Met mooi weer op een terras, zó geniet je NU van de zon!

door Mariska

Het is eindelijk mooi weer, de stormen van de afgelopen tijd zijn alweer weg en de zon schijnt volop. Het is nog best wel fris, maar dat mag de pret niet drukken. Normaal zit je met mooi weer op een terras maar dat is nu ineens helemaal anders door aangescherpte regels. Maar je kunt het ook zelf gezellig maken. Ik geef je wat tips. Denk hierbij aan een goedkope horeca parasol voor in de tuin.

Met mooi weer op een terras, maar nu lekker thuis!

Het is eindelijk mooi weer en de zon schijnt volop en dan wordt ons gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk, maar zeker wel noodzakelijk. Er zijn toch manieren om te genieten van de zon en thuis blijven.

  • Op je balkon genieten van de zon. Als je een balkon(netje) hebt is dat natuurlijk erg lekker op dit moment. Ik ken mensen uit mijn kennissenkring die al lekker op het balkon spenderen. Koop (online) wat leuke items om het op te vrolijken en klaar ben je.
  • In je tuin. In je thuis kun je misschien al een kleine horeca parasol plaatsen zodat je wordt bescherm tegen de zon en je het scherm van bijvoorbeeld je laptop beter kunt lezen. Zonder een parasol is dit vrijwel niet te doen weet ik uit ervaring 😉 Ook kun je je tuin alvast gezelliger maken zodat je er graag zit.
  • Binnen zitten. Zelf zit ik grotendeels binnen (en hoop de rest van Nederland ook die geen balkon of tuin hebben) en probeer daar te genieten van de zon. Mijn bank staat bij het raam en de luxaflex laat ik wat openstaan waardoor er lekker veel zon naar binnenkomt. Scheelt stookkosten en als je er een lekkere waxmelt in de brander doet zit je geramd. Zo kom ik ook wel een beetje de dagen door en ik merk dat zo’n geur van een waxmelt me nét iets blijer maakt.

Nu we niet met mooi weer op een terras kunnen zitten, hoe geniet jij van de zon?

Lees ook:
Mijn hoekje op de bank in deze koude herfst
Mijn week in foto’s #26 (eindelijk naar het ziekenhuis en dat hamsteren)
Huren of kopen? Dit is waarom ik voor een huurhuis koos

Gerelateerde artikelen

5 reacties

bychristiana 29 maart 2020 - 15:16

Alhoewel we de wandelingen met Sketch zoveel mogelijk proberen te beperken (ja, ze doet nu wat vaker een plasje in de tuin) geniet ik van die wandelingen juist van de zon. En van haar, ze vind het super leuk om lekker hard te rennen, zo aandoenlijk om te zien.

Reageer
Babs 28 maart 2020 - 14:48

Eerlijk gezegd zit ik nog steeds binnen, maar een goede parasol is zeker fijn! Ik kan ook niet in de volle zon zitten en inderdaad, ik kan dan ook niks lezen op mijn laptop. Deze zomer maar weer eens rondkijken voor een parasol!

Reageer
Rachel Kromdijk 27 maart 2020 - 16:31

oh ik ga dit weekend de moestuinbakken met mijn man in elkaar zetten, hier heb ik enorm veel zin in!

Reageer
Kelly 27 maart 2020 - 15:30

Leuk artikel! Hier is het helaas nog steeds veel te koud om buiten te zitten, maar zodra het eenmaal kan ga ik dat zeker doen. 🙂

Reageer
Sanne 27 maart 2020 - 15:08

Ik geniet voor m’n gevoel extra veel van de zon, nu buitenkomen niet zo vanzelfsprekend is. Ik geniet het meest van de zon tijdens een wandeling met de hond. In de tuin heb ik dit jaar nog niet gezeten, maar we hebben deze wel wel de tuin klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen, dus dat duurt vast niet lang meer.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.