Liefde voor vintage bordjes (Titanic, James Dean, Rolling Stones)

vintage bordjes

Sinds kort heb ik een liefde ontwikkeld voor van die oude vintage bordjes. Eerder liet ik ze al zien van Marilyn Monroe, Elvis Presley en Johnny Cash in mijn artikel over de Shop in Shop in Hoorn. Daar kocht ik ze. Ik zag later dat er bij Posters.nl ook van dit soort bordjes waren die helemaal in mijn straatje waren. Ik ging een kijkje nemen en daar vond ik ook prachtige vintage bordjes die ik heb uitgezocht! Ik zocht er twee uit van Titanic, een met het logo van de Rolling Stones en de mooie James Dean!

vintage bordjes james dean
Dit is het bordje van James Dean die ik heb uitgekozen. Deze is niet zo heel groot en heeft een formaat van 15cmx20cm. Ondanks dat die best klein is vind ik hem mooi passen bij de andere legendes die al op mijn muur hangen.. dat zijn Marilyn Monroe, Johnny Cash en Elvis Presley. James Dean verdient hier dan ook zeker een plekje tussen.

vintage bordjes rolling stones
De Rolling Stones hebben een aantal mooie liedjes gemaakt, maar dat is niet de reden dat ik dit bordje heb gekozen. Ik vind het logo dat zij hebben echt te gek en zou er het liefste een tattoo van willen laten zetten. Ook deze past er heel erg goed bij. Ook deze is 15cmx20cm breed.

vintage bordjes titanic

vintage bordjes titanic

Titanic is altijd al een onderwerp geweest die altijd mijn interesse heeft weten trekken. Het was ook mijn eerste film ooit die ik zag in de bioscoop, in Tuschinski in Amsterdam.. dat weet ik nog wel. Ik wilde dan ook zeker minstens een bord hiervan op mijn ‘vintage’ muur kunnen plaatsen. Omdat ik niet zo heel erg goed kon kiezen heb ik de beide bovenstaande platen uitgekozen. De ene is 40×30 en de andere is 30×40. Dat zijn best grote maten! Zo kan ik mijn muur heel mooi opvullen.

vintage bordjes
En zo ziet mijn muur er op dit moment zo’n beetje uit. Alleen is helemaal links Marilyn Monroe weggevallen en nog een vintage bordje daar boven. Die pasten helaas niet zo op de foto, maar degenen die je in deze post terug vind zie je wel aan mijn muur hangen. Nu kwam ik erachter dat ze deze bordjes ook verkopen bij mij op het dorp en daar ga ik ook nog eens tussen neuzen. Ik wil zo veel mogelijk van dit soort leuke bordjes verzamelen zodat het een echte ‘vintage wall’ wordt.

Lees ook:
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Leuke band merchandise die ik heb + tips!

Wat vinden jullie van dit soort bordjes? Heb jij er ook een paar? Wie is jouw favoriete icoon van vroeger?
[ontvangen ter review review=””]

18 Reacties

 1. Karin
  20 april 2015 / 17:18

  Heel mooi die bordjes, vooral als je er een paar combineert. Ik krijg alweer kriebels om thuis dingen te gaan veranderen :-))
  Lees het laatste blogbericht van Karin – Een kleintje erbij in Huize OmagazijnMy Profile

 2. Linda
  11 april 2015 / 13:15

  Ik vind ze erg leuk de borden, zo hebben wij ze thuis ook van Coca Cola, en ook speciale voor de kerst. Erg leuk om ze af te wisselen <3

 3. 9 april 2015 / 14:50

  Grappig, vind het wel leuk staan.
  Volgens mij verkoopt de Xenos ook van deze bordjes. Even als wat meer toegankelijke tip 😉
  Lees het laatste blogbericht van Het Sushimeisje – Sweet magazine mei 2013My Profile

 4. 8 april 2015 / 21:38

  Ik vind zulke bordjes ook tof. Maar wat jij hebt met deze bordjes heb ik met spiegels met afbeeldingen. Ik struin wekelijks kringloopwinkels af op zoek naar oude Coca Cola, Whiskey en automerken spiegels. :mrgreen:
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Doe-het-zelf – lente in de autoMy Profile

 5. 8 april 2015 / 13:54

  Dit zijn nieuwe bordjes xD Ik zou zeggen kijk eens rond op een rommelmarkt! Daar zijn vaak echt oude bordjes, blikken en bakken te vinden 🙂

 6. Manon
  8 april 2015 / 11:46

  Ik vind het er gaaf uitzien!

 7. 8 april 2015 / 10:54

  Cool! Jammer dat niet alle bordjes erop staan. Ik snap echt volkomen waarom je dit zo gaaf vindt haha! Misschien is het cool als je de kleur van de muur ook een beetje een vintage kleurtje geeft? Zoals donkerrood of oudroze?

  Ik heb zelf niet van die bordjes, maar ga nu n.a.v je post zeker opletten op vlooienmarkten!
  Lees het laatste blogbericht van Leoni – TUTORIAL #1: Tekst opvullen met een fotoMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.