Deze kleine aanpassingen aan je huis maken het helemaal anders!

kleine aanpassingen aan je huis

Kleine aanpassingen aan je huis maken is niet alleen leuk om te doen, maar je kunt je woning zowel buiten als binnen een hele nieuwe look geven zonder teveel te verbouwen. Dat is natuurlijk interessant als je niet wilt verhuizen maar wel iets anders wilt. Maar waar moet je dan aan denken? Ik ga het je uitleggen. Ooit bijvoorbeeld weleens nagedacht over gevelbekleding?

Kleine aanpassingen aan je huis maken

Eén van de makkelijkste dingen om kleine veranderingen te maken is natuurlijk nieuwe meubels. Een nieuwe bank, nieuwe eettafel of een nieuwe kleur op de muur. Maar wat kun je met gevelbekleding doen?

Houten gevelbekleding kun je bijvoorbeeld gebruiken om de buitenkant van je woning op te knappen. Als je bijvoorbeeld gewoon een stenen muur hebt, dan kun je dat laten bekleden met een mooie houtsoort waardoor het veel meer uitstraling geeft. Je krijgt dan een klein beetje het idee van een houten huis aan de buitenkant.

Vroeger woonden wij in een hele oude boerderij met rieten dak, een boerderij die meer dan 100 jaar oud was op dat moment. Helaas was het niet meer op te knappen en werd de boerderij platgegooid toen wij er na bijna 10 jaar uit gingen. Heel jammer eigenlijk, want juist zo’n oude boerderij had je prima en heel mooi op kunnen knappen met gevelbekleding.

En andere goedkope mogelijkheden?

Een ding waar ik zelf altijd als eerste ga kijken is op Facebookgroepen of Marktplaats. Daar kun je vaak de spullen vinden die jij wilt voor veel minder geld dan in de winkel. Zo heb ik mijn hele huis ongeveer ingericht. Inclusief een grote 46inch televisie voor maar €50 die het na 3 jaar nog steeds perfect doet. Je kunt er van alles vinden in die groepen dus dan heb je zo een heel fris interieur.

Maar denk ook eens aan lekkere geurstokjes in een mooie fles, nep bloemen (of echte als je dat beter vindt), wat leuke sierkussens op de bank en wat nieuwe schilderijtjes of printjes aan de muur. Wist je dat je ook je keukenkastjes kunt beplakken met huishoudfolie om zo de keuken een hele andere look te geven?

Zo zie je maar dat er echt heel veel mogelijkheden zijn voor kleine aanpassingen aan je huis die het net wat leuker en gezelliger maken dan dat het al is. Veel dingen zijn makkelijk en simpel en kosten ook niet zo heel veel geld.

Maak jij vaak kleine aanpassingen aan je huis?

Lees ook:
Zwarte meubels met een witte laminaatvloer, zo ziet dat er uit!
Zó koud was het in mijn woning vorige winter
Mijn hele kleine badkamer

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook