5 zaken op om te letten wanneer je een mobiele telefoonprovider kiest

by Mariska

De keuze is reuze als je op zoek gaat naar een nieuw sim only abonnement of telefoonabonnement met toestel. Niet alleen qua type abonnement en hoeveelheid beltegoed, maar er is ook ruime keuze aan telefoonproviders. Waar kun je op letten wanneer je een mobiele telefoonprovider kiest? We bespreken vijf belangrijke zaken.

Dekking van het netwerk

Er zijn in Nederland drie grote telefoonnetwerken actief: T-Mobile, KPN en Vodafone. Alle drie bieden ze een goede dekking, maar er zit natuurlijk wel (zeker lokaal) wat verschil tussen, en de hier genoemde volgorde is ook de volgorde waarop ze beoordeeld worden van beste naar minste dekking. Kleinere providers maken gebruik van een van deze netwerken. Welke dat is, verschilt per provider. Met sim only van Ben zit je bijvoorbeeld op T-Mobile en profiteer je dus van het beste telefoonnetwerk van Nederland.

Wat krijg je voor je geld bij de mobiele telefoonprovider?

Natuurlijk kijken we allemaal naar de prijs, maar kijk vooral ook naar wat je krijgt voor die prijs en maak een vergelijking met andere aanbiedingen. De interessantste aanbieding is niet altijd de goedkoopste. Soms kun je voor een klein beetje meer bijvoorbeeld veel meer datategoed krijgen, en dat geeft je toch meer vrijheid om je buitenshuis te vermaken met je smartphone.

Kosten bellen en internetten buiten bundel

Je sluit een belbundel af met de intentie om erbinnen te blijven met je verbruik. Toch kan het voorkomen dat je te krap in je jasje zit en de grenzen van je bundel overschrijdt. Dan gaan er andere tarieven gelden. Het is goed om tevoren op de hoogte te zijn van wat die tarieven zijn en deze te vergelijken met de andere mobiele telefoonprovider. Het is immers geen gegeven dat verschillende providers dezelfde tarieven hanteren. Op deze manier kun je voorkomen dat je voor een mobiele telefoonprovider kiest waarbij je exorbitante rekening krijgt bij een overschrijding van je bundel.

mobiele telefoonprovider kiezen
Photo by Tofros.com on Pexels

Kosten van bellen in en naar het buitenland

Ook is het verstandig is het om je te verdiepen in hoe het zit met bellen in en naar het buitenland. Binnen de EU bel je uit je bundel, maar hoe zit als je buiten de bundel terechtkomt? Wat zijn dan de kosten? Zijn er nog extra landen waarin je gewoon uit je belbundel kunt bellen omdat de provider daar zelf actief is? Ook is het verstandig om uit te zoeken wat bellen vanuit het buitenland naar een lokaal nummer daar kost. Op deze punten kunnen telefoonproviders namelijk ook aardig van elkaar verschillen.

Hoe is de klantenservice?

De meeste mensen maken zelden tot nooit gebruik van de klantenservice van een telefoonprovider. Toch is het prettig als ondersteuning achter de hand is. Het niveau daarvan kan per provider sterk verschillen. Om erachter te komen hoe goed de klantenservice van een telefoonaanbieder is, kun je je verdiepen in online reviews. Zoek op de provider en een term als ervaringen, en je kunt een algemene tendens opmaken van het niveau van de klantenservice en hoe met in het algemeen met klanten omgaat. Let wel op: mensen die een slechte ervaring hebben gehad zijn eerder geneigd om een review achter te laten dan mensen met een positieve ervaring.

Besteed wat tijd aan de keuze voor de juiste aanbieding, of je nu voor sim only of voor een telefoonabonnement met toestel gaat. Vergelijk aanbiedingen en aanbieders op de hierboven beschreven punten. Zo kom je uiteindelijk tot de beste keuze en neem je een abonnement waarbij je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?