Mijn huis is bijna een thuis, nog even doorgaan!

een huis een thuis maken

Eerder schreef ik over de prioriteiten in mijn huis en ik geloof dat ik er een aantal (die niet perse op die lijst stonden) wel kan afstrepen. Zo is een vriend gisteren langs geweest om verlichting op te hangen. Dat mag ook wel aangezien ik hier sinds mei 2018 woon, haha. Op bovenstaande foto zie je de lamp die ik in mijn slaapkamer heb hangen. En ja, het schilderen moet ook nog worden afgemaakt šŸ™‚ Maar wat wil ik nu nog écht af maken om mijn huis nog meer een thuis te laten zijn?

Schilderen af maken

Een thuis is het pas als ik het schilderen ook heb afgemaakt. Je ziet op de bovenstaande foto dat het nog niet af is. Het enige dat ik tot nu toe wel af heb gemaakt is mijn hal (een mooi roze kleur) en mijn woonkamer is natuurlijk wel af. Uiteindelijk wil ik mijn huiskamer nog wel overnieuw schilderen of behangen om het wat meer sfeer te geven. Het is nu grijs me wit en dat kan natuurlijk wel wat sfeervoller. Mijn slaapkamer wordt uiteindelijk donkerblauw. Ik ben al een beetje begonnen en vind dat zo’n ontzettende mooie en rustgevende kleur.

Een nieuwe eettafel als een thuis werkplek

Op dit moment werk ik aan een leuke steigerhouten tafel, maar ik wil op den duur wel iets anders. Deze is namelijk al een jaar of 10 oud en begint want gebreken te vertonen. Heeft ook zijn charme natuurlijk, maar uiteindelijk wil ik voor een ronde tafel gaan, denk ik. Dat is net even wat handiger in mijn kleinere ruimte. Ook boomstamtafels vind ik wel heel gaaf om te zien trouwens. Ik denk alleen dat ik daar dan weer net geen plek voor heb tenzij die er ook in ronde vormen zijn.

Nieuwe vloer

Ook is mijn huidige laminaatvloer toch wel een doorn in mijn oog op dit moment. Ik ging hier vrij snel wonen omdat dat moest en tijd en geld om een goede en mooie laminaatvloer te leggen was er niet. Het staat erg hoog op mijn wishlist om mijn thuis nog meer een thuis te maken. Nu heb ik een witte laminaatvloer wat ik wel mooi vind maar achteraf had ik liever voor iets warmers gekozen. Wit maakt best wel ‘koel’ en ik denk dat ik meer iets houterig of bruin van kleur wil uiteindelijk. Het is ‘gelukkig’ een vrij klein huisje waardoor ik ook niet de hoofdprijs kwijt ben.

Lees ook:
Hoe ik beter ben gaan slapen
Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt
Action shoplog met zwart tafeltje met gouden pootjes

4 Reacties

  • Mariska
   Auteur
   28 november 2019 / 09:40

   Ja blauwe gordijnen zijn wel mooi! En inderdaad dan wordt het wel een beetje too much.

 1. 26 november 2019 / 12:21

  Mooie plannen! Ik wil ook nog Ć©Ć©n wandje in mijn woonkamer verven, maar ik twijfel nog over welke kleur. Oeh zo’n boomstamtafel vind ik zo stoer. Een witte vloer vind ik op de foto altijd erg mooi, maar of het ook echt zo handig is? haha
  Lees het laatste blogbericht van Edith-Sofia – OOTD | wandeling in nationaal park de MaasduinenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   28 november 2019 / 09:36

   Je kunt ook van die testers kopen voor een kleine prijs of van die staaltjes meenemen. Misschien een tip! šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.