Prachtige verlaten en vergane trappen

Vergane trappen

Tijdens het fotograferen van verlaten gebouwen ben ik altijd op zoek naar bepaalde items om te fotograferen, waaronder de vergane trappen in het gebouw. Vele verlaten gebouwen hebben zeer mooie en vergane trappen. Vandaag wil ik graag met jullie een aantal delen.

Vergane trappen


vergane trappen

vergane trappen

Bovenstaande is gemaakt in een verlaten chateau. Hier zie je de entree van het gebouw. Het is misschien een kleine trap, maar ik vind hem echt prachtig! De sierlijke leuningen en het licht wat hier op de trap valt. Ontzettend mooi om te zien!


vergane trappen

Deze foto is gemaakt in een verlaten school. De trap is zelf niet zo bijzonder, maar ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe de trap aan het vergaan is. Afbladderende verf, de scheuren en vooral de kleuren maken het een bijzondere foto.


vergane trappen

Dit is een bijzondere trap in een verlaten chateau. Het is een slingertrap helemaal van hout. Overal ligt stof, je ziet echt dat de trap al een tijd niet meer gebruikt is.


vergane trappen

Dit is toch wel een van de mooiste trappen die ik tot nu toe heb gezien in een verlaten gebouw. Zeer sierlijk en ontzettend vergaan. Prachtig om te zien!


vergane trappen

Dit is een trap in een verlaten klooster. Hier zie je ook weer dat de trap ontzettend vergaan is, prachtig om te zien!


Dit is ook weer een bijzonder mooie trap. Dit is in een verlaten militair gebouw en ik vind de trappen echt geweldig om te zien!

Bovenstaande trap is in een verlaten klooster. Ook deze vind ik erg mooi om te zien, hij is namelijk erg sierlijk.


Bovenstaande trap is in een verlaten chateau, ook deze vind ik weer ontzettend mooi. Zeer sierlijk en het straalt echt rijkdom uit. Ik hou van zulke trappen ๐Ÿ™‚ .


En bovenstaande trap…sjah…die is er gewoon voor meer dan de helft niet meer, helemaal ingestort. Hier hadden we ook geweldig licht, dit maakt de foto ook helemaal af.

Dit waren denk ik wel de meest bijzondere trappen die ik ben tegengekomen in verlaten panden.

Lees ook:
Bijzondere verlaten huisjes
Verlaten fabrieken
Prachtige architectuur

Welke van bovenstaande trappen/foto’s vind jij het mooist?

19 Reacties

 1. Kimberly
  16 januari 2016 / 18:07

  Heel gaaf! Lijkt me echt leuk om een keer te doen, maar ook wel een beetje griezelig
  Lees het laatste blogbericht van Kimberly – Current Lifestyle FavouritesMy Profile

 2. 9 januari 2016 / 16:48

  Wat zonde dat deze gebouwen aan hun lot worden overgelaten. Ze zijn zo mooi en er zit zoveel detail in! Echt jammer. Prachtige foto’s trouwens.

 3. Evelien
  7 januari 2016 / 00:48

  Prachtig, wat een sfeer! Perfecte setting voor AHS, haha. Echt, wow! Dat spinnenweb op die foto met die trap ook <3
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Action must haves: week 1My Profile

  • 8 januari 2016 / 22:47

   Dank je wel ๐Ÿ™‚ en ja he haha of TWD ๐Ÿ˜‰ haha.
   Lees het laatste blogbericht van Astrid – HEMA sjaalMy Profile

 4. Bibiane
  7 januari 2016 / 00:03

  Prachtig gewoon! Doet me denken aan mijn middelbare school en het huis van mijn grootmoeder…..
  Lees het laatste blogbericht van Bibiane – Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

 5. Dalinka
  6 januari 2016 / 23:03

  Heel mooi en bijzonder om te zien. Ik ben dan ook altijd enorm nieuwsgierig naar het verhaal achter dit soort panden en waarom ze nu verlaten zijn.
  De laatste foto vind ik qua licht en compositie echt heel mooi, maar qua trap vind ik de slingertrap van hout prachtig! Zo’n trap zou ik wel in mijn huis willen hebben:-D
  Lees het laatste blogbericht van Dalinka – Londen | Winter Wonderland in Hyde ParkMy Profile

 6. Priscilla
  6 januari 2016 / 08:27

  Wauw! Wederom echt prachtige foto’s! Verkoop je jouw foto’s ook eigenlijk? Ik ben al heel lang op zoek naar een vervanging van een schilderij dat bij mij in de huiskamer hangt en daar wil ik een fotografiewerk voor terug hangen. En op de een of andere manier vind ik deze foto’s zo simpel maar toch weer niet, wat mysterieus en heel veel sfeer uitstralen. Prachtig!

  XxX Prissi
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Ronde #2016 รขย€ย“ Hoe ga jij je doelen waarmaken dit jaar?My Profile

  • 6 januari 2016 / 22:21

   Dank je wel ๐Ÿ™‚ ! En ja zeker! Je kan op astridboers.nl kijken voor mijn portfolio. Hier staan veel mooie foto’s op die ik ook verkoop (prijzen staan er niet bij, kan je altijd opvragen). Maar je kan ook rondsnuffelen op mijn blog onder de categorie “fotografie”, hier kan je nog meer mooie foto’s bekijken. Je kan me altijd een mailtje sturen via het contactformulier ๐Ÿ™‚ . Er is trouwens ook een winactie op mijn blog waarmee je een poster van een van mijn foto’s van de verlaten panden kan winnen. Neem maar eens een kijkje ๐Ÿ™‚ .
   Lees het laatste blogbericht van Astrid – Kampen in de avondMy Profile

 7. Darina
  6 januari 2016 / 06:54

  Ik kan niet kiezen ๐Ÿ™‚ Ik vind ze allemaal even mooi! Wat een sfeer! Heel mooi vastgelegd.
  Lees het laatste blogbericht van Darina – Weekend Notes #39My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.