In 5 stappen naar je droomkeuken

in 5 stappen naar je droomkeuken

Je hebt een droomhuis en daar hoort dan ook een droomkeuken in. In gedachten heb je wel een beeld hoe jouw droomkeuken er uit moet zien. Maar hoe zet je die gedachten om in werkelijkheid? Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Begin met zoveel mogelijk op papier te zetten. Een moodboard helpt daarbij enorm.

Allereerst is daar de ruimte waar je rekening mee moet houden. Past het kookeiland van je dromen in de bestaande keuken? En die grote Amerikaanse koelkast? Dan de manier waarop je het liefst kookt. Op gas, op elektra of op inductie? Maak je veel verschillende gerechten en heb je daardoor heel veel verschillende soorten pannen nodig? En wat voor verlichting wil je? Een paar grote lampen of fijne led inbouw spots die je mooi kunt richten?

Stap 1 naar je droomkeuken

Alles begint met inspiratie. Ideeën opdoen en rondkijken in keukenshowrooms. Surfen op het internet en kijken naar TV programma’s over wonen en koken. Op deze manier gaat zich een duidelijk beeld vormen in je hoofd over alle belangrijke zaken die meespelen bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Een keuken die jouw droomkeuken moet gaan worden. Met droomverlichting zoals sfeervolle led spots inbouw en die unieke hanglamp boven de eettafel.

Stap 2

Maak een zo gedetailleerd mogelijke tekening van de keuken. Geef duidelijk aan waar je wat wil en hoe je de looproute in je droomkeuken wilt hebben. Heel belangrijk. Dat je straks niet honderd keer heen en weer loopt met schaaltjes en pollepels.

Stap 3

Bedenk welke gerechten je veel gaat bereiden en van welk soort eten je houdt. Kortom, wat ga je koken? Als je alleen maar regelmatig soep maakt hoef je ook niet zo’n uitgebreide keuken te hebben, maar als je de ene keer tapas maakt en de andere keer Indisch kookt, tja, dan heb je wel ruimte nodig voor je verschillende kookpannen en potten.

Stap 4

Je persoonlijke tintje en accessoires. Niet vergeten, want als je zelf van landelijk en romantisch houdt, is een strakke functionele keuken misschien wel handig, maar niet verstandig. In no time zul je er spijt van hebben en dan is je droomkeuken geen pretje meer.

Stap 5

De verlichting. Hoe belangrijk is dat? Maak een goed overdacht lichtplan en betrek ook het binnenkomende daglicht daar in. Het is heel belangrijk om goed licht te hebben boven je werk. Maak gebruik van duurzame led inbouwspots die je perfect kunt richten zodat je goed ziet wat je doet.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Lees ook:
Makkelijke en leuke manieren om geld te sparen, direct beginnen!
Het 6 minuten dagboek om elke dag herinneringen op te schrijven
DIY: Transferpapier

Geverifieerd door MonsterInsights