Makkelijke en leuke manieren om geld te sparen, direct beginnen!

by Mariska

Manieren om geld te sparen nodig? Geld sparen is niet voor iedereen heel erg gemakkelijk. Voor mij in principe ook niet echt maar ik heb het de laatste tijd wel geleerd te gaan doen. Het kan zijn dat je een lening of persoonlijke lening hebt afgesloten. Dat is een erg handige manier om bijvoorbeeld jouw droomkeuken te financieren of om een nieuwe auto aan te schaffen. Je betaalt dan een bepaald percentage aan rente en kunt hiermee de grote aankoop betalen die je nodig hebt of waar je al jaren van droomt. En dan de manieren om geld te sparen, welke zijn er? En welke gebruik ik?

Manieren om geld te sparen

Bij de bank een percentage op een spaarrekening

Eerder schreef ik al over het feit dat ik meerdere bankrekeningen heb geopend voor meer overzicht. En dat werpt zijn vruchten af. Privé heb ik 2 spaarrekeningen: 1 voor mijn kat, de auto en het huis en 1 wat een buffer rekening is. Op beide zet ik 5% van de inkomsten per maand. Lijkt weinig maar is het niet in dit geval. Omdat ik geen fulltime salaris heb bijvoorbeeld heb ik meer nodig voor de vaste laten. Een van de manieren om geld te sparen is dus deze manier omdat ik ondanks dat het een klein bedrag is toch geld aan het sparen ben. Feitelijk dus 10% omdat ik het verdeeld heb over meerdere doelen.

Via een klantkaart bij een supermarkt geld sparen

Ik kom eigenlijk altijd bij dezelfde supermarkt en daar heb je de mogelijkheid voor een klantenkaart. Is gratis. Je kunt als je boodschappen doet spaarpunten kopen. Bij elke 10 cent die je uitgeeft koop je voor 1 cent een spaarpunt. Daarover krijg je 4% premie. Op dit moment heb ik een puntensaldo van 2253 en kan ik €23,43 laten uitbetalen als ik wil. Doe ik natuurlijk niet, want ook dit vind ik een van de leuke manieren om te sparen. Boodschappen heb je toch nodig dus op deze manier kan je lekker voordelig gaan sparen en het is een leuke en laagdrempelige manier. Je kunt het niet zomaar van je spaarrekening overboeken naar je lopende rekening om iets te kopen.

Met online spaarprogramma’s geld sparen

Ook kun je met online spaarprogramma’s leuk gaan sparen. Dat is dus ook weer een van de manieren om geld te sparen. Welke er zijn ga ik niet benoemen maar er zijn er talloze. Als je er op zoekt kun je er zo een paar vinden en je aanmelden. Jij koopt iets bij website A via online programma X. Vervolgens wordt de koop geregistreerd en ontvang jij punten die je spaart. Die kun je later uitbetalen. Het is een hele kleine moeite en zo krijg je dus eigenlijk steeds een klein bedrag terug als je iets koopt.

Wat voor manieren om geld te sparen gebruik jij?

Lees ook:
Zo leerden wij vroeger omgaan met geld (met nare dingen)
Bezuinigen op mijn maandelijkse vasten lasten, zo doe ik dat!
Zó kom je NIET in de schulden

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?