Lente inspiratie voor de tuin én wat ik wil

lente inspiratie voor de tuin

banner passief inkomen membership rowena rousseau

De lente is in aantocht en aangezien ik mezelf nog een schop onder mijn kont moet geven om mijn tuin op te knappen, leek het me leuk om lente inspiratie voor de tuin te delen en de dingen die ik graag nog wil. Zo moet ik nog een schutting plaatsen en leuke tuinkussens zouden ook niet misstaan. Ik heb wat leuke dingen op een rij gezet om inspiratie op te doen. Niet alleen voor de tuin maar ook voor je balkon.

Tuinkussens

lente inspiratie voor de tuin1 | DoorMariska

Ik heb er dus over nagedacht om een aantal pallets te verzamelen en daar losse tuinkussens op te leggen zodat je een zithoek maakt zoals op de bovenstaande foto. Vind ik echt iets leuks hebben en ik merk dat ik eigenlijk helemaal niet zo vaak heb gezeten aan de picknicktafel die ik heb. Wel zonde eigenlijk. En dit vind ik net wat mooier.

lente inspiratie voor de tuin 2 | DoorMariska

Wat verder leuk is naast de hoek om te chillen, is natuurlijk een hoek om te zitten. Als het lekker weer is wil ik weleens lekker buiten gaan zitten om een beetje te bloggen of blogs te lezen. Dat kan wel in een chill hoekje maar liever zit ik gewoon wat hoger. Zo’n kuipstoeltje voor buiten vind ik ook erg leuk met een mooie kleur zitkussen erop.

pink roses 2533389 1280 | DoorMariska

Wat ook leuke lente inspiratie voor de tuin is, zijn wat bloemetjes en plantjes. Nu heb ik wel al iets van gezelligheid, maar het kan meer. Zo heb ik een hanger met allemaal mooie schelpen, een hangplantje die nep is en kleine lampionnetjes aan de ene kant van de schutting. Het staat net wat vrolijker. Wilde eigenlijk ook nog een hokje voor vogeltjes of vetbolletjes, maar dat vind ik een beetje sneu omdat ik een kat heb. Dan komen de vogeltjes lekker in de tuin waar mijn kat ze aan kan vallen en andersom ook. Dan zitten die vogeltjes in de tuin en zit mijn kat zichzelf te verlekkeren aan die vogels van achter het raam.

Verder:

  • verwijder het onkruid
  • verwijder de groene laag van je tegels
  • maak je tuinset schoon of schaf een nieuwe aan
  • koop spullen om het gezellig te maken zoals beeldjes en bloemetjes
  • een weer vast kleed om het leuk te maken

Dit is het wel een beetje en dan nog een nieuwe schutting natuurlijk. Dat moet eigenlijk ook gewoon wel echt gedaan worden. Ik hoop dat ik je een klein beetje lente inspiratie voor de tuin heb kunnen geven en ben benieuwd hoe jij het gaat aanpakken!

Lees ook:
Leuke dingen om te doen in de winter
Als je krap bij kas zit moet je dit doen (en dit doe ik ook)
Mijn week in foto’s #22 (ik ging uit de kleren en reactie van Patricia Kelly)

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.