Tip: energieleverancier kiezen met korting of cadeau

energieleverancier vergelijken

Als je een huis betrekt is het eigenlijk logisch dat je ook zo snel mogelijk een energieleverancier kiest. Je kunt het namelijk niet maken om maar lekker stroom en gas te gaan gebruiken, terwijl je er zelf niet voor betaald. Volgens mij zijn er best flinke consequenties als je je niet tijdig aanmeldt. Jullie weten allemaal dat ik zeer graag en heel snel wil verhuizen, maar op dit moment is dat nog niet aan de orde. Ik moet accepteren dat ik gewoonweg nog een te korte wachttijd heb. Hopen doe ik op de zomer wanneer ik mijn 5-jarige wachttijd heb bereikt (gemiddeld hier met een paar maanden) én dat het zomer is en veel mensen op vakantie zijn en niet reageren. Dat zou mooi zijn! Het liefste rond mijn verjaardag op 20 augustus :) Anyway, mijn moeder is nu wel aan het verhuizen en moet dus ook een energieleverancier kiezen. Daar hadden we het een paar dagen geleden nog over. Ik gaf haar als tip om te kijken naar een energieleverancier te kijken met een cadeau of leuke korting.

Foto: Shutterstock

Hoe check ik dit?

Je kunt een energie vergelijk doen waarin je makkelijk een overzicht krijgt van verschillende leveranciers op jouw adres. Zo kun je heel gemakkelijk energieprijzen vergelijken en kijken wat voor jou het goedkoopste uitkomt. We willen nou eenmaal niet teveel betalen als dat niet nodig is, toch? Bij zo’n vergelijkingssite kun je heel gemakkelijk je postcode invoeren en aangeven uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Op basis daarvan wordt er een schatting gemaakt van het gebruik en wordt er aangegeven waar jij het goedkoopste uit bent.

Kies jij voor een energieleverancier met cadeau of korting?

Heel veel leveranciers proberen je natuurlijk naar zichzelf toe te lokken met cadeaus en/of korting. Heel leuk, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar kies je voor? Kijk sowieso altijd goed naar de voorwaarden en de kleine lettertjes. Ooit kreeg ik bijvoorbeeld een tablet bij een leverancier. Bij cashback acties zou ik even in de gaten houden hoe dit precies werkt. Soms krijg je geld terug, maar is dit pas na een jaar en niet direct. Mijn moeder heb ik het advies gegeven om te gaan voor een leverancier die op dit moment een flinke cadeaubon geeft van een mediaketen. Omdat zij het niet breed heeft kan zij op die manier toch weer wat aanschaffen voor in haar woning. Je zult even goed moeten zoeken en de kleine letters lezen én natuurlijk kiezen wat je wilt. Al is keuzes maken toch wel erg lastig soms, haha!

Wat ga ik kiezen?

Heel lastig vind ik dat! De acties verschillen natuurlijk vaak heel erg per energieleverancier en op het moment dat ik een woning heb kan het wel weer verschillen. Het is ook echt wat ik op dat moment zelf nodig heb. Wil ik echt wachten en een jaar later pas de korting merken óf ga ik voor een cadeau die op dat moment aangeboden wordt? Ik denk dat ik op dat moment ga kijken welke cadeaus welke leveranciers geven bij nieuwe klanten en daarbij ook kijk welke het goedkoopste uitkomt. Met een leuk cadeau kun je vaak ook wel iets als je net verhuisd bent, denk ik :)

In deze tijd, lees november 2022, kun je beter kiezen voor een energieleverancier met korting. Een korting op energie is deze tijd helemaal mooi meegenomen!

Lees ook:
Pickwick Tea Topics #7 (favoriete ijssmaak en avondmens?)
Ik ga mijn hart volgen!
Een beetje privacy in mijn slaapkamer en huis
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens