5 ergernissen in de bus

by Mariska

Elke dag reis ik met de bus. Bijna een uur heen naar m’n werk en bijna een uur weer terug naar huis, en dat 5 dagen in de week.Je kunt je dus wel voorstellen dat je zo nu en dan best wat aparte, rare, irritante en vooral ook tenenkrommende dingen meemaakt. In al die jaren heb ik dat dan ook zeker wel gehad en er zijn ook dingen die gewoon steeds weer terug komen. Zo af en toe plaats ik mijn frustratie nog wel eens op Twitter. Goed, in dit artikel laat ik je mijn frustraties lezen die je misschien wel bekend voor komen ;) Het zal vast ook in andere vormen van openbaar vervoer voorkomen, maar daar reis ik echt nooit mee.

5 ergernissen in de bus

Laat ik maar gewoon beginnen met de dingen die ik echt bloed irritant vind en dingen die steeds weer voorkomen. Ik zal dus vast niet de enige zijn die me hier aan irriteert :)

Je OV kaart moeten zoeken als je instapt of uitstapt

Dit snap ik dus écht niet. Als ik sta te wachten op de bus dan zorg ik dat ik mijn OV kaart bij de hand heb. Dat wil zeggen; ik heb hem in mijn hand, in het voorste vakje van mijn tas of in mijn jaszak. In ieder geval direct bij de hand zodat ik hem niet hoef te zoeken en vlot kan inchecken en gaan zitten. Uitstappen precies hetzelfde. Zorg dat je die rot kaart bij de hand hebt.

Muziek luisteren of filmpjes kijken zonder oortjes

Dan bedoel ik dus dat er serieus vaak mensen in de bus zitten die dan een beetje achterin gaan zitten en dan muziek gaan luisteren zonder hoofdtelefoon of oortjes. Waarom doe je dat? Ik vind de muziek die ik luister ook erg leuk, maar ik ga dat niet delen met de rest van de bus die het waarschijnlijk geen reet aan vind. Buiten dat ben je ook echt geen gangster als je dat doet. Filmpjes kijken net zo. Ik vind het bloed irritant en nog een van mijn grootste ergernissen in de bus.

Met kauwgom besmeurde ‘stop’ knopjes

Ook zoiets, waarom doe je zoiets? Er zijn niet voor niks prullenbakjes in de bus zodat je daar je troep in kunt gooien. Als er misschien geen prullenbakje in zit, dan wikkel je het in een stukje papier en bewaar je het in je tas. Net als alle andere snoep- en koekverpakkingen, beschreven stoelen, broodzakjes en ga zo maar door. Dan heb je in mijn ogen gewoon geen manieren.

Chauffeurs die te laat vertrekken

Dit maak ik dus best vaak mee. Op Purmerend busstation stap ik over naar een bus die naar de Beemster gaat. Het gebeurt zo vaak dat de chauffeur een paar minuten te laat vertrekt waardoor ik mijn aansluiting in de Beemster mis. Voor degene die de Beemster (polder) niet kent.. je hebt er niets, behalve één bushokje. Als het mooi weer is gaat het wel, maar met storm, regen, sneeuw en -8 heb ik ook al eens gestaan. Geloof me, daar wordt je echt niet vrolijk van. Half uur wachten is lang, maar het gebeurt ook wel eens in een bepaalde periode van een jaar dat je dus een uur moet wachten.

Mensen met een grote smoel

En dan bedoel ik mensen die het niet op kunnen brengen normaal te reageren als een chauffeur te laat is, door iets waar hij niets aan kan doen. Je kunt toch wel een beetje normaal en begripvol reageren? Ook een van mijn grootste ergernissen in de bus. De chauffeur gaat heus niet expres aansluiten in een file of stoplichten manipuleren dat deze extra lang op rood blijven staan. Ik snap dat gewoon niet. Het is natuurlijk hartstikke vervelend maar de beste chauffeur kan daar echt niets aan doen.

Lees ook:
7 dingen die ik helemaal niks vind
Yes, een woning bezichtigen!
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?