Maui Shea Butter body wash & body lotion review

maui moisture shea butter body wash & body lotion

Bij het Go See Beauty event een paar maanden geleden maakte ik kennis met het merk Maui. Maui was mij nog niet bekend, maar ik werd wel direct enthousiast van de kleine presentatie en uitleg van het product. Mijn huid is erg gevoelig en vaak droog en daar kunnen deze Maui Shea Butter body wash en body lotion goed bij helpen. Mede omdat het geen siliconen, parabenen en sulfaten bevat. Voor de vegans onder ons: het is 100% vegan! De afgelopen tijd testte ik deze producten en nu is het tijd voor mijn review.

Lees ook: Nivea Body Soufflé Cherry Blossom & Coconut

maui shea butter body wash

Maui Shea Butter body wash

De Maui Shea Butter body wash komt in een flinke fles van 577ml. Dat is best groot en zwaar. Op de voorzijde van de body wash kun je gelijk aflezen dat het gaat om een product dat shea butter bevat en geschikt is voor de erg droge huid. Ik moet zeggen dat ik het etiket er ook leuk en aantrekkelijk uit vind zien. Speels, kleurrijk en je ziet gelijk waar je aan toe bent. Zo zit er in de Maui Shea Butter body wash ook rijke kokosolie en pure macadamia olie want naast de shea butter ook weer zorgt voor hydratatie.

De body wash, oftewel douchegel, is licht transparant en voelt erg stevig aan. Je hebt niet zo heel veel nodig om je lichaam goed in te kunnen smeren tijdens de douchebeurt en dat maakt hem ook erg zuinig. De geur is erg lekker fruitig en verzorgend en blijft na het douchen ook nog subtiel hangen wat ik erg fijn vind. Ik merk direct dat mijn huid écht zacht aanvoelt zonder dat dit verdwijnt als ik me heb afgedroogd. Fijn!

maui shea butter body wash

Maui Shea Butter body lotion

De Maui Shea Butter body lotion kon uiteraard niet ontbreken. Zelf heb ik erg veel baat bij een goede en hydraterende body lotion of body butter, dus ik kon niet wachten om deze te gebruiken. Ook deze body lotion heeft weer voedende ingrediënten en ruikt net zo hemels als de douchegel. Parfum had er van mij niet echt in gehoeven trouwens. De body lotion is rijk en wat steviger en smeert fijn uit. Enige punt van kritiek is dat hij (op mijn huid) erg langzaam intrekt. Bij de eerste keer dacht ik dat ik teveel gebruikte, maar bij een volgende poging met minder product was dit ook het geval. Dat vind ik altijd wat vervelend omdat je toch langer wacht met je kleding aantrekken.

Goede punt is wel dat het goed hydrateert en dat de geur ook lekker aanwezig blijft.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ik ben erg tevreden met de Maui Shea Butter body wash & body lotion op 2 puntjes na. Er had van mij geen parfum in de body lotion gehoeven en hij had sneller mogen intrekken. De hydratatie, geur en voedende ingrediënten vind ik echt wel fijn!

Bij Kruidvat kun je shampoos en conditioners van Maui vinden en bij Anvy kun je de Maui Shea Butter body wash (577ml) & body lotion (384ml) aanschaffen.

Lees ook:
Shea moisture Jamaican black castor oil
Crazy rumors lip balm Berry Bubble

5 Reacties

 1. 7 januari 2020 / 23:43

  Oh dit ziet er heel leuk uit. Ik ben heel benieuwd geworden <3

 2. 7 januari 2020 / 17:47

  Ik kwam de producten tegen bij de DM in Duitsland. Ze trokken me echt door hun uiterlijk, maar fijn dat ze ook een goede inhoud hebben!

 3. 7 januari 2020 / 16:18

  Jammer dat er parfum in de bodylotion zit, anders had ik hem zeker willen proberen. 🙂

 4. 7 januari 2020 / 15:52

  Ah ze zien er goed uit, ze vallen in ieder geval wel op tussen je andere producten.

 5. 7 januari 2020 / 09:25

  Ik vind de ingrediënten van de bodywash er goed uitzien! Qua bodyproducten hoef ik sulfaten niet perse te vermijden omdat mijn huid niet heel droog is (in mijn gezichtsverzorging wil ik het liever wel vermijden) maar vaak merk je inderdaad wel verschil met producten waaraan wel sulfaten zijn toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.