Iets met zoveel mogelijk onafhankelijk zijn

onafhankelijk zijn

Dit is wel weer een artikel waarvan het onderwerp ineens in me op kwam. Daarbij is het ook echt weer een heel erg persoonlijk onderwerp waardoor jullie mij weer een stukje beter leren kennen. Soms heb ik hele lappen tekst in mijn hoofd, zoals nu, maar heb ik geen idee hoe ik het precies verwoord krijg. Ik ga dus gewoon wat typen en verdeel het in onderwerpen. Dus let op; het kan chaotisch overkomen ;) Onafhankelijk zijn.. dat is wat ik heel graag wil, met alles.

Rekening houden met anderen

Rekening houden met anderen.. het is niet dat ik het niet kan of niet wil, maar soms vind ik het heel erg lastig. Niet omdat ik per se mijn eigen zin wil doordrijven met alles hoor, maar het feit dat je met zoveel ideeën en meningen moet omgaan. Op een of andere manier benauwd me dat enorm. Natuurlijk kan ik wel rekening houden met anderen en doe ik dat ook wel. Zou een beetje asociaal zijn als ik dat niet deed ;) Op sommige punten vind ik dat gewoon lastig. Zo gingen we een paar jaar geleden eens met een groep van zo’n 15 man naar de Zwarte Cross en ik vond het niet zo fijn. Je bent met zo’n grote groep die allemaal andere dingen willen doen. Ik wilde graag naar Normaal en de anderen allemaal niet. Nu had ik natuurlijk alleen kunnen gaan, maar alleen ga ik ook weer niet bij een podium staan aan de borrel, als je snapt wat ik bedoel. Ik vind het enorm lastig. Het komt er gewoon op neer dat ik mijn ding wil doen, wanneer ik dat wil, zonder met iemand anders rekening te hoeven houden. Zoiets als: ik besluit nu (dinsdagavond 22:05) dat ik morgen op vakantie ga naar Ibiza, dan doe ik dat. Dan wil ik niet aan mensen hoeven te vragen of dat wel oké is. Of dat ik aan mijn baas moet vragen of dat mag. Nee, ik wil het dus ik doe het. Uiteraard kan ik dat soort dingen niet doen en doe ik dat ook niet.

Geen kinderwens en geen huisdieren

Volgende puntje wat daar wel mee te maken heeft; ik heb geen kinderwens. Buiten het feit dat ik niets met kinderen heb is het ook weer een punt waar je rekening mee moet houden. Veel mensen om mij heen van mijn leeftijd (30 en in augustus word ik 31) hebben al een of twee kinderen. Dat benauwd mij echt enorm. Bij vrienden en ex collega’s zag ik bijvoorbeeld dat je er altijd rekening mee moet houden. Je kunt meestal niet spontaan uit eten, spontaan een avondje uit of dronken thuis komen. Er zullen vast mensen zijn die het er voor over hebben om ouders te zijn, maar ik niet. Ik wil hiermee absoluut niemand voor het hoofd stoten, laat duidelijk zijn. Dit is puur mijn mening en hoe ik erover denk. Huisdieren idem. Nu zie ik kinderen niet als huisdieren ;) maar het is wel iets waar je afhankelijk van bent. Een kat is iets makkelijker wellicht, maar een hond moet je uitlaten en heb je echt een oppas voor nodig als je weg bent. Het dier heeft eten en drinken nodig en moet uitgelaten worden. Je moet iemand regelen die voor je oplet en dit soort dingen doet. Dat benauwd mij wederom. Ik heb zelf ook nog nooit huisdieren gehad.

Relatie?

Goeie! Nu heb ik niet veel relaties gehad en vind ik ook niet zo snel iemand leuk, maar is wel een punt om over na te denken. Nu kan ik alleen maar zeggen dat ik het nog steeds heel erg leuk heb met diezelfde jongen als een paar maanden geleden (jeej! ♥), maar dat een relatie mij op een of andere manier wel benauwd. Vind het enorm leuk maar ik wil niet 24/7 bij iemand op z’n huid zitten en hij ook niet bij mij. Natuurlijk doe je dingen met elkaar maar ik wil genoeg ruimte voor mijn eigen ding. Voor nu is het meer dan oké dat we elkaar één of twee dagen in de week zien en dan bij elkaar slapen. Hij zijn tijd, vrienden en werk en ik ook. En natuurlijk mijn blog ;) Om nu met mijn laptop bij hem op de bank te zitten is ook niet echt gezellig. Dus ja.. relatie super leuk en gezellig en vind ik leuk, maar wel met een paar puntjes. Om het zo maar te zeggen. Denk dat het ook wel gezond is om niet 24/7 op elkaars lip te zitten. Voor nu werkt dit goed voor mij en hoop dat het nog even zo blijft.

En ook met mijn blog heb ik hier last van

Ook met mijn blog merk ik dat ik last heb van het feit dat ik onafhankelijk wil zijn. Eigenlijk zou ik wel iemand willen hebben met wie ik de site samen kan runnen om hem groter te maken, meer bezoekers te trekken en bredere scala aan onderwerpen te hebben. Dat betekent ook dat we altijd dingen moeten overleggen als een layout, soorten artikelen en niet geheel onbelangrijk; de financiën moeten delen. Al deze dingen bij elkaar maakt het toch dat ik mijn blog alleen run (op dit moment). Gastbloggers vind ik zeker leuk en ik zou nog wel plek hebben voor één of twee (dus mocht je interesse hebben, mail mij! ;) ), maar ik blijf het denk ik alleen runnen. Ook heb ik er vaker aan gedacht om een bepaald onderwerp wekelijks op een vaste dag terug te laten komen. Maar daar heb je het alweer; je bent er van afhankelijk. Je beloofd je lezers iets wat je uiteraard moet nakomen. Voor nu ‘doe ik maar wat’.. om het zo maar te zeggen.

Ik wil heel graag twee artikelen per dag plaatsen maar dat lukt mij niet elke dag. Voor nu heb ik het los kunnen laten en gooi ik een artikel online als ik dat wil. Niet op een bepaald tijdstip. Nouja, meestal niet. Als ik kan inplannen doe ik dat, maar er verschijnen ook artikelen in de middag, avond of ochtend op verschillende tijden. Wanneer ik zin en tijd heb om dit te doen :) Ik moet zeggen dat het mij heel erg goed bevalt. Op deze manier ga ik dan voorlopig ook verder :)

Jullie hebben mij weer een stukje beter leren kennen en hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! Mocht je gastblogger willen worden en heb je een leuk onderwerp, stuur me een mailtje!

Lees ook:
Linkerarm onder de tattoos
Zó kom je NIET in de schulden
Yes, een woning bezichtigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *