Opknappen van de tuin is begonnen! (met voor foto’s)

Opknappen van de tuin is begonnen! (met voor foto’s)

Nu we aan huis gekluisterd zijn (min of meer) komen de meest rare dingen ineens bij mij naar boven. Zo heb ik een nieuwe hobby gevonden (waar ik later meer over vertel) en ben ik na 2 jaar hier wonen eindelijk aan mijn tuin begonnen. Het opknappen van de tuin staat al een tijdje op mijn lijstje, maar nu had ik de knoop maar doorgehakt.

Opknappen van de tuin

Sinds 2 mei 2018 woon ik in mijn huidige woning en vanaf het moment dat ik hier ben gaan wonen wist ik al dat ik mijn tuin wilde gaan opknappen. Het zag er echt niet uit in het begin. Aan de rechterkant en de achterkant coniferen. Zo lelijk. En er was heel amateuristisch een hekje getimmerd tegen die coniferen aan. Heel apart. Maar er komt nu verandering in!

De voor foto’s van de tuin

opknappen van de tuin

Zoals je op de foto’s kunt zien is het een grote puinhoop. Ik had er wat dingen neergelegd die nog naar grofvuil moeten zoals een oude bank en wat dozen. Vorig jaar heb ik samen met mijn buurvrouw het achterste gedeelte van de coniferen gezaagd met een handzaag. In de zomer. Wat was dat vreselijk. Maar het opknappen van de tuin kreeg nu wel prioriteit want het was helemaal open. Mensen kijken de hele tijd naar binnen en in mijn lelijke tuin.

Wat heb ik tot nu toe gedaan om de tuin op te knappen?

De schutting kan nog niet worden gezet want daar wacht ik nog op jammer genoeg. Dat is het allermeeste nodig op dit moment voor het opknappen van de tuin.

 • Eindelijk een schutting besteld, dat is deze schutting
 • Iemand die mijn broertje werkt heeft de boomstronkjes die overgebleven zijn van het zagen eruit getrokken met wortel en al
 • De grond is aangedrukt
 • Grofvuil verzameld en kan over een week opgehaald worden
 • Onkruid verwijderd tussen de stenen

Er zijn nog wat dingen die ik moet doen voor mijn tuin helemaal opgeknapt is mooi is. Zo heb ik een prachtige picknicktafel maar die is helaas wat gammel. Daar moeten dus nog wat extra schroeven ingedraaid worden. Als al het onkruid weg is, dan leg ik naast het bestraatte gedeelte een gronddoek zodat ik daar mooi wit grint op kan neerstrooien.

Daarnaast wil ik bij het opknappen van de tuin ook letten op gezelligheid. Aan mijn schuttingen wil ik dan leuke lampionnetjes hangen die werken op zonlicht en andere leuke lampjes. Misschien een leuk canvasdoek met een leuke print. Ook zat ik te denken aan een (kleine) vuurkorf, zo gezellig! Zo kan ik een fijne budget barbecue organiseren 🙂

Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben en kan niet wachten als het af is. Daar ga ik natuurlijk ook weer foto’s van laten zien als mijn tuin helemaal mooi en opgeknapt is.

Lees ook:
Dingen die je blij maken, zeker nu je thuis blijft
Met mooi weer op een terras, ZO geniet je nu van de zon!
Lente inspiratie voor de tuin én wat ik wil

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

8 reacties op “Opknappen van de tuin is begonnen! (met voor foto’s)

 1. Wat ben je goed bezig geweest! Wij zijn momenteel bezig om alle ruimtes een voor een op te knappen. Grote schoonmaak, kozijnen en deuren weer opnieuw in de lak en alles weer een restylen.

 2. Wat een leuk project om nu aan te pakken. Kan je er gelijk van genieten deze zomer!
  Mooie picnictafel inderdaad!
  Fijn zeg dat de coniferen er met wortel en al uit zijn. Maakt alles veel makkelijker.
  Ik zou ook wat potten met planten voorzien, dat kleedt ook altijd heel mooi aan. Kan je ook afwisselen volgens de seizoenen.
  Veel succes en ik ben ook al benieuwd naar het resultaat.

 3. Oh jeetje, die kan inderdaad wel een opknapbeurtje gebruiken haha! Je vraagt je dan toch altijd af hoe de vorige bewoners het zo kunnen verwaarlozen. Zo jammer! Ben er echter van overtuigd dat jij er iets heel moois van gaat maken, leuk dat je er progress artikelen over gaat maken. Daar ben ik dol op! 🙂

 4. Wat heb jij een mooi uitzicht Mariska vanaf je tuin! Om ons heen is het helemaal volgebouwd met huizen, wij zitten echt midden in een woonwijk. Heel veel succes met het klussen en ik ben uiteraaaaaard benieuwd naar het resultaat;-)

  1. Dank je wel! Ja, ik kijk zo op Volendam uit, maar iedereen kan nu zo naar binnen kijken en dat is minder. Het uitzicht zal ik zeker missen haha! Het eindresultaat ga ik natuurlijk ook delen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.