Liefde voor vintage bordjes (Titanic, James Dean, Rolling Stones)

door Mariska

Sinds kort heb ik een liefde ontwikkeld voor van die oude vintage bordjes. Eerder liet ik ze al zien van Marilyn Monroe, Elvis Presley en Johnny Cash in mijn artikel over de Shop in Shop in Hoorn. Daar kocht ik ze. Ik zag later dat er bij Posters.nl ook van dit soort bordjes waren die helemaal in mijn straatje waren. Ik ging een kijkje nemen en daar vond ik ook prachtige vintage bordjes die ik heb uitgezocht! Ik zocht er twee uit van Titanic, een met het logo van de Rolling Stones en de mooie James Dean!

vintage bordjes james dean


Dit is het bordje van James Dean die ik heb uitgekozen. Deze is niet zo heel groot en heeft een formaat van 15cmx20cm. Ondanks dat die best klein is vind ik hem mooi passen bij de andere legendes die al op mijn muur hangen.. dat zijn Marilyn Monroe, Johnny Cash en Elvis Presley. James Dean verdient hier dan ook zeker een plekje tussen.

vintage bordjes rolling stones


De Rolling Stones hebben een aantal mooie liedjes gemaakt, maar dat is niet de reden dat ik dit bordje heb gekozen. Ik vind het logo dat zij hebben echt te gek en zou er het liefste een tattoo van willen laten zetten. Ook deze past er heel erg goed bij. Ook deze is 15cmx20cm breed.

vintage bordjes titanic
vintage bordjes titanic

Titanic is altijd al een onderwerp geweest die altijd mijn interesse heeft weten trekken. Het was ook mijn eerste film ooit die ik zag in de bioscoop, in Tuschinski in Amsterdam.. dat weet ik nog wel. Ik wilde dan ook zeker minstens een bord hiervan op mijn ‘vintage’ muur kunnen plaatsen. Omdat ik niet zo heel erg goed kon kiezen heb ik de beide bovenstaande platen uitgekozen. De ene is 40×30 en de andere is 30×40. Dat zijn best grote maten! Zo kan ik mijn muur heel mooi opvullen.

vintage bordjes


En zo ziet mijn muur er op dit moment zo’n beetje uit. Alleen is helemaal links Marilyn Monroe weggevallen en nog een vintage bordje daar boven. Die pasten helaas niet zo op de foto, maar degenen die je in deze post terug vind zie je wel aan mijn muur hangen. Nu kwam ik erachter dat ze deze bordjes ook verkopen bij mij op het dorp en daar ga ik ook nog eens tussen neuzen. Ik wil zo veel mogelijk van dit soort leuke bordjes verzamelen zodat het een echte ‘vintage wall’ wordt.

Lees ook:
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Leuke band merchandise die ik heb + tips!

Wat vinden jullie van dit soort bordjes? Heb jij er ook een paar? Wie is jouw favoriete icoon van vroeger?

[ontvangen ter review review=””]

Gerelateerde artikelen

18 reacties

Karin 20 april 2015 - 17:18

Heel mooi die bordjes, vooral als je er een paar combineert. Ik krijg alweer kriebels om thuis dingen te gaan veranderen :-))

Reageer
Linda 11 april 2015 - 13:15

Ik vind ze erg leuk de borden, zo hebben wij ze thuis ook van Coca Cola, en ook speciale voor de kerst. Erg leuk om ze af te wisselen <3

Reageer
kim 10 april 2015 - 11:56

Oh dat ziet er best gaaf uit!

Reageer
kim 10 april 2015 - 11:56

Oh dat ziet er best gaaf uit!

Reageer
kim 10 april 2015 - 11:56

Oh dat ziet er best gaaf uit!

Reageer
robin sue 10 april 2015 - 11:23

jaa leuk!

Reageer
Het Sushimeisje 9 april 2015 - 14:50

Grappig, vind het wel leuk staan.
Volgens mij verkoopt de Xenos ook van deze bordjes. Even als wat meer toegankelijke tip 😉

Reageer
Jorien 9 april 2015 - 14:24

Het is niet mijn stijl voor in huis, maar ik vind het wel altijd heel leuk om even naar zulke bordjes te kijken als ik ze tegen kom.

Reageer
Eilish (artisticstateofmind) 8 april 2015 - 22:27

Ik vind deze stijl wel tof, twijfelde of ik zelf ook zoiets zou bestellen! Heb toch maar een poster gedaan haha!

Reageer
Priscilla 8 april 2015 - 21:38

Ik vind zulke bordjes ook tof. Maar wat jij hebt met deze bordjes heb ik met spiegels met afbeeldingen. Ik struin wekelijks kringloopwinkels af op zoek naar oude Coca Cola, Whiskey en automerken spiegels. :mrgreen:

Reageer
beautifulday4makeup 8 april 2015 - 21:34

Die zien er erg leuk uit op je muur

Reageer
Petra 8 april 2015 - 21:33

Wat leuk, hier houd ik wel van, deze stijl, …mijn favoriet uit die tijd is is toch wel Marilyn Monroe…

Reageer
Nicole 8 april 2015 - 20:02

Super leuk, ik vind dat er altijd zo gezellig uit zien!

Reageer
Daphne 8 april 2015 - 19:30

Ziet er echt onwijs leuk uit!

Reageer
Sirfox 8 april 2015 - 13:54

Dit zijn nieuwe bordjes xD Ik zou zeggen kijk eens rond op een rommelmarkt! Daar zijn vaak echt oude bordjes, blikken en bakken te vinden 🙂

Reageer
Lesley Van de Langkruis 8 april 2015 - 12:55

Leuk zeg! Wij hebben dit soort bordjes thuis ook hangen maar dan in etensstijl thuis in de keuken het vrolijkt het geheel echt leuk op!

Reageer
Manon 8 april 2015 - 11:46

Ik vind het er gaaf uitzien!

Reageer
Leoni 8 april 2015 - 10:54

Cool! Jammer dat niet alle bordjes erop staan. Ik snap echt volkomen waarom je dit zo gaaf vindt haha! Misschien is het cool als je de kleur van de muur ook een beetje een vintage kleurtje geeft? Zoals donkerrood of oudroze?

Ik heb zelf niet van die bordjes, maar ga nu n.a.v je post zeker opletten op vlooienmarkten!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.