Pickwick Tea Topics #6

by Mariska

Een tijd geleden ben ik begonnen met de Pickwick Tea Topics en de vragen te beantwoorden die er op het label van het zakje staan. Heel leuk! Het zijn echt random vragen en is gewoon leuk om te beantwoorden en ik denk ook wel een leuke manier om meer over mij te weten te komen. De laatste was Pickwick Tea Topics #5 en die is alweer van oktober 2016! Super lang geleden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds een paar dagen pas weer begonnen ben met thee drinken dus vandaar dat ik weer wat leuke vragen kan beantwoorden. Here they come!

Pickwick Tea Topics vragen

Welk beroep zou je weleens willen proberen voor een week?

Dit vind ik wel een lastige vraag omdat ik eigenlijk al doe wat ik leuk vind. Ik werk parttime bij een baas en doe daar debiteurenbeheer én ik werk de rest van de tijd aan mijn blog. Als ik echt zou moeten kiezen zou ik denk ik wel vrijwilligerswerk willen doen met oudere mensen. Al een aantal jaar ben ik donateur van het Ouderenfonds en sinds een jaar zit onze vader (60) in een verpleeghuis. Het is dus erg dichtbij en ik zie hoe eenzaam oudere mensen kunnen zijn. Ik zou het heel leuk vinden om leuke dingen met die mensen te gaan doen of puur een praatje maken of dingen doen waar zij blij van worden.

Welke sport zou je op atletisch niveau willen beoefenen?

Nou, eigenlijk ben ik geen sportfanaat. Ik doe het niet en heb ook niet een sport dat ik graag kijk op tv of bezoek. Als ik écht moet kiezen zou ik kiezen voor de paardensport en dan voor dressuur op een heel hoog niveau. Ik vind het heel erg mooi om te zien hoe paarden proeven rijden en het geheel vormen met de ruiter erop. Prachtig! Of een kühr op muziek kunnen rijden lijkt me ook ontzettend vet.

Als je iemand anders zou kunnen zijn, wie wil je dan zijn?

Ik zou wel eens een kleine periode een bekend iemand willen zijn, een wereldster. Iemand zoals Kim Kardashian of Kylie Jenner. Gewoon om te kijken wat het met je doet als je zoveel geld hebt en zo enorm beroemd bent. Uiteraard wil ik dit niet blijven, maar gewoon heel even voor een weekje ofzo. Zo’n wereld met allemaal van die beroemde mensen vind ik maar nep dus dat zou ik niet zo heel erg lang volhouden.

Wat eet je het liefst bij het ontbijt?

De laatste tijd eet ik gewoon een bruin bolletje met beleg, een banaan of soms yoghurt of kwark. Niet heel erg bijzonder, maar ontbijten vind ik ook niet zo bijzonder.

Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?

Nou als allereerst; ik ben totaal niet avontuurlijk omdat ik alles vaak té spannend of eng vind. Je zult me ook niet in een achtbaan zien of attractie die over de kop gaat bijvoorbeeld. Denk dat mijn meest avontuurlijke spektakel is geweest dat ik in de zomer van 2010 in mijn eentje met de trein naar Frankrijk ging, naar Nederlandse kennissen van ons. Mijn vader was toen net daarheen verhuisd en kwam in het ziekenhuis te liggen door zijn suikerziekte. Toentertijd was het allemaal nog niet zo heel spannend met dingen die er vandaag de dag gebeuren in bijvoorbeeld Parijs, maar voor mezelf was het dus best wel spannend. In Nederland viel het wel mee, maar ik moet me redden in het Engels en de Fransen spreken (of weigeren) dat te spreken. En ik spreek 0,0 Frans. Uiteindelijk ben ik goed aangekomen en ben ik ook met de trein weer naar huis gegaan.

Lees ook:
Pickwick tea topics #1
Pickwick tea topics #2
De thee in mijn theedoos
Onze vader is dement, hoe gaan we hier mee om?

Wat is het meest avontuurlijke wat jij hebt gedaan?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?