Wat kan je met een sunshower?

sunshower

Er gaat niets boven een warme douche. Het water dat over je lichaam stroomt, het gevoel schoon en fris te zijn – het is geen wonder dat douchen zo’n vast onderdeel is van onze dagelijkse routine. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom douchen zo rustgevend is? Als we douchen, maakt het water onze spieren losser en onze hartslag langzamer. Deze temperatuursverhoging maakt ook endorfine vrij, dat onze stemming verbetert en pijn verlicht. En het kan nog beter! Een sunshower is een bijzonder fenomeen, waarbij lichte regen valt en de zon schijnt. Regen dat valt tijdens zonneschijn zou geluk brengen. Want zeg nu zelf: hóe heerlijk is het om onder de douche te staan terwijl de zon naar binnen schijnt?

De geweldige uitvinding van een sunshower

sunshower

Wat is een sunshower precies? De sunshower wordt ingebouwd naast de douche en gebruikt tijdens het douchen om een veilige, gezonde dosis UV-licht te geven. Het is een infrarood licht die de aanmaak van vitamine D stimuleert en je energieker zal maken. Infrarood licht werkt ontspannend, stimuleert daarnaast de bloedsomloop en verlicht pijn. En wist je dat een lage dosering van UVB-straling positieve effecten heeft op de huid? Win-win!

Pure, lichamelijke ontspanning

Wat gebeurt er precies met je lichaam als je doucht met een sunshower? De Sunshower heeft twee verschillende infraroodlampen van elk 1250 Watt. De golf van infrarood licht die je tijdens het douchen over je heen krijgt, zorgt voor een heerlijke warmte, die diep in de huid doordringt. Dit werkt ontspannend en is daarnaast ook goed voor stijve spieren en gewrichten. Intensieve sporters hebben veel baat bij dit soort licht in de douche, maar ook mensen met veel spierpijn, rugklachten, nekklachten en mensen met reuma. De infrarood lamp zorgt voor een behandeling van het gehele bovenlichaam, en deze intensieve behandeling zal je belonen met: ontspannen spieren, minder pijn en een algeheel uitgerust gevoel. Je zult na ongeveer 10 minuten al een effect gaan voelen!

Infrarood-therapie

Je bent vast weleens bij een sauna geweest om hier vervolgens de infrarood ergens te ontdekken. Het is in principe een soort lichaamstherapie die je ondergaat, aangezien je door de intense warmte veel zweet. Naarmate je begint te zweten, worden afvalstoffen sneller via de huid afgevoerd. En niet alleen dat: ook de bloedsomloop wordt door die warmte gestimuleerd, waardoor je bloedvaten verwijden en je lichaam sneller gaat ontgiften. Hoog tijd om er eentje aan te schaffen in je douche!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook