Bezorgsuper Picnic naar Edam, Volendam, Monnickendam en Purmerend

picnic bezorgservice edam volendam monnickendam purmerend

Inschrijving geopend voor 55.000 huishoudens in Zaanstreek
Purmerend, 28 juli 2020 – Rondom Amsterdam krijgt online supermarkt Picnic steeds meer voet aan de grond. Na Haarlem en Amstelveen komt de websuper nu naar Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. Daar kunnen vanaf medio augustus zo’n 55.000 huishoudens hun boodschappen gratis en tegen de laagste prijs met de kenmerkende elektrische wagentjes laten bezorgen.

De uitbreiding naar de regio Zaanstreek-Waterland is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn, Deventer en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen.

Veel gezinnen

De plaatsen in de Noord-Hollandse regio kennen relatief gezien veel huishoudens met kinderen. In alle vier de gebieden heeft rond de 40 procent van de huishoudens kroost, terwijl dat gemiddeld in Nederland 33 procent is. “Deze gezinnen zijn over het algemeen erg druk om alle ballen in de lucht te houden: werk, hobby’s van kinderen en de ouders. De vrije tijd, laat staan de tijd om naar de supermarkt te gaan, is heel beperkt. Met onze bezorgservice kunnen we hun tegemoetkomen”, legt medeoprichter Michiel Muller uit.

De websuper gaat medio augustus voor het eerst de weg op met 8 elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Pascalstraat 43 in Purmerend geleverd.

Registreren in de app

Inwoners van Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Over Picnic

Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Lees ook:
Zwitsal geurbuiltjes
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar… Ibiza
Casa kerstcollectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *