Mortonse Neuralgie, ik zat een week thuis

mortonse neuralgie

Als het mooi weer is wandel ik graag en tegenwoordig doe ik dat graag onder het genot van een fijne podcast. Afgelopen maandag was weer een vrije dag, het was mooi weer en ik dacht even lekker te gaan wandelen. Toen ik ging wegging voelde ik al ietwat in mijn voet maar liep gewoon door. Een half uur later ben ik omgekeerd en heb ik de dokter gebeld. Mortonse Neuralgie was de diagnose..

Mortonse Neuralgie was de conclusie

Mortonse neuralgie is een zenuwinklemming (neuroom) tussen twee middenvoetsbeentjes. De klachten zijn waarneembaar tussen de derde en de vierde teen. De zenuw tussen de middenvoetsbeentjes is geïrriteerd, waardoor pijnklachten ontstaan. Door langdurige beklemming van de zenuw kan er een verdikking in deze zenuw ontstaan, waardoor de klachten steeds erger worden. Vaak wordt ook over een ‘Morton Neuroom’ gesproken. Hierbij betreft het specifiek een verdikking. De term ‘Neuralgie’ is een verzamelnaam, waarbij de inklemming van de zenuw meerdere oorzaken kan hebben.

Gelukkig kon ik dezelfde middag nog bij de huisarts terecht en de assistente keek naar mijn voet. Het bleek niet gebroken, niet gekneusd, was niet blauw en ook niet ontstoken. Het advies was om vanaf maandagmiddag gewoon rust te nemen en met mijn voet omhoog te gaan zitten om het niet meer te belasten. Maar het werd niet echt beter.

Woensdag ging ik terug naar de dokter en toen keek de dokter zelf er naar. Ik had trouwens alle vertrouwen in de assistente hoor, maar de dokter wilde voor de zekerheid ook kijken. Dit kwam mede doordat ik me zorgen maakte of het toch geen ontstoken voet was. Mijn vader had dit toen ooit en daarna is het balletje gaan rollen met de diabetes. De dokter drukte op bepaalde punten en dat deed enorm veel pijn. Haar conclusie was vrij snel dus Mortonse Neuralgie.

En toen?

Ik kan je vertellen dat ik de hele week thuis op de bank heb gezeten met mijn voet omhoog. Liep alleen naar bed, de keuken, wc en ben maar 2 keer snel naar de supermarkt gegaan. Want als je alleen woont moet je alles alleen doen. Van de dokter kreeg ik pijnstillers mee die ik 2 keer per dag moest innemen tot en met aanstaande maandag, morgen dus. Vanaf dan kijken of ik weer normaal kan werken. Hulp in de huishouding met dit fenomeen werkt namelijk niet. Dan raakt het overbelast.

Hopelijk zakt het en kan ik volgende week gewoon weer aan het werk, want je voelt je echt enorm onthand als je pijn hebt in je voet.

Lees ook:
Diamond painting, mijn nieuwe hobby!
Even over leuke zomerjurkjes en mijn favorieten
Parfumado abonnement en kortingscode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *