Mijn week in foto’s #19 (geknal van vuurwerk & nieuw Ikea interieur)

Mijn week in foto’s #19 (geknal van vuurwerk & nieuw Ikea interieur)

De week met oud en nieuw en nieuwjaarsdag zijn gelukkig ook weer voorbij. Vind het op zich wel gezellig, maar ik ben dus zo iemand die voor het vuurwerkverbod is. Hier in Edam-Volendam knalde het er op los. Vanaf de dag van de officiële verkoop van vuurwerk was er constant geknal met maximaal 2 minuten stilte tussen een knal. Bizar! Gelukkig is dat geknal van vuurwerk nu wel voorbij.

Maandag 30 december

Een hele charmante foto van de maandag. Waarom ik deze maakte? Ik heb echt geen flauw idee, maar ik kwam moeilijk op gang die dag. Al dat geknal van het vuurwerk begon me op mijn zenuwen te werken en ik ben ook echt bang voor vuurwerk. Van mij mogen ze het verbieden.

In de avond ging ik naar Ikea met Samantha. Wilde we eigenlijk de avond ervoor doen, maar toen was Ikea dus al dicht. We hadden daar ook wat gegeten en ik had alleen een geurkaars gekocht. Dat is vrij uniek, haha.

Dinsdag 31 december

versace crystal noir

Het geknal van het vuurwerk was in de ochtend en middag al bizar. Niet alleen vuurpijlen, maar gewoon ook hele bommen. In de avond wilde ik niet uitgaan en ook niet alleen (met mijn kat) thuis zitten, dus ik ging naar m’n oom en tante. Ik kleedde me leuk aan, maakte me op, haalde wat drank en ging daar naartoe. Was gezellig! En op de valreep kreeg ik dit heerlijke eau de parfum binnen van Versace, Crystal Noir.

Woensdag 1 januari

geknal van vuurwerk en staatslot

En de dag erna, 1 januari. Ik had geen kater ofzo, maar had nou ook niet echt ergens zin in. Dus ik maakte er een lekkere rustige dag van. Bij thuiskomst sprong ik onder de douche, even een klein momentje me-time en daarna in mijn onesie op de bank. Heerlijk! In de avond keek ik ook nog de show van Jochem Myjer – Adem in adem uit. Hilarisch weer!

Ook gaf ik mijn tante en mezelf een half staatslot cadeau. Vorig jaar deed ik dit ook en kocht ik er 3; voor mijn broertje, zusje en mezelf. Mijn broertje en zusje hadden beide €5 en ik niks. Nu gaf ik mijn tante een lot en won zij €5 en ik weer niks. Zonde van het geld ook eigenlijk, maar hé, wie niet waagt wie niet wint.

Donderdag 2 januari

Van donderdag heb ik dus geen foto’s kunnen vinden op mijn telefoon, alleen deze. Deze 2 foto’s beschrijven wel precies het leven van een kat op een dag. Wel ben ik zelf blij dat al die rare dagen weer grotendeels voorbij zijn. Iedereen is weer aan het werk en het geknal is grotendeels over.

Vrijdag 3 januari

Van vrijdag heb ik helemaal geen foto’s zie ik. Ik weet dat ik een draagbare radio kocht voor mijn vader bij een winkelcentrum in Volendam en dat ik naar de Action was geweest.

Zaterdag 4 januari

Als ik iets in mijn kop heb, dan moet het vaak ook gebeuren. En het liefst direct. Zo vond ik dat mijn interieur wel opgefrist kon worden. Nieuw jaar, nieuw interieur. Ik verkocht mijn witte Kallax kast en gek genoeg woont degene die reageerde bij mij in de straat, haha. Dus we konden het mooi erheen dragen. Katten zijn gelukkig helemaal niet nieuwsgierig en kunnen zo ontzettend goed tegen veranderingen 😉

Op Marktplaats was ik gelijk gaan zoeken, want ik wist wat ik wilde. Ik wilde nu zwarte Kallax kasten, maar dan in verschillende formaten. Evengoed ook voor de bergruimte. Ga er nog een apart artikel over schrijven met prijzen etc. 🙂

Zondag 5 januari

Oh gisteren was zo’n drukke dag! Ik had nog een groot item gekocht via Marktplaats dat ik al een tijd wilde maar (nog) niet binnen mijn budget lag. Nu vond ik het zoveel goedkoper, super netjes, maar moest wel iemand huren om met mij mee te rijden en het op te halen. Ook dat verwerk ik in mijn interieur artikel. ‘s Avonds was ik er klaar mee en at ik pizza.

Die katten ook.. kunnen zo slecht tegen veranderingen en zijn zulke oude wijven. Ze moeten alles in de gaten houden, haha.

As we speak lig ik op de bank. Voel me niet lekker vanwege het maandelijkse dingetje. Dat is het voordeel van eigen baas, nu kan ik ook zo de diary typen 🙂 Gelukkig is het geknal van vuurwerk nu wel over en voorbij!

Lees ook:
Wat heb ik mezelf als kerstcadeaus gegeven? (o.a. bluetooth oordopjes)?
Huis opknappen en uitstelgedrag wat moet ik nog doen?
Mijn week in foto’s #16 (allemaal pakketjes en uit in Volendam)

9 Reacties

 1. 7 januari 2020 / 10:42

  Leuk, deze diary! Ik vind vuurwerk ook helemaal niks. Ik ben er echt bang voor en kom op oudjaarsdag liefst zo min mogelijk buiten. Nu met Sketch moesten we natuurlijk wel naar buiten, gelukkig was zij totaal niet bang. Ze leek dat geknal en geflits alleen maar reuze interessant te vinden en wilde er juist graag naartoe;-) Ik ben in ieder geval net als jij weer blij dat het voorbij is en dat het ‘normale’ leventje weer begonnen is!

  • Mariska
   Auteur
   7 januari 2020 / 09:20

   Nope en als je dan hoort wat voor narigheid er allemaal uit voort is gekomen..

 2. 6 januari 2020 / 19:32

  Ik ben niet bang voor vuurwerk, maar heb er wel net als jij een bloedhekel aan haha! Verder ziet het er als een heel relaxed weekje uit. 🙂

  • Mariska
   Auteur
   7 januari 2020 / 09:20

   Ja van mij mogen ze echt een vuurwerkverbod vastleggen hoor, wat er tegenwoordig allemaal gebeurt is niet normaal.

 3. 6 januari 2020 / 16:11

  Allereerst : Gelukkig Nieuw Jaar Mariska, ik hoop ook in 2020 van je blog te mogen blijven genieten !
  Ik had ook een opbrengst van € 5,- met de staatsloterij. Inderdaad, niet geschoten, altijd mis 😉 Maar hoe lekker zou het geweest zijn als er een paar nullen achter gestaan hadden 😉

  • Mariska
   Auteur
   7 januari 2020 / 09:19

   Jij ook de beste wensen (volgens mij kan het nog net!). Nou die paar nullen had ik heel fijn gevonden, maar het was me niet gegund haha.

 4. 6 januari 2020 / 13:47

  Wat een weekje zeg, het is weer voorbij gevlogen. Zelf ben ik al sinds vorige week donderdag aan het werk. En pizza is altijd zeer, zeer welkom haha!

  • Mariska
   Auteur
   7 januari 2020 / 09:18

   Pizza maakt het einde van de dag altijd goed, haah!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.