Waarom je GEEN merkkleding van AliExpress wil kopen

waarom je geen merkkleding van aliexpress wilt kopen

Op Facebook volg ik best wel veel groepen een ook een aantal groepen die AliExpress linkjes toevoegen waarbij je ‘merk’ kleding kan kopen. Het zijn van die verkorte affiliate linkjes waarbij dan genoemd wordt dat je niet via de AliExpress app mag bestellen maar alleen via de browser. Het zijn vaak verborgen linkjes, dus als je erop klikt zie je wat anders. Als je de naam noemt van degene die de link heeft ‘geregeld’ dan krijg je dus wel het neppe merk item. Maar waarom zou je merkkleding van AliExpress kopen? Ik heb daar toch wel een aantal redenen voor.

Foto: Shutterstock/Denys Prykhodov

Namaak merkkleding van AliExpress en andere sites is verboden

Laat ik gelijk met de eerste reden beginnen; het is namelijk verboden om merkkleding na te maken, het te verkopen en ook om het te kopen. Als je namaak merkartikelen koopt via bijvoorbeeld zo’n website als AliExpress of eBay dan kun je ook echt een boete riskeren omdat je het importeert in Nederland. Hier zijn al vaak boetes voor uitgedeeld en dat is niet gek. Het is nu eenmaal wel bekend dat dit niet mag, dus zou je zo’n boete riskeren? Natuurlijk zal het misschien vaker goed gaan, maar riskeer het gewoon niet. Net zo verboden om het in Nederland na te maken en vanuit je kofferbak of via internet te verkopen.

Kwaliteit

Als je geen geld wilt uitgeven aan het echte merk of je hebt de middelen niet om het aan te schaffen, doe het dan niet. De echte merken zijn echt van bepaalde en goede kwaliteit en dat heb je niet als je iets namaak uit China koopt. Sowieso zijn de sieraden vaak niet nikkelvrij en verkleuren ze daardoor. Zelf heb ik nikkel allergie, dus als ik dat zou dragen speelt mijn allergie en uitslag op. En buiten dat.. de kleding die je koopt is ook geen goede kwaliteit. Het gaat echt alleen maar om het embleem en that’s it.

Status en luxe uitstralen?

Vraag jezelf af waarom je merkkleding van AliExpress wilt aanschaffen. Je wilt dus waarschijnlijk een bepaalde status of luxe uitstralen terwijl de namaak merkkleding dat niet is. Natuurlijk zie je het betreffende merk (of iets veranderd) op de kleding staan, maar wat betekent dat nou? Wat wil je uitstralen? Vind je misschien dat je er niet bij hoort als je geen merkkleding draagt? Of vind je het juist stoer?

Het merk zelf op je dak

Ik heb weleens een YouTube video gezien van iemand die dacht neppe Chanel telefoonhoesjes te kopen op zo’n website en die zelf in Nederland weer te verkopen. Zij wist niet dat het zó strafbaar was en kreeg een mail van de ploeg van Chanel en kreeg een boete opgelegd. Zo’n grote partij heeft zo ontzettend veel advocaten en juridische mensen dat je daar echt niet tegenop kunt. Doe het gewoon niet! Het gaat een keer fout.

Lees ook:
It Cosmetics Superhero mascara review
NYX opent winkel in Amsterdam Kalverstraat
Cashback en korting bij shopkorting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *