Computer ogen? Zó heb je daar geen last meer van

computer ogen oogdruppels

Mijn baan is op kantoor en ik zit dan ook de hele dag achter een beeldscherm. Thuis wat minder tegenwoordig omdat mijn blog op een laag pitje staat, maar ik merkte wel dat ik steeds last had van ogen die erg moe werden. Computer ogen ook wel genoemd. Nooit aan gedacht dat het bestond, maar ik ging even op internet speuren.

Mijn ogen werden namelijk ontzettend moe en zwaar waardoor ik mezelf ook moe voelde. Ik kreeg de ‘inkakkers’ een paar keer per dag en werd er echt gek van. Inmiddels heb ik een nieuwe bril binnen gekregen (zelf besteld en laat ik nog zien) en heb ik wat andere hulpmiddelen getest en aanpassingen gemaakt. Wat heb ik gedaan tegen computer ogen?

Computer ogen? Dit helpt!

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken of je ogen een bril of lenzen nodig hebben. Het kan namelijk helpen om je ogen te corrigeren door een plus, min en/of cilinder aanpassing. Zelf heb ik nu een kleine plus en een cilinder afwijking. Ik heb een nieuwe bril besteld en toevallig vandaag ontvangen. Daar kom ik nog op terug en laat ik zien (op mijn Instagram zie je hem al). Maargoed, wat heeft mij nu echt geholpen tegen die computer ogen? Ogen die branderig aanvoelen, heel erg moe worden en ook wel droog aanvoelen.

  1. Similasan oogdruppels tegen computer ogen . Deze bestelde ik om te proberen op internet en ze werken dus echt! Ik ben er altijd sceptisch over, maar bij mij werkt het erg goed. Het irriteert niet, prikt niet, je moet er alleen tegen kunnen om druppels aan de binnenkant van je ogen te druppelen. Je kunt dit naar behoefte doen. Dus één of meerdere keren per dag met één of twee druppels per keer. Écht het proberen waard voor niet altijd teveel geld. Een prima budget oplossing.
  2. Een pc bril. Deze bril bestelde ik (letterlijk dit model en kleur) en is een bril zonder sterkte dat blauw licht filtert. Mijn eerste indruk is zeker positief en ik merk ook wel dat mijn ogen rustiger zijn en ik geen vermoeide ogen meer krijg. Enig puntje van kritiek is dat hij je eigen oog en mensen die bijvoorbeeld achter je langs lopen wel weerspiegelen. Daar wen je aan en ook een prima oplossing als je het mij vraagt.
  3. Beeldscherm kleuren aanpassen. Op mijn beeldscherm op het werk heb ik de kleuren aangepast. Je kunt vaak contrast, kleuren en bijvoorbeeld helderheid aanpassen. Mijn beeldschermen stonden op ‘normaal’ en ik koos voor ‘warm’. Op die manier krijg je warmere kleuren en is het koele licht niet zo aanwezig. Ook dat maakt mijn ogen rustig en heb ik minder last van computer ogen.

Dit zijn de 3 tips die ik je geef en wat mij betreft erg goed helpen tegen computer ogen. Mijn ogen zijn in ieder geval vele malen rustiger en ik voel me ook niet meer moe. Mijn ogen voelen door de oogdruppels niet meer moe aan, zijn niet meer droog omdat ze bevochtigd worden en daardoor kan ik me ook weer beter concentreren. Wat mij betreft zijn dit de beste tips om te proberen! :)

Lees ook:
Primark Midnight Mauves palette + make-up look
Mijn week in foto’s #13 (nieuwe baan, Netflix serie en nadenken)
Angelo Kelly & Family in Rhauderfehn, filmpjes en foto’s
Nieuwe sieraden van My Jewellery

Geverifieerd door MonsterInsights