gestopt? Want vaste rubrieken trekken toch juist veel lezers die weten wat ze kunnen verwachten op een bepaald moment? Voor mij werkte het niet.. Ik leg je uit waarom het voor mij niet werkt om deze rubrieken voor vast op mijn blog te hebben.

Foto: Shutterstock/Ume illus4289

Vaste rubrieken? Reden waarom het voor mij niet werkt

Timing en planning

Je hebt in mijn artikelen over ‘3x mijn chaotische ik‘ kunnen lezen dat ik het heel lastig vind om te plannen. Het liefst gebruik ik een agenda of bullet journal maar dat is gewoon niet voor mij weggelegd. Het gaat een week goed en dan vergeet ik het weer. Met een vaste rubriek is dat ook zo. Dan kan ik me voornemen om elke maandag een foto dagboek online te zetten met foto’s van de afgelopen week, maar dan voel ik me zo verplicht. Dan moet ik dus wachten tot zondagavond, het foto dagboek in elkaar zetten en dat betekent voor mij dat ik ‘beperkt’ word voor de zondagavond. Snap je wat ik bedoel? In mijn hoofd gaat dan al snel het idee dat ik op zondagavond niks anders kan doen dan dat foto dagboek in elkaar zetten en dat het echt MOET. En moeten in de zin van; het is een vaste rubriek en je hebt dat afgesproken met je lezers. Als ik het dan niet nakom dan voelt het voor mij alsof ik een belofte heb gebroken en niks waard ben als blogger. Dus daarom doe ik het niet.

Altijd op zoek

Ook moet ik met vaste rubrieken altijd op zoek naar nieuwe input. Bij ‘breek de week’ moest ik voor de woensdag elke keer op zoek naar nieuws, leuke aanbieding en ook nog eens leuke artikelen van mede bloggers. Het is natuurlijk hoe je zelf een rubriek aankleed, maar net als met een foto dagboek dan moet je er altijd aan denken om foto’s te maken. Ik maak genoeg foto’s maar ik vergeet het om het elke keer te doen van wat ik allemaal door de dag heen doe. Daarnaast vind ik het ook niet leuk om mijn op Instagram geplaatste foto’s nog een keer te plaatsen allemaal. Veel van mijn lezers volgens mij ook op Instagram en dan zien ze niks nieuws en heeft het geen toegevoegde waarde meer.

Originaliteit

En dan vind ik originaliteit ook nog best wel lastig. Nu weet ik ook wel dat ieder leven anders is en dat een foto dagboek best origineel kan zijn als je ook daadwerkelijk veel verschillende dingen doet. Dat valt bij mij wel mee. Ik ben veel thuis (vind ik heerlijk) en ga 4 of 5 dagen in de week naar mijn werk waar ook geen spannende dingen gebeuren. Dat vind ik ook niet origineel genoeg om steeds opnieuw te fotograferen eerlijk gezegd. Persoonlijk vind ik het altijd wel leuk om persoonlijke verhalen te lezen, ook al zijn deze anoniem. Dit wil ik dan weer niet op mijn blog, want waarom zou iemand op mijn blog willen staan met zijn of haar verhaal? Er zijn veel grotere blogs die meer lezers hebben en waar er meer op gereageerd en gelezen wordt. Origineel zijn vind ik erg leuk en ben er ook zeker voor in om nieuwe dingen te proberen online, maar vaste rubrieken werken dus niet.

Werken vaste rubrieken voor jou?

Lees ook:
De zomer voorbij en de herfst begint
5 dingen op een blog die ik niet leuk vind
Velvet pink interieur items, de leukste op een rij!
Fresh ’n Rebel Roze Rockbox Slice Fabriq Edition

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?