Last minute vakantie plannen, 5 tips

last minute vakantie boeken tips

Een last minuten vakantie plannen is heel populair en dat is niet zonder reden. Vaak zijn de vakanties veel goedkoper als je op het laatste moment een vakantie boekt. Dat hangt ook natuurlijk wel af van de locatie waar je naartoe gaat, maar over het algemeen scheelt het wel geld. Maatschappijen willen hun vlucht volboeken, want met een halve vlucht en een half vol geboekt hotel verdienen zij ook minder. Daarom tips om een last minute vakantie te plannen waar je wat aan hebt.

Waar ga je naartoe op last minute vakantie?

Het is natuurlijk een goed idee om te bedenken waar je heen wilt of wat je wilt gaan doen. Wil je een glimp van de zon opvangen of wil je juist gaan skiën? Als je dat in kaart hebt dan kun je gerichter zoeken op een last minute vakantie die bij jou en je gezin past. Daarbij rekening houden of er jonge of oudere kinderen meegaan en wat zij willen.

Je auto parkeren

Je auto parkeren op het vliegveld is vaak wel een dure bedoeling. Parkos is een boekings- en vergelijkingsplatform die vergelijken waar je veilig en betaalbaar kunt parkeren dichtbij het vliegveld. Je weet dus als je via Parkos boekt, dat je auto op een veilige parkeerplek staat en dat het ook betaalbaar is. Op het vliegveld zelf parkeren is natuurlijk veel makkelijker, maar ook veel duurder. Vanaf de parkeerplaats waar je je auto hebt neergezet kun je bijvoorbeeld met een taxi naar het vliegveld gebracht worden of misschien rijdt er wel een shuttle bus.

Het zogenaamde ‘off-site’ parkeren is niet alleen goedkoper, maar het heeft ook extra diensten die nog meer kwaliteit bieden. Denk hierbij aan een car wash, hulp bij de bagage, verwarmde wachtruimtes of juist met airco en auto checkups. Dus las je van plan bent een last minute vakantie te plannen, check dan zeker de diensten van Parkos.

Lijstje met benodigdheden

last minute vakantie boeken

Als je besluit last minute een vakantie te boeken, dan is het het ook aan te raden een lijst te maken met benodigdheden die je meeneemt. Zowel in je handbagage als in je koffers. Kijk sowieso altijd voor de meest recente regels en informatie op de website van de aanbieder zelf, dan sta je niet voor verrassingen. Er zijn nogal wat regels die steeds veranderen. Weeg dan ook vooraf je bagage goed af die in de bagageruimte worden geplaatst. En natuurlijk ook wat je wel en niet mee mag in je handbagage.

Lijst met wat je wilt zien

Als je hebt besloten waar je last minute vakantie naartoe gaat, dan is het handig om een lijstje te maken met de bezienswaardigheden of wat je wilt gaan doen. Uit alle hectiek, want je plant het op een laatste moment, ga je anders dingen vergeten. Je komt waarschijnlijk niet vaker op de plek waar je nu naartoe gaat, dus dan is het zonde om dingen te vergeten die je graag wil doen en zien.

Als allerlaatste tip

Mocht je met oud en nieuw en dus de jaarwisseling op vakantie zijn, kijk dan of ze op de locatie waar je bent een mooie vuurwerkshow hebben waar je naar kunt kijken. Of als je huisdieren hebt en je hond of kat meeneemt (vaak binnen Nederland) kijken of het vuurwerkvrij is. Voor de huisdieren net zo fijn én voor jezelf.