Mijn ervaring met de Fitbit Inspire 2, betaalbare tracker

by Mariska

Al even ben ik de Fitbit Inspire 2 aan het testen en nu is het tijd voor een review. Eerder had ik al de Fitbit Versa 3, Fitbit Charge HR, een Apple Watch en nog de normale Fitbit Versa. Tijd dus om een review te schrijven met mijn mening over deze activity tracker. En hij is tegenwoordig ook goedkoper dan de tijd dat ik hem kreeg ter review, omdat er nieuwe bij zijn gekomen, dan worden de oude types vaak dus wat goedkoper.

Fitbit Inspire 2 is een gebruiksvriendelijke fitnesstracker die gemaakt is om je aan te moedigen, je voortgang te vieren en je op het goede spoor te houden dankzij hartslagmetingen, actieve zoneminuten, een batterijduur van maximaal 10 dagen en meer. (bron: fitbit.com)

Fitbit Inspire 2

fitbit inspire 2

Laat ik beginnen met het display van de Fitbit Inspire 2. Deze is vrij simpel en is zwart wit. In de gallerij kun je wel verschillende klokformaten vinden (watchfaces), maar is vrij beperkt omdat het scherm kleiner is en je er dus minder informatie op kwijt kunt. Op de foto hierboven zie je de klok die ik gebruik. Ik vind het belangrijk om het batterij percentage te zien, de datum, tijd en een beetje statistieken. Mijn doel is actieve minuten (hoofddoel) en dat zie je onderaan staan. Als je op het scherm tikt kun je je stappen zien, de afstand, calorieën, etc. Je kunt hem dus evengoed een beetje naar eigen smaak aanpassen, maar het is vrij simpel.

fitbit inspire 2 review

Net zoals bijna bij iedere Fitbit zijn er voor de Fitbit Inspire 2 ook andere bandjes verkrijgbaar. Dit is degene die er standaard bij zit. Zoals je kunt zien is hij voor veel verschillende maten beschikbaar door de gaatjes waar je uit kunt kiezen. Mocht je dit geen fijn bandje vinden of een andere smaak hebben, dan kun je op Google echt tal van andere bandjes vinden.

Deze Fitbit Inspire 2 houdt eigenlijk heel veel dingen bij. Het belangrijkste vind ik altijd mijn slaap (om daar inzicht in te krijgen) en hoe actief ik ben. Ik heb namelijk een kantoorbaan dus het schiet er nogal eens bij in om te bewegen. Je kunt ook instellen dat je bijvoorbeeld elk uur een seintje krijgt als je te lang hebt gezeten en even moet bewegen. Verder kun je in de Fitbit app niet alleen je slaap uitlezen, maar ook stappen, calorieën, afstand, actieve minuten, je kunt mindfulness activiteiten bijhouden en zelfs je gewicht, eten en drinken bijhouden. Ik vind het een hele fijne app in gebruik en ook lekker overzichtelijk.

Het waterslot is een hele fijne functie die de Fitbit Inspire 2 ook heeft. De tracker heeft geen fysieke knoppen, maar als je de rechterzijkant ‘indrukt’ dan krijg je de optie waterslot. Vervolgens dubbelklik je op het scherm en het waterslot is ingeschakeld. Heel handig als je gaat douchen of gaat zwemmen. Het scherm is dan vergrendeld en kan niks veranderen uit het niets. Enige minpunt van het waterslot vind ik wel dat als je hem aan je linker pols draagt en je hand is gebogen dat je hand met de achterkant zeg maar het waterslot als optie geeft. Dat gebeurt wel heel erg vaak.

fitbit inspire 2 pols

Ook zijn er mogelijkheden om berichtjes en notificaties binnen te krijgen op je horloge, maar dit heb ik zelf uit staan. Anders ben je daar constant mee bezig. Wel heb ik ingesteld dat als ik gebeld word mijn horloge gaat trillen en mijn wekker die ook trillingen afgeeft om je pols. Dit kun je allemaal instellen in de Fitbit app op je telefoon.

Al met al ben ik heel blij met deze Fitbit variant, maar ga ik toch weer upgraden naar de Fitbit Versa of de Fitbit Sense. Ik wil meer opties qua vormgeving en aanpassingen, maar deze is echt een goede basis als je er niet teveel geld aan wilt uitgeven en niet teveel poespas wilt. Hij is ook niet heel opzichtig onder kleding en is een wat fijner en kleiner horloge.

Wat mij betreft dus een goede aanrader als je wilt beginnen met het dragen van een smartwatch.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?