Dit zijn dingen die ik altijd koop en weinig gebruik

producten die ik niet nodig heb en toch koop

Er zijn altijd wel dingen waar ik een zwak voor heb, maar die ik praktisch niet of heel erg weinig ga gebruiken. Denk dat we dat allemaal stiekem wel hebben met bepaalde items. In dit artikel maak ik een opsomming van producten die ik dus vaak koop, een sucker voor ben en uiteindelijk heel weinig mee doe. Bijvoorbeeld een notitieboek…

Foto: Shutterstock/Shyrokova

Gadgets

Eigenlijk ben ik wel gevoelig voor gadgets. Nu hoef ik niet altijd perse het nieuwste van het nieuwste te hebben, maar als ik weet dat er iets uitkomt triggert het wel. Hoewel ik eerst een Fitbit Blaze had bijvoorbeeld (en deze ook alweer had verkocht) heb ik nu toch gekozen voor een Fitbit Versa. Deze heb ik al even en ben er veel meer tevreden over dat de vorige. Maar met telefoon is het ook zo. Eerst had ik de Huawei P20 Pro en nu ben ik overgestapt naar de Samsung Galaxy S10 plus. Dit zijn wel gadgets waar ik wat mee doe trouwens. Met goedkopere, zoals stappentellers van Action deed ik precies niks.

Notitieboek

Een notitieboek is ook zo’n ding waar ik een enorme sucker voor ben. Van weekplanners die ik al meerdere keren heb gekocht, agenda’s en gewoon leuk uitziende notitieboekjes. Ik gebruik ze dan een enkele keer en daarna liggen ze weer in een hoek. Zo heb ik ook eens memoblokken laten bedrukken met het logo van mijn blog destijds. Het logo veranderde dus ook met die memoblokjes deed ik heel weinig meer. Zonde eigenlijk.

Keukenhulpjes

Laat ik vooropstellen dat ik absoluut geen keukenwonder ben. Ik kan zo soep laten aanbranden en dit is dan ook weleens gebeurd in het verleden. Ook maak ik geen culinaire maaltijden en kook ik bijvoorbeeld groente uit een pot en bak ik vlees of kip. Aardappelen eet ik niet dus kook ik ook niet. Nu heb ik een zeef en nog meer van die hulpjes die ik dus echt nooit gebruik. Dan zie ik het en denk ik dat het handig is om in huis te hebben, maar ik gebruik het dus nooit. Ook zoiets wat eeuwig zonde is in mijn ogen. Dan kan ik mijn geld wel beter besteden.

Heb jij ook dingen die je bijna altijd koopt en daarna niet meer naar omkijkt?

Lees ook:
De leukste powerbanks die ik heb
Papierbak, prullenbak of hergebruiken?
Esthecin; het haargroeiserum van Nederlandse bodem

8 Reacties

 1. 26 augustus 2019 / 16:55

  Ja, notitieboeken, hier precies zo! Er zijn zoveel leuke notitieboeken te koop, en alhoewel ik er standaard een op mijn bureau heb die ik dus echt veel gebruik, vind ik het vaak ook zo zonde om andere te gebruiken. Heel stom eigenlijk, want die liggen dus ongebruikt en ongezien in een la te verstoffen.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Dít zijn de leukste plekken om te shoppen in ParijsMy Profile

 2. 15 augustus 2019 / 09:58

  Haha vooral notitieboekjes! Oh en planners, ik heb er zoveel liggen en gebruik ze nooit (maar wel steeds nieuwe kopen bij de Action als ik weer een leuke zie) x

 3. 14 augustus 2019 / 10:32

  Ik moet ook echt hoognodig onze keukenlades en -kastjes uitmesten! Zó veel spullen die we niet gebruiken. Ik heb afgelopen weekend in een vlaag van razernij een deel van de ingemaakte kast in de hal opgeruimd en dat luchtte zo op! Gegarandeerd voel ik me ook zo na het uitzoeken van de keuken. ?
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Review • Lush Shijimi Butterfly Bath BombMy Profile

 4. 14 augustus 2019 / 08:05

  Dat zwak voor notitieboekjes herken ik volledig. Daar koop ik er ook regelmatig meer van dan ik nodig heb 😉 Verder heb ik een zwak voor leuke spulletjes voor in huis, maar op zich probeer ik daar kritisch mee te zijn en check ik altijd eerst even of ik wel plek heb. Ook geleerd doordat ik dat in het verleden bij mijn ouders thuis niet deed en “iets” te veel had staan 😉

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2019 / 21:15

   Dat is ook een leuk idee inderdaad. Ik heb ook nog een bullet journal die helaas alweer even stil ligt, maar heb er wel leuke herinneringen in staan.

 5. 13 augustus 2019 / 20:29

  Oh dit is zo herkenbaar, hihihi! Vooral notitieboeken, daar heb ik echt een zwak voor!

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2019 / 20:36

   Ja ik dus ook als het een leuke print heeft ben ik al verkocht. Maar doe er dus niks mee haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.