Douchen voor het slapen, zo pak je dat aan

douchen voor het slapen

Sinds een paar maanden ga ik vaak douchen voor het slapen. Ik probeer dan rustig te worden en te relaxen zodat ik sneller in slaap val en ook fijner zal gaan slapen. Om mezelf zo relaxt mogelijk te voelen heb ik de producten die ik gebruik daar ook wel op aangepast. Zowel voor het douchen, maar ook als ik klaar ben met douchen en mijn bed in duik.

Lees ook: Organic Shop shampoo, conditioner, body cream & scrub review

Douchen voor het slapen, zo doe ik dat!

Ik heb een redelijk kleine douche zonder douchecabine maar kan me daar in mijn eentje prima mee redden. Al wil ik mijn douche nog wel gaan aanpakken in de loop der tijd. Zoals deze zwarte regendouche om nog meer te kunnen genieten van mijn douchemoment. Lijkt me heel fijn! En zwart vind ik ook nog eens een prachtige kleur voor in de badkamer. Mooi afgestemd met gouden accessoires.

Als ik ga douchen voor het slapen zorg ik ervoor dat ik een geur gebruik in de doucheproducten waar ik rustig van word. Zo heb ik een douchegel van een merk wat een ‘relax douchegel’ is. Een heerlijke geur waar je rustig van wordt. En dat merk ik ook wel. Ik sta dan echt te genieten van mijn douchemoment en dat is heel fijn. Soms word ik er weleens slaperig van, haha.

Als ik mezelf heb afgedroogd gebruik ik een heerlijke bodybutter. Vaak gebruik ik deze dan ook in een lavendelgeur. Niet elke lavendelgeur is het zelfde natuurlijk. Het voedt ook nog eens goed de huid zo in de winter.

Na het douchen

Niet alleen gebruik ik dat product. Het laatste jaar heb ik eigenlijk de heerlijke geur van lavendel leren kennen. Ik zorg dat ik voor het douchen mijn waxbrander aanzet (een elektrische) op mijn nachtkastje met een waxmelt met de geur vanille en lavendel. Deze geur verspreidt zich dan door mijn slaapkamer, de gang waaraan de badkamer zit en een klein beetje in de woonkamer. En lavendel kan lekker zijn, maar de combinatie van lavendel en vanille is hemels. De waxmelt die ik gebruik is de perfecte mix tussen de 2 geuren en is ook zacht. Hij is niet ‘in your face’, als je snapt wat ik bedoel. Vervolgens duik ik mijn bed in.

Wat ik ook nog weleens doe (en wat ik enorm fijn vind), is mijn kussen en het gedeelte van mijn dekbed (het dichtste bij mijn gezicht zeg maar) in spray met een speciale spray waardoor je rustiger wordt. Zo’n spray belooft ook dat je er beter van slaapt en ik ervaar dat ook wel. Niet dat mijn slaappatroon ineens helemaal omgekeerd wordt, maar ik merk wel dat ik er rustiger van word en een relaxt gevoel krijg, zeg maar.

Vervolgens lig ik helemaal fijn en ontspannen in mijn bed en scroll ik nog wat op mijn telefoon of speel een spelletje. Op een gegeven moment word ik wel echt moe, zet ik mijn elektrische brander uit en ga lekker slapen. Dit douchen voor het slapen helpt mij dus enorm! 🙂

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook