Lente inspiratie voor de tuin én wat ik wil

door Mariska

De lente is in aantocht en aangezien ik mezelf nog een schop onder mijn kont moet geven om mijn tuin op te knappen, leek het me leuk om lente inspiratie voor de tuin te delen en de dingen die ik graag nog wil. Zo moet ik nog een schutting plaatsen en leuke tuinkussens zouden ook niet misstaan. Ik heb wat leuke dingen op een rij gezet om inspiratie op te doen. Niet alleen voor de tuin maar ook voor je balkon.

Tuinkussens

Ik heb er dus over nagedacht om een aantal pallets te verzamelen en daar losse tuinkussens op te leggen zodat je een zithoek maakt zoals op de bovenstaande foto. Vind ik echt iets leuks hebben en ik merk dat ik eigenlijk helemaal niet zo vaak heb gezeten aan de picknicktafel die ik heb. Wel zonde eigenlijk. En dit vind ik net wat mooier.

Wat verder leuk is naast de hoek om te chillen, is natuurlijk een hoek om te zitten. Als het lekker weer is wil ik weleens lekker buiten gaan zitten om een beetje te bloggen of blogs te lezen. Dat kan wel in een chill hoekje maar liever zit ik gewoon wat hoger. Zo’n kuipstoeltje voor buiten vind ik ook erg leuk met een mooie kleur zitkussen erop.

Wat ook leuke lente inspiratie voor de tuin is, zijn wat bloemetjes en plantjes. Nu heb ik wel al iets van gezelligheid, maar het kan meer. Zo heb ik een hanger met allemaal mooie schelpen, een hangplantje die nep is en kleine lampionnetjes aan de ene kant van de schutting. Het staat net wat vrolijker. Wilde eigenlijk ook nog een hokje voor vogeltjes of vetbolletjes, maar dat vind ik een beetje sneu omdat ik een kat heb. Dan komen de vogeltjes lekker in de tuin waar mijn kat ze aan kan vallen en andersom ook. Dan zitten die vogeltjes in de tuin en zit mijn kat zichzelf te verlekkeren aan die vogels van achter het raam.

Verder:

  • verwijder het onkruid
  • verwijder de groene laag van je tegels
  • maak je tuinset schoon of schaf een nieuwe aan
  • koop spullen om het gezellig te maken zoals beeldjes en bloemetjes
  • een weer vast kleed om het leuk te maken

Dit is het wel een beetje en dan nog een nieuwe schutting natuurlijk. Dat moet eigenlijk ook gewoon wel echt gedaan worden. Ik hoop dat ik je een klein beetje lente inspiratie voor de tuin heb kunnen geven en ben benieuwd hoe jij het gaat aanpakken!

Lees ook:
Leuke dingen om te doen in de winter
Als je krap bij kas zit moet je dit doen (en dit doe ik ook)
Mijn week in foto’s #22 (ik ging uit de kleren en reactie van Patricia Kelly)

Gerelateerde artikelen

9 reacties

bychristiana 3 februari 2020 - 20:10

Wij zijn vorig jaar begonnen in de tuin, maar op de een of andere manier niet heel ver gekomen met als resultaat dat het er nu erger bijstaat dan voorheen, haha;-) Volgens mij werd het opeens in de weekenden steeds slecht weer en toen had Andre logischerwijs niet heel veel zin om zand te scheppen o.i.d.. Er is dus een hoop te doen! Ik vind trouwens dat oranje kussen van de eerste foto erg leuk. Ik ben steeds meer into het oranje wat interieur betreft de laatste tijd;-)

Reageer
Suzanne 3 februari 2020 - 17:47

Hele leuke inspiratie!

Reageer
Kelly 3 februari 2020 - 16:15

Wat heerlijk, momenteel schijnt ook het zonnetje en dan krijg ik gelijk zin om weer met de tuin aan de slag te gaan. Ik wil er dit jaar ook wat meer van gaan maken! 🙂

Reageer
Mariska 3 februari 2020 - 17:34

Ja klopt, vandaag werd het later wel wat mooier weer inderdaad. Ik ben wel weer toe aan de lente haha.

Reageer
Geke 3 februari 2020 - 15:15

Ik ga toch nog even wachten met het schoonmaken want het is best nog vroeg eigenlijk. Anders moet ik het misschien twee keer doen 🙂 en ’t is toch nog te fris om nu al buiten te zitten.
Bloemetjes zijn altijd goed natuurlijk. Heb wat Helleborus en vrolijke Primula’s in pot. En in de tuin zelf bloeien nu de crocussen en de irisjes al.

Reageer
Mariska 3 februari 2020 - 17:33

Dat is misschien ook wel zo dat het dan toch weer vies wordt. Oh die zijn ook leuk!

Reageer
Wendy 3 februari 2020 - 13:16

Wat een leuke inspiratie. Wij moeten zelf de tuin nog een beetje aanpakken, omdat wij net verhuist zijn. Ik heb inderdaad zelf ook een schop onder mijn kont nodig om mezelf aan het werk te krijgen in de tuin, maar ik moet binnen ook nog een hoop opruimen.

Succes voor jou met het klaarmaken van de tuin. Ben benieuwd hoe het wordt.

Groetjes,
Wendy van miiwebeauty.nl

Reageer
Mariska 3 februari 2020 - 17:32

Ja jij ook scucces in jullie tuin en natuurlijk nieuwe huis! 🙂

Reageer
Wendy 3 februari 2020 - 18:15

Dankjewel!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.