Instagram fotografie: heb je echt een dure camera nodig?

by Mariska

Instagram is niet meer weg te denken vandaag de dag en ook ik maak er dagelijks gebruik van. Instagram fotografie, het delen van stories en verhalen en natuurlijk ook het delen van foto’s die ik maak. Van mijn leven, mijn katten, mijn perspakketjes en dingen die ik zelf koop. Instagram fotografie is dus ook belangrijk en daar wil ik eens een artikel aan wijden. Heb je daar nu echt een dure camera voor nodig? Of al eens nagedacht over een uv filter ?

Lees ook: Android verkloot kwaliteit voor Instagram, iPhone iOs niet

Instagram fotografie tips, wat heb je nodig om de mooiste foto’s te maken?

instagram fotografie
Photo by Ron Lach on Pexels.com

Zelf heb ik een Canon systeemcamera met een aantal Canon lenzen. Dat werkt heel erg fijn en als je kiest voor een goede bijpassende lens of lenzen, dan kun je prachtige plaatjes schieten voor jouw Instagram account. Als je vooral close-ups maakt dan zou je kunnen kiezen voor een macro lens, maar je kunt ook kiezen voor een mooie lens met veel diafragma voor de perfecte scherpte diepte verhouding. Dat is vooral mooi als je portretten maakt voor Instagram fotografie. Er zijn zoveel verschillende lenzen dat je het beste gewoon zelf op zoek kunt gaan en ook kunt zoeken naar voorbeeldfoto’s. Op die manier krijg je een goed idee van wat een lens kan.

Als je geen grote camera hebt kun je ook kiezen voor je mobiele telefoon. Dit gebeurt ook veel vaker dan je denkt. Vroeger had je nog mobieltjes die geen camera hadden (of een hele slechte), dus daar kon je ook niet zoveel mee. Vandaag de dag heb je mobieltjes die super goede camera’s hebben. Niet alleen maken die mega scherpe foto’s, maar ook de scherpte diepte verhouding is super goed. Tegenwoordig kun je echt de mooiste foto’s maken met je telefoon . Sterker nog: ik gebruik juist voor Instagram fotografie voornamelijk mijn iPhone 13. Het is gewoon gemakkelijk en praktisch, vooral als ik onderweg ben en snel iets wil vastleggen.

Dus, of je nu een grote camera met lenzen gebruikt of je mobiele telefoon, het belangrijkste is dat je plezier hebt in het fotograferen. Experimenteer, ontdek en wees creatief. Zo maak je de mooiste foto’s voor je Instagram.

Handige tools om erbij te gebruiken

Als je vooral foto’s maakt van je dagelijkse outfits bijvoorbeeld dan is het aan te raden om een statief te gebruiken. Die heb je zowel voor een camera als voor een mobiele telefoon. Een statief zorgt voor stabiliteit en maakt het veel gemakkelijker om de perfecte compositie te bereiken. Bovendien kun je met een statief zelfportretten maken zonder dat je afhankelijk bent van iemand anders om de foto voor je te nemen. Als goede toevoeging zou ik ook kiezen voor een afstandsbediening, zodat je van een afstand de foto kunt maken. Deze heb je vaak voor Canon camera’s en ook voor je mobiele telefoon. Voor de mobiel werkt het vaak via bluetooth, wat zorgt voor een draadloze en handige bediening.

Juist als je vaak binnenshuis foto’s maakt dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een goed ringlicht (perfect voor selfies en make-up!) of een paar goede daglichtlampen. Dat maakt het bewerken van de foto’s een stuk makkelijker. Maar foto’s maken in daglicht blijft nog steeds de beste optie!

Met de juiste accessoires en verlichting kun je jouw foto’s naar een hoger niveau tillen. Een statief en afstandsbediening zorgen voor stabiliteit en gemak, terwijl een ringlicht en daglichtlampen kunnen helpen bij het creëren van de gewenste belichting. Vergeet echter niet dat het belangrijkste aspect van fotografie jouw persoonlijke stijl en creativiteit is. Dus experimenteer, ontdek en laat jouw unieke stijl stralen in jouw Instagram-outfitfoto’s

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?