Ik ga mijn hart volgen!

door Mariska

Ik ga mijn hart volgen, dat is waar dit persoonlijke stukje over gaat. Soms vind ik het toch nog wel eng om persoonlijke dingen te delen, misschien omdat ik bang ben voor de reacties of omdat ik niet weet wie van mijn privéleven mijn persoonlijke stukjes lezen. De laatste tijd ben ik er wel achter dat ik toch niet zo gemakkelijk praat over dingen dan dat ik had gedacht. Van mezelf dacht ik dat ik wel vrij open was, en dat is misschien ook wel zo, maar veel deel ik toch niet. Of het een kwestie van durven is weet ik niet precies. Ik wil toch kwijt ik dit persoonlijke artikel dat ik mijn hart ga volgen. Toch wel een beetje spannend.

Foto: Shutterstock

Altijd maar aan het werk

Vanaf mijn 17e heb ik ongeveer altijd fulltime gewerkt, tot vorig jaar toen ik een nieuwe baan kreeg. Van mijn 19e tot 31e heb ik fulltime op een klantenservice gewerkt bij een merk dat keuken apparatuur verkoopt. Op een gegeven moment (aan het einde) kwam het steeds vaker voor dat ik niet lekker in mijn vel zat. Dit kwam vaak door privé kwesties, maar als je fulltime klanten telefonisch te woord staat die eigenlijk alleen maar bellen met klachten, dan word je daar gewoon niet vrolijk van. Dat was ook een van de redenen waarom ik uiteindelijk mijn vaste contract heb laten varen en 32 uur (in 4 dagen) ben gaan werken. Gelukkig kreeg ik die mogelijkheid en ik dacht dat dit voor mij de oplossing zou zijn. Op maandag en dinsdag werken, woensdag vrij, donderdag en vrijdag werken. Lekker de week doormidden en dan weer bijna weekend. Tot ik in de situatie kwam dat ik alles op een rij moest zetten door omstandigheden.

(Tijdelijk) minder werken

Vanaf dat moment ben ik van 32 uur werken naar (tijdelijk) 25 uur werken gegaan, verdeeld over dezelfde 4 dagen die ik al werkte. We zouden dit aankijken tot eind juli. Kijken of het voor mij werkte, of het voor het werk werkte en of ik mijn taken wel gedaan kreeg binnen die 25 uur. Niet alleen vond ik het fijn dat ik de mogelijkheid kreeg minder te werken, het moet financieel natuurlijk ook goed uitkomen. Helaas kan ik niet fulltime leven van mijn blog (I wish!). Afgelopen donderdag had ik een gesprek en konden beide (zowel mijn leidinggevende als ik) aangeven wat we er nu precies van vonden. Zelf had ik heel erg nagedacht wat ik nu wilde, wat mij gelukkig maakt en dat ik dat ook gewoon durfde uit te spreken. Ik ben zo iemand die in mijn hoofd heel goed kan bedenken wat ik wil, maar uiteindelijk niet durf uit te spreken en vervolgens gewoon mee te gaan in de wensen van de ander. Soms tegen mijn zin. Toch lukt het mij om het te vertellen.

Minder werken, meer aan mijn blog

Ik merkte in de afgelopen tijd dat ik me beter ging voelen en minder het gevoel kreeg dat ik ‘leefde om te werken’. Mijn blog is ook mijn werk, maar dat is natuurlijk heel iets anders dan debiteurenbeheer bij een baas. Ook leuk, maar mijn blog wint het wel 🙂 Ik heb kunnen uitspreken dat het mij heel goed bevalt dat ik elke ochtend dat ik werk om 10:00 mag beginnen en tot 17:00 werk. Ik werk korter op een dag, maar merk dat ik veel meer concentratie heb en meer gedaan krijg. In de ochtend kan ik rustig aan doen, kan op mijn gemak dingen voor mijn blog doen (ik slaap namelijk niet uit tot 9:00). Financieel gezien kan ik van het inkomen bij mijn baas mijn vaste lasten betalen en de extraatjes moeten van mijn blog komen.

Conclusie: Minder bij de baas werken en meer aan mijn blog. Ben blij dat ik op deze manier toch financieel rond kan komen en mijn allergrootste hobby nog meer zakelijk kan maken. Natuurlijk ben ik ook erg blij dat ik mij dit wordt gegund en dat ik de mogelijkheid krijg minder te werken. Uit ervaring weet ik dat het niet zo makkelijk is om bij een bedrijf minder uren te willen gaan werken. Dus ja, ik ga op deze manier mijn hart volgen! Het is voor mij echt een soort van trots moment ook, dat het kan.

Lees ook:
Wat onzekerheid met mij doet én wat ik er mee doe
Minder werken? Hier liep ik tegenaan
Risico gaat mis, inkomsten, bezoekersaantallen.. klaar mee!
Het geheime project van Astrid (miss Sentinelli) en mij is online!

Gerelateerde artikelen

17 reacties

Jessica 24 juli 2017 - 20:28

Wat goed dat je voor jezelf kiest qua uren! Zelf werk ik 28 uur en dit is echt mijn max. Ik ben niet meer te genieten als ik meer werk en het breekt me dan ook echt op. Heel veel succes en geniet ervan dat je voor jezelf hebt gekozen!

Reageer
chucky1012 24 juli 2017 - 19:12

Goed van jouw dat jij de keuze gemaakt hebt want niet is zo vervelend als je later oververmoeid zou zijn etc…..
Genieten moet je kunnen en denk aan gezondheid want het leven is al erg kort dus maak er een feestje van zolang het kan 😉

Xoxo

Reageer
Rowan 23 juli 2017 - 17:28

Wat een mooie en grote stop! Echt heel erg goed dat je je hart hierin hebt gevolgd!

Reageer
Deb 23 juli 2017 - 15:16

Goed en ook dapper van je dat je hebt uitgesproken wat je wilt. Dat is niet altijd even makkelijk. Fijn dat je een werkgever hebt die met je meedenkt en je de kans geeft minder te werken. Dat maakt jou alleen maar meer gemotiveerd.

Reageer
Cassandra 23 juli 2017 - 13:16

Wat goed dat je deze stap kon nemen, veel succes!

Reageer
TypischKim 23 juli 2017 - 13:06

Wauw, wat goed van je! Blij dat het nu veel beter met je gaat.

Reageer
Aneta 23 juli 2017 - 09:56

Wat fijn dat je hebt gekozen waar je hart sneller van gaat kloppen. We moeten allemaal werken om rond te kunnen komen, maar soms wordt je geleefd door je werk, zeker als je 5 dagen werkt. Zelf werk ik 3 dagen in de week en het bevalt me prima…meer vrije tijd betekent meer aan mijn blog. Dit voelt goed, ook zonder iets minder inkomen

Reageer
thebeautyblognl 23 juli 2017 - 09:46

Wat goed dat je dit doet! JE moet altijd je hart volgend <3! Hoe moeilijk ook, want dat merk ik zelf ook! Ik wens je heel veel succes met alles! x

Reageer
Lonneke 23 juli 2017 - 08:10

Maris goed om naar jezelf te luisteren en dit ook uit te spreken, je ziet nu het resultaat daarvan. Fijn dat je baas mee denkt en niet moeilijk doet daar heb je echt geluk mee. Gelukkig kan je hierdoor ook genoeg uren aan je blog werken.

Reageer
Priscilla 22 juli 2017 - 22:40

Stoer dat je je wensen kenbaar hebt durven maken! Ik vind dat zelf ook altijd zo moeilijk! En fijn dat je met minder werken ook rond kunt blijven komen.

Reageer
Romy 22 juli 2017 - 22:05

Wat ontzettend mooi dat je deze stap kon zetten en ook daadwerkelijk hebt gezet! Ik kan het alleen maar toejuichen als mensen hun hart volgen. Geweldig dat je blog zo goed loopt dat je er in ieder geval elke maand geld mee kunt verdienen voor extra’s. En wat zou het gaaf zijn als dat ooit uitgroeit tot meer dan dat 🙂

Reageer
Kiki Multem 22 juli 2017 - 21:30

Always listen to your heart!

Reageer
Melissa 22 juli 2017 - 20:41

Hi Mariska,

Wat dapper dat je je zo hebt durven uitspreken. Ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt en dat je op deze manier ook veel meer rust gaat krijgen 🙂 En wie weet tot welke mooie dingen dit gaat leiden! Veel succes en ik blijf je zeker volgen! Groetjes Melissa.

Reageer
Patricia Schmitz-Heres 22 juli 2017 - 19:32

Fijn dat het kan! Je hart volgen is altijd goed!

Reageer
Mariska 22 juli 2017 - 19:38

Ja ik ben er ook heel blij mee dat ik de kans krijg. Ik kan m’n vaste lasten betalen en alles wat ik extra binnen krijg via m’n blog voor extra’s. Ook een uitdaging omdat mooi op de rails te zetten.

Reageer
Annette 22 juli 2017 - 19:01

Fijn dat het kan Mariska en succes met het verder uitbouwen van je blog

Reageer
Mariska 22 juli 2017 - 19:38

Dank je wel Annette!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.