Rude Cosmetics Romantic Nights eyeshadow palette

rude cosmetics romantic nights palette the lingerie collection

Even geleden bestelde ik bij Boozyshop het Rude Cosmetics Romantic Nights oogschaduw palette. Eigenlijk werd ik ook een beetje getriggerd door de leuke voorkant, want ik had nog nooit van het merk Rude Cosmetics gehoord. De voorkant sprak me echt al direct aan net als de rest van de collectie. Toch maar even alleen bij dit oogschaduw palette gelaten, haha. Eigenlijk heb ik hem al een tijdje in huis en is de review dus best wel laat. Maar ik zie er nooit wat over op andere blogs dus ik dacht dat dit het juiste moment zou zijn.

Rude Cosmetics Romantic Nighs – the Lingerie Collection

rude cosmetics romantic nights palette the lingerie collection 3
rude cosmetics romantic nights palette the lingerie collection colours

Het Rude Cosmetics Romantic Nights palette kocht ik op het moment dat ik rood haar had met een donkere uitgroei. Sowieso houd ik van wat dikker opgemaakte ogen dus deze mooie kleuren wilde ik heel graag hebben. Eigenlijk gebruikte ik wel steeds dezelfde kleuren een beetje maar wel in een hele mooie look als je het mij vraagt die goed paste bij mijn haarkleur. Als je naar onder scrolt vind je ook een foto. De kleuren die ik vaak gebruik zijn Come Closer, Romance en Satin Sheets als randje onder mijn oog. En natuurlijk heb ik de swatches voor je.

Rude Cosmetics Romantic Nights swatches

rude cosmetics romantic nights palette swatches 1e rij

Whisper – So Sheer – Pantyhose – Meant to be

Helaas valt deze rij wel een beetje weg en gebruik ik dan ook bijna nooit. Ga liever voor de wat donkerdere kleuren.

rude cosmetics romantic nights palette swatches 2e rij

Come Closer – Brassiere – Delicate – Hold me

Garter Belt – Lace – Kiss Me – Romance

Promise – All I want – Teddy – Satin Sheets

De swatches vind ik wel redelijk moet ik zeggen en komen goed uit de verf op mijn arm. De kleuren vind ik ook erg mooi warm en bij het swatchen zijn ze helemaal niet poederig. Dat vind ik dus echt een pluspunt. Bij het aanbrengen op mijn oogleden heb je geen last van fall out, ook nog een super pluspunt! Mag ik ook wel verwachten persoonlijk van zo’n prijs voor het palette. 2 tientjes leg ik niet zo snel neer namelijk. Al is dat persoonlijk 🙂

Op de look hierboven heb ik een aantal kleuren gebruikt uit het Rude Cosmetics Romantic Nights palette. Nu ben ik geen blend queen om het zo maar te noemen, maar ik heb toch 2 kleuren gebruikt op mijn ooglid. Op mijn bewegend ooglid heb ik de kleur Romance gebruikt  die een beetje donker bordeauxrood is van kleur. Vind ik dus heel mooi bij blauwe ogen en mijn donkere haar. In de arcadeboog heb ik Brassiere gebruikt die een beetje taupe paars van kleur is. Beetje lastig uit te leggen, maar die valt er zo mooi boven.

Op mijn waterlijn heb ik weleens oogpotlood, maar uit het palette gebruik ik de kleur Satin Sheets. Dat is een hele mooie koele donkerbruine kleur. Past er precies bij ook. Met een zwarte kleur op je waterlijn is het toch wat harder dan de donkerbruine kleur. Dat maakt het allemaal wat minder hard en wat softer.

Conclusie

Ik ben nog steeds heel blij met het palette ondanks dat het voor mijn doen wel wat geld is. Zo vaak gebruik(te) ik immers geen oogschaduw, maar hier ben ik erg tevreden over. Allereerst natuurlijk de uitstraling wat ik heel vet vind, de kleuren zijn allemaal wel mooi en de pigmentatie is ook wel goed. Met een mooie primer eronder komen de kleuren nog veel mooier en beter uit. Een goede aankoop dus en kan hem zeker aanraden!

Het Rude Cosmetics Romantic Nights palette uit de Lingerie Collection kost €19,95 en is verkrijgbaar bij Boozyshop.

Lees ook:

Nabla Cutie palette Nude review en look
OPVBeauty Spotlight eyeshadow palette review + swatches
The Balm Meet Matte Hughes Nude review

12 Reacties

 1. 12 augustus 2019 / 22:03

  Mooi en apart palette! De namen van de eyeshadows vind ik ook heel leuk gevonden. prachtige look heb je ermee gemaakt en ook goed in beeld gebracht! (ik vind het altijd best lastig om het (mijn oogleden) op foto over te brengen, misschien moet ik de kleuren wat feller opbrengen?)
  Lees het laatste blogbericht van Babs – essence herfst/ winter collectie 2019My Profile

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2019 / 17:40

   Ja vind ik ook altijd, maar ik denk dat je het ook nog wel ‘feller’ kunt maken in bijvoorbeeld Photoshop. Dan behoud je de ware kleur maar laat het ietwat meer uitspringen. Of misschien een goede primer?

   • 13 augustus 2019 / 18:10

    Photoshop heb ik niet, wel een ander bewerkingsprogramma. Eens kijken of ik dat feller maken ook plaatselijk kan doen zonder dat alles direct feller van kleur wordt… Goede tip!

 2. 12 augustus 2019 / 18:21

  Ik vind het wel een leuk palette, de kleuren zo ook zo dragen. Zelf ben ik ook niet echt een oogschaduw persoon maar deze tinten zijn altijd leuk om te hebben.

  • Mariska
   Auteur
   12 augustus 2019 / 18:31

   Nee, ik draag het ook niet elke dag. Maar zoals vandaag had ik zin om er extra werk van te maken en dan zijn deze kleuren wel mooi 🙂

 3. 12 augustus 2019 / 16:47

  Wat een super gaaf palette! Ik zag dat dit merk bij Boots in Engeland te koop is. De verpakking is echt tof en de kleuren zijn mooi. Je hebt een geweldige look er mee gemaakt
  Lees het laatste blogbericht van Tessa – Make up en goede doelen: Revolution BeautyMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 augustus 2019 / 17:59

   Oh dat wist ik niet! Had er, behalve dan bij Boozyshop, ook nog helemaal niet van gehoord of gezien. Thank you!

   • 12 augustus 2019 / 20:18

    ik kwam er achter toen ik mijn wenslijst voor Engeland maken was. hiervoor kende ik het merk niet

 4. 12 augustus 2019 / 09:52

  Wat een prachtig palette! Deze had ik overigens ook nog niet eerder gezien. 🙂

  • Mariska
   Auteur
   12 augustus 2019 / 17:58

   Het merk is volgens mij ook (nog) niet heel erg bekend in Nederland. Jammer wat ze hebben echt prachtige producten.

 5. 12 augustus 2019 / 08:23

  Wat een prachtig palette, zeg! De kleuren zijn erg mooi. Dit soort bruinachtige tinten zijn ook helemaal mijn ding. Mooie look heb je ermee gemaakt.

  • Mariska
   Auteur
   12 augustus 2019 / 17:57

   Dank je wel! Ja het is echt een pareltje! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.