Festival tip: Paul elstak presents Rainbow rave

paul elstak rainbow rave

Op zaterdag 6 augustus organiseert DJ Paul Elstak zijn eigen 90’s festival, Rainbow Rave, bij de Stadsblokken in Arnhem. Hiervoor nodigt hij verschillende bevriende artiesten uit waardoor de line-up meer dan verbluffend te noemen is.

Lees ook: Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza

Elstak had altijd al de droom om een eigen 90’s festival te organiseren. Twee jaar geleden voor de coronaperiode vierde hij nog de 25ste verjaardag van zijn 90’s hit Rainbow in the Sky en zette daarmee het Gelredome in vuur en vlam. Dat het festivalterrein van het op dit nummer geïnspireerde festival Rainbow Rave op nog geen kilometer afstand van het Gelredome ligt, is dan ook geen toeval.

group of people watching concert

Tijdens het jubileumevenement ontstond het idee om een eigen festival te organiseren en het feest nog eens dunnetjes over te gaan vieren. Elstak geeft aan: “De reacties na mijn GelreDome concert waren zeer lovend. Ik kreeg ook zoveel vragen wanneer ik het nog eens ging doen zodat een vervolg niet kon uitblijven. En na twee jaar van stilte heeft iedereen weer zin in een feestje, inclusief ikzelf!” Twee jaar na het evenement in de Gelredome is het dan zover, het grootste 90’s festival van Nederland wordt een feit: Paul Elstak’s Rainbow Rave op zaterdag 6 augustus van [starttijd] tot [eindtijd] bij de Stadsblokken in Arnhem. Een volwaardig festival compleet in de stijl van de 90’s en met bijbehorende acts én entertainment.

Artiesten Rainbow Rave

Elstak heeft alle artiesten die komen optreden op zijn eigen festival met zorg uitgekozen en uitgenodigd. Op zaterdag 6 augustus komen dan ook niemand minder dan 2 Unlimited, Mental Theo, Darkraver, Dune, Finch Clubshow (met wie Paul de recente happy hardcore track Gabber Girl heeft uitgebracht), Jeckyll & Hyde, Klubbheads, The Partysquad, Panic, Q Music Foute Uur Live, Dj Coenio en de hosts Boogshe en Alee naar zijn festival. ”Wat zijn de 90’s zonder hen, zij moeten er gewoon bij zijn”, aldus Elstak. En het entertainment op de dag zelf, wordt door zijn vrouw Kristel geregeld.

Rainbow Rave ticketinfo

De tickets voor Paul Elstak’s Rainbow Rave gaan op 19 mei om 19.00 in de verkoop. Wil jij er als eerste bij zijn? Schrijf je dan nu alvast in via www.rainbowrave.nl en krijg vier uur eerder toegang tot de ticketshop!

Biografie

Paul Elstak, geboren in Den Haag op 14 Januari 1966, is een bekende Nederlandse (Happy) Hardcore én Freestyle DJ/producer. In 1987 begon zijn carrière als DJ toen hij werd aangenomen als resident DJ in discotheek Bluetiek-In in Rotterdam.

In 1992 richtte Paul Elstak zijn eigen label Rotterdam Records op, (onder Mid-Town records). In 1995 bracht hij hier zijn eerste Paul Elstak single uit met de titel ‘Life is like a dance’. Na deze plaat volgden er nog een aantal Happy Hardcore hits, ‘Luv U more’, ‘Don’t leave me alone’, ‘The Promised land’, “Rave On” en natuurlijk ‘Rainbow in the sky’, welke het meest succesvolle was. Deze singles bereikten de Nederlandse Top 40 in de jaren 90. Inmiddels is dit label opgeheven.

Na de jaren 90:

Vanwege de revival van Happy Hardcore en de vele 90ties feesten waar Paul Elstak voor gevraagd werd, is hij zich naast Hardcore, weer actief bezig gaan houden met Happy Hardcore. Hij heeft een druk schema en draait ieder weekend op Hardcore, 90ties en Freestyle feesten. Zijn fans zijn overal in Europa en zelfs in Australië, USA en Japan is er een trouwe fan base.

Op 8 november 2010 komt de door hem geproduceerde titelsong van de film New Kids Turbo uit. 26 maart 2011 won hij een Rembrandt Award voor beste titelsong met dit nummer en op 12 mei 2011 kreeg hij een gouden plaat uitgereikt.

In 2017 scoort Paul Elstak wederom twee grote hits. Samen met rapper Jebroer en producer Dr Phunk produceert hij “Kind van de Duivel” en “Engeltje”. Dit blijkt een onverwachts succes bij het grote publiek. Kind van de Duivel scoort triple platina in Nederland en Goud in België.

De duitse versie Kind Eines Teufels bereikte onlangs de gouden status. De opvolger Engeltje, blijft niet achter en scoort dubbel Platina.

In 2018 is de Paul Elstak Shop gestart, wat tegenwoordig een volwaardige shop met een ruime keuze aan Wanna Play, Make It Fucking Louder en Hardcore kleding is. Op 13 november 2020 is bovendien Paul zijn eigen label -voor hardere muziekstijlen- I Love Beatz Records opgericht.