Tuinoverkapping staat op mijn wishlist, waarom?

by Mariska

Mijn tuin heb ik laatst aangepast voor mijn katten zodat ik een afgesloten tuin heb, maar ik heb nog meer wensen in mijn tuin. Een daarvan is een tuinoverkapping. Dit zou ik echt een top uitvinding vinden nu ik weet dat de partytent geen succes is en mijn kleinste katje Snowy daardoor dus ontsnapt. Maar nu meer over de tuinoverkapping die op mijn wensenlijstje staat of een mooie glazen schuifwand .

De tuinoverkapping

tuinoverkapping verasol

Ik zou dus heel graag een tuinoverkapping in mijn tuin willen zodat ik lekker in de tuin kan zitten zonder nat te regenen of in de felle zon te zitten. Nu is een parasol natuurlijk ook een optie, maar een overkapping vind ik wel veel mooier. Dat blijft namelijk het hele jaar door gewoon staan en daar kun je ook een mooie tuinset onder zetten. Zo’n tuin overkapping van Verasol zie je op de bovenstaande afbeelding. Daar ben ik dus serieus over aan het nadenken.

Het lijkt me heerlijk als je er in de zomer onder kunt zitten. Lekker met mijn laptop werken aan mijn blog, wat drinken, wat muziek en lekker aan de slag. De katjes om mij heen die ook zo genieten buiten en klaar ben je. Vind ik. Een heerlijk idee ook als het begint te regenen en je hoort de tikkende regen op het dak van de tuinoverkapping en jij zit lekker droog. Of je ligt gewoon lekker in een hangmat te chillen onder de overkapping. Hoe chill is dat?

glazen schuifwand verasol

Een andere optie is een glazen schuifwand zoals hierboven. Ooit heb ik dat gehad in een vorige woning en dat vond ik heerlijk! Toen hadden wij daar een bank staan en ik ben daar weleens gaan liggen toen het heel hard regende en waaide. Zo lekker ook die tikkende regen. Helaas heb ik hier geen plek voor in mijn tuin anders had ik het zeker weten overwogen.

Met een soort van serre en een glazen schuifwand heb je net wat meer mogelijkheden natuurlijk. Je kunt er lekker zitten als het wat kouder is buiten en er bijvoorbeeld ook een verwarmer in plaatsen zoals een terrasverwarmer. Dan kun je er zelfs in de herfst en winter lekker zitten! Je kunt de plek meer personaliseren door er een tv te plaatsen en misschien wat speakers zodat je je favoriete muziek daar ook kunt beluisteren. En het is handig als er voetbal is, je partner voetbal wilt kijken en jij niet ;)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?