Stijlen vloerlampen

vloerlamp

De vloerlamp is een lamp die zoals zijn naam al zegt op de vloer staat. Deze kan een functionele en vooral een decoratieve functie hebben. Vloerlampen kunnen uw interieur enorm verrijken. Deze bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in uw huis en verschillende vertrekken, daarom is het belangrijk dat u een goede keus maakt die aansluit op uw interieur. Bedenk goed wat u wilt bereiken en hoeveel functionaliteit de lamp moet bieden. Zo zijn er staande lampen waar een leeslamp aan vast kan zitten of is de stalamp bedoeld om uw vloer te verlichten? Ook kunt u kiezen om een deel van een muur of plafond te verlichten. Staande lampen komen in veel verschillende vormen en stijlen voor.

Vloerlampen

vloerlamp

Vloerlamp stijlen

Verschillende stijlen vloerlampen kunnen uw interieur allemaal iets anders bieden, u kunt ervoor kiezen om de stalamp in uw interieur op te nemen maar de stalamp zelf kan ook voor een groot deel het interieur bepalen. Verschillende stijlen vloerlampen:

Industrieel
Een industriële vloerlamp typeert zich door een vaak wat grotere archetypische vorm aan te nemen. Denk aan ouderwetse fabrieken waar donker hout en metaal samen komt. Industriële sta lampen kunnen ook een modern uiterlijk hebben, denk dan aan geborsteld aluminium en lichtere hout tonen.

Design vloerlamp
Design vloerlampen zijn lampen die opvallen in huis. Vaak zijn het flamboyante lampen in zeer uiteenlopende vormen en maten. Design lampen typeren zich door anders te zijn en eyecatchers te zijn. Denk hierbij aan sta lampen met verschillende kleurpatronen en lampenkappen in aparte vormen.

Moderne lampen
Moderne lampen hebben vaak slanke vormen en simpele, elegante uitstralingen. Meestal zit er weinig poes pas aan en neemt het een bescheiden rol in uw interieur aan. Denk hierbij aan glanzend metaal en lange slanke vormen.

Landelijk
Landelijke lampen typeren zich vaak door het materiaal, ze zijn verwant aan industriële lampen maar hebben een wat warmere uitstraling. Vaak wordt er riet of hout gebruikt om een warme toon te creëren.

Combineren

Het combineren van verschillende lampen kan ook erg leuk zijn en uw interieur verrijken. Zo kunt u bijvoorbeeld goed moderne stijlen mixen met elkaar. Bijvoorbeeld een echt moderne lamp combineren met een wat meer industriële lamp. Of een landelijke sta lamp gecombineerd met een ouderwetse gietijzeren lamp. Er is veel mogelijk om met staande lampen uw interieur iets compleet nieuws te geven.
Meer vloerlampen? Bekijk dan het ruime aanbod op Directlampen.nl

Lees ook:
Lampen kiezen: tips voor als je op je zelf wilt gaan wonen
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Unicorn lamp

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook