fbpx

Mijn favorieten

The Body Shop deluxe beauty advent kalender
Fitbit Versa
Samsung Galaxy S10 plus wit
Yves Rocher Vanille Noire eau de parfum
Yves Rocher Comme une Evidence EDP
Mugler Aliën
The Body Shop shea body lotion
L’oréal x Isabel Marant lipstick Palais Royal Field
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
The Body Shop deluxe beauty advent kalender
Fitbit Versa
Samsung Galaxy S10 plus wit
Yves Rocher Vanille Noire eau de parfum
Yves Rocher Comme une Evidence EDP
Mugler Aliën
The Body Shop shea body lotion
L’oréal x Isabel Marant lipstick Palais Royal Field
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Pimp je balkon of tuin met kunstgras!

kunstgras
Volg je me al op Instagram?

Waarom zou je kunstgras leggen in je buitenruimte?

Een blog over kunstgras, wat voor interessants valt daar eigenlijk over te lezen? Nou, wist je dat kunstgras niet alleen iets is voor op de sportvelden, maar ook ideaal voor in je tuin, balkon of dakterras? Waarom je zou moeten kiezen voor kunstgras en waar je dan op zou moeten letten, dat lees je hier.

Locatie

Kunstgras kan bijna in elke gewenste vorm en locatie worden gelegd. Het is een goede vervanging voor plekken in je tuin waar geen of moeizaam gras groeit, bijvoorbeeld in de schaduw. Heb je geen tuin maar wel een andere buitenruimte zoals een balkon of dakterras? Ervaar dan ook het echte buitengevoel door deze ruimten met nep gras te bekleden. Met imitatie gras verandert je buitenruimte van een grijze betonmassa in een groen en levendig plekje, en dat zelfs op redelijke hoogte!

Voordelen

Een van de grootste voordelen van kunstgras is het gemak. Kunstgras vergt een stuk minder onderhoud, het hoeft bijvoorbeeld nooit gemaaid, gesproeid of bemest te worden. Daarnaast is kunstgras duurzaam op verschillende manieren: het gaat soms wel tot 25 jaar mee én het is recyclebaar, bespaart op water, mest en uitstoot van de grasmaaier en bevat geen schadelijke stoffen. Hoewel de startkosten wat hoger zullen liggen dan aanschaf van normaal gras, ben je er, vanwege de weinige onderhoudskosten, op de lange termijn alleen maar voordelig mee uit.

Soorten

Door de nieuwe technologische ontwikkelingen is dit soort gras nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras. Er zijn veel verschillende soorten imitatie gras, dit vanwege prijs en kwaliteit, maar ook voor de verschillende doeleinden. Zo heb je speciaal kunstgras voor een tuin met kinderen, huisdieren, zwembad, sport en siergazon. Kunstgras is zacht en heeft minder last van ongedierte en onkruid, waardoor kinderen en huisdieren onbezorgd in de gazon kunnen spelen.

Onderhoud

Heeft kunstgras dan echt geen onderhoud nodig? Jawel, ook kunstgras heeft helaas wat onderhoud nodig, maar dit is niet te vergelijken met een ‘echte’ grasmat. Hoeveel onderhoud je moet plegen is afhankelijk van waar het kunstgras ligt. Een mat in de volle zon zal voornamelijk te maken krijgen met onkruid dat door de wind is achtergelaten. Dit kan handmatig worden verwijderd of besproeid worden met onkruidverdelger. Ligt het gras in de schaduw, dan kan je last krijgen van alg- en mosvorming. Dit is te bestrijden door 1 a 2 keer per jaar te besproeien met algenverwijderaar. De laatste tip is om bladeren regelmatig te verwijderen, want dit kan ook de kans op onkruid, algen of mos vergroten.

Tot slot: kunstgras is weerbestendig. Overvloedige regenval, sneeuw of hagel zal dit soort gras geen problemen geven zolang er geen langdurige plasvorming ontstaat. De vezels verkleuren niet, zoals natuurgras bij veel regen wel doet. Kunstgras blijft dus jarenlang een mooie uitstraling behouden, wat ongetwijfeld zal leiden tot extra gebruik van jouw buitenruimte.

Lees ook:
Truien bestelling bij Wehkamp (+ 1e outfit foto’s ever!)
Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?
Bikini’s en badpakken in plus size
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza

Volg:
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. thebeautyblognl
  21 juli 2017 / 22:23

  Super mooi! x

  • Mariska
   Auteur
   22 juli 2017 / 10:38

   Ja ik vind het ook, geeft het gelijk een andere uitstraling! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.