5 ergernissen in de bus

5 ergernissen in de bus

Elke dag reis ik met de bus. Bijna een uur heen naar m’n werk en bijna een uur weer terug naar huis, en dat 5 dagen in de week.Je kunt je dus wel voorstellen dat je zo nu en dan best wat aparte, rare, irritante en vooral ook tenenkrommende dingen meemaakt. In al die jaren heb ik dat dan ook zeker wel gehad en er zijn ook dingen die gewoon steeds weer terug komen. Zo af en toe plaats ik mijn frustratie nog wel eens op Twitter. Goed, in dit artikel laat ik je mijn frustraties lezen die je misschien wel bekend voor komen šŸ˜‰ Het zal vast ook in andere vormen van openbaar vervoer voorkomen, maar daar reis ik echt nooit mee.

5 ergernissen in de bus

Laat ik maar gewoon beginnen met de dingen die ik echt bloed irritant vind en dingen die steeds weer voorkomen. Ik zal dus vast niet de enige zijn die me hier aan irriteert šŸ™‚

Je OV kaart moeten zoeken als je instapt of uitstapt

Dit snap ik dus Ć©cht niet. Als ik sta te wachten op de bus dan zorg ik dat ik mijn OV kaart bij de hand heb. Dat wil zeggen; ik heb hem in mijn hand, in het voorste vakje van mijn tas of in mijn jaszak. In ieder geval direct bij de hand zodat ik hem niet hoef te zoeken en vlot kan inchecken en gaan zitten. Uitstappen precies hetzelfde. Zorg dat je die rot kaart bij de hand hebt.

Muziek luisteren of filmpjes kijken zonder oortjes

Dan bedoel ik dus dat er serieus vaak mensen in de bus zitten die dan een beetje achterin gaan zitten en dan muziek gaan luisteren zonder hoofdtelefoon of oortjes. Waarom doe je dat? Ik vind de muziek die ik luister ook erg leuk, maar ik ga dat niet delen met de rest van de bus die het waarschijnlijk geen reet aan vind. Buiten dat ben je ook echt geen gangster als je dat doet. Filmpjes kijken net zo. Ik vind het bloed irritant.

Met kauwgom besmeurde ‘stop’ knopjes

Ook zoiets, waarom doe je zoiets? Er zijn niet voor niks prullenbakjes in de bus zodat je daar je troep in kunt gooien. Als er misschien geen prullenbakje in zit, dan wikkel je het in een stukje papier en bewaar je het in je tas. Net als alle andere snoep- en koekverpakkingen, beschreven stoelen, broodzakjes en ga zo maar door. Dan heb je in mijn ogen gewoon geen manieren.

Chauffeurs die te laat vertrekken

Dit maak ik dus best vaak mee. Op Purmerend busstation stap ik over naar een bus die naar de Beemster gaat. Het gebeurt zo vaak dat de chauffeur een paar minuten te laat vertrekt waardoor ik mijn aansluiting in de Beemster mis. Voor degene die de Beemster (polder) niet kent.. je hebt er niets, behalve Ć©Ć©n bushokje. Als het mooi weer is gaat het wel, maar met storm, regen, sneeuw en -8 heb ik ook al eens gestaan. Geloof me, daar wordt je echt niet vrolijk van. Half uur wachten is lang, maar het gebeurt ook wel eens in een bepaalde periode van een jaar dat je dus een uur moet wachten.

Mensen met een grote smoel

En dan bedoel ik mensen die het niet op kunnen brengen normaal te reageren als een chauffeur te laat is, door iets waar hij niets aan kan doen. Je kunt toch wel een beetje normaal en begripvol reageren? De chauffeur gaat heus niet expres aansluiten in een file of stoplichten manipuleren dat deze extra lang op rood blijven staan. Ik snap dat gewoon niet. Het is natuurlijk hartstikke vervelend maar de beste chauffeur kan daar echt niets aan doen.

Lees ook:
7 dingen die ik helemaal niks vind
Yes, een woning bezichtigen!
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

9 reacties op “5 ergernissen in de bus

 1. Als het maar even kan, ontwijk ik bussen met een grote boog.
  Herkenbare punten beschrijf je. Mijn grootste ergernis is echter de geur die in bussen hangt.
  Zo’n muffe lucht waardoor ik altijd het gevoel heb bijna niet te kunnen ademen.

 2. Vooral de laatste is herkenbaar. Soms zie ik weleens dat iemand de buschauffeur gaat uitschelden. Gelukkig zijn onze bussen hier best wel schoon. Ik heb nooit echt kauwgom gespot, zeker niet op stopknopjes.

 3. Hahahah heel herkenbaar! Ik reis niet zo heel vaak met de bus, maar als ik geen zin heb om te fietsen naar de sportschool pak ik wel de bus. Ik vind het ook vervelend als de bus eerder vertrekt en dus de bus mis pfff

 4. Ik heb zelf altijd oortjes in (en heb de muziek niet hard staan), maar soms hoor ik dan nog muziek van anderen. Bij ons vertrekken de chauffeurs echt te vaak te laat, grrr!

 5. Heel herkenbaar! Ik reis elke dag met de trein.
  Waar ik me vooral aan kan ergeren zijn mensen die heel uitgebreid en heel hard gaan zitten bellen in de trein.

 6. Ik zou een boek kunnen schrijven over ergenissen in het OV. Wat jij al noemde is heel herkenbaar. Wat denk je van vouwfietsen in de trein, die men dan niet opvouwt grrrrrrrrr

 7. IEL JA! Die vieze kauwgom op de stop knopjes, of op de stoelen. BAH!
  Ik snap echt niet hoe mensen dat leuk vinden om te doen.
  Zelf ging ik twee jaar terug elke dag met de bus, maar gelukkig met de baan die ik nu heb is dat niet meer nodig -en heb ik nu een auto- maar oh ik mis het echt niet hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.