Geef je interieur een trendy boost: industriële hanglampen

industriele hanglampen cavetown

Industriële lampen geven je interieur een échte boost! Glas en verlichting, het is al eeuwenlang een prachtige combinatie. Het licht weerkaatst in het glas, het brengt een grote schittering in je woning en glas is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Maar welke glazen lampen ga je kiezen voor je interieur? Geef je woning een trendy touch en kies voor industriële lampen.

Begin bijvoorbeeld met hanglampen en bouw stap voor stap je persoonlijke verlichting op met vloerlampen, wandlampen en tafellampen. Als je je volledige verlichting in de industriële stijl kiest, krijgt je woning plots een stoer kantje. Bij Cavetown.nl weten ze er alles van. Je vindt er lampen in talloze afmetingen en uitvoeringen. Doe hier inspiratie op en ga op zoek naar die glazen lampen die je woning naar een hoger niveau tillen.

Het geheim van industriële glazen (hang)lampen

industriële lampen van glas

De charme en de aantrekkingskracht van de industriële stijl zit voornamelijk in de eerlijkheid. Er worden natuurlijke materialen gebruikt. Voor je hanglampen is dit metaal en glas. Een tweede kenmerk is dat ze stoer ogen en toch stijlvol blijven. Heel wat lampen zijn zeer verrassend. Ze hebben soms vormen die je voor lampen niet onmiddellijk zou bedenken. Klokvormig, buisvormig, ovaal of een platte glazen schotel als lampenkap, het kan allemaal.

Daarbij komt het soort glas waaruit de lampen zijn gemaakt. Je kiest onder meer voor smoke glas, mat glas, geribbeld smoke of glas met een stone-look. Deze soorten glas maken de lamp zo aantrekkelijk en tegelijk stoer dat je er niet omheen kunt kijken. In industriële glazen hanglampen heb je ook nog eens heel wat afmetingen en verschillende manieren van opbouw. Wil je bijvoorbeeld één grote lampenkap of verschillende kleinere lampen met elkaar gecombineerd? Het is tegenwoordig ook zo dat niet alle lampen van één hanglamp dezelfde vorm moet hebben.

Combinaties tussen verschillende vormen en verschillende groottes kunnen gerust. Ze hoeven ook niet allemaal meer op dezelfde hoogte of mooi op een rijtje te hangen. We zijn echt wel in de periode gekomen dat alles kan wat glazen hanglampen betreft.

Industriële lampen van glas, oud en nieuw in één

industriële lampen van glas
industriële lampen van glas

Ook al koop je nieuwe industriële lampen, ze hebben altijd een tikkeltje nostalgie. Ze verwijzen naar het verleden en roepen altijd een gezellige sfeer op. Daarom zijn ze ook zo geliefd in andere interieurstijlen dan de industriële stijl. Denk bijvoorbeeld aan een vintage woning of een supermoderne wooninrichting. Ook in deze woonstijlen zijn het echte pareltjes. Ben jij een nostalgische ziel of hou je zo van de stoere industriële tijd? Deze glazen lampen zijn dan echt iets voor jou!

Geverifieerd door MonsterInsights