Hoe het Coronavirus mij persoonlijk treft

hoe het coronavirus mij persoonlijk treft

Nee, het is geen misbruik maken van of een heel artikel schrijven met affiliate linkjes omdat we allemaal massaal moeten gaan hamsteren. Daar doe ik niet aan mee. Toch wilde ik wel schrijven over hoe het Coronavirus mij persoonlijk treft, als persoon en in mijn omgeving. Mijn blog is ook mijn persoonlijke uitlaatklep en daar hoort dit immers ook bij.

Coronavirus, ziek?

Laat ik allereerst maar direct aangeven dat ik het Coronavirus niet heb en ook de klachten niet. Wel ben ik een paar weken geleden 2 weken ziek geweest, maar die symptomen voldeden niet aan dit virus, gelukkig! Ben weer opgeknapt en inmiddels ook alweer gewoon aan het werk. Niks aan de hand dus.

Hamsteren van mensen door Coronavirus

Vanmiddag ging ik na mijn werk even naar de supermarkt want ik had brood nodig. Dat was op en het is toch wel erg fijn om brood in huis te hebben 😉 Rond een uur of 15:00 was ik in de supermarkt en er waren best wat schappen leeg. Al het wc papier was op, veel groenten in potjes waren op en zo goed als al het brood was op. Normaal eet ik witte bolletjes maar die waren er niet meer. Nu ‘moest’ ik duurder brood kopen wat ik normaal nooit doe omdat ik dat zelf niet nodig vind. Er wordt ook opgeroepen om niet te hamsteren omdat er voldoende voorraden zijn en tóch gebeurt het. Ergens vind ik dat mensen kuddegedrag vertonen en maar hamsteren omdat anderen dat ook doen. Ik doe er niet aan mee en toch hindert het mij.

Personen die ik niet mag zien

Het Coronavirus bepaald ook min of meer wie ik wel of wie ik niet mag zien. Zo kom ik bij mijn vader en zou ik vanaf deze week op een vaste dag komen. Vandaag kreeg ik al mail met een hele uitleg dat het beter is om niet langs te komen als het niet nodig is. Mijn vader woont natuurlijk in een verzorgingshuis en daar wonen kwetsbare ouderen met een veelal mindere weerstand. Nee, ik voel me niet ziek, maar toch ga ik daar niet langs. Dat ga ik pas weer doen als het een beetje is gaan liggen en de maatregelen wat soepeler worden. Moet er niet aan denken dat ik het Coronavirus oploop of dat ik ongewenst iemand aansteek.

En zo zijn er meerdere personen die een zwakkere gezondheid hebben die ik graag zie en op dit moment een aantal weken niet kan zien. Wederom om het feit dat ik niet wil dat die mensen het hoe dan ook oplopen en ziek worden. Een beetje geduld nog en hopen dat het allemaal beter gaat over een week of 2. Gelukkig is er WhatsApp, maar toch ben ik liever in het echie aan het daten 😉

Mijn werk

Naast dat ik de fulltime uren maak als ondernemer, heb ik ook een parttime baan. Ik kom bij oudere mensen thuis en dat is toch ook direct de zwakke doelgroep voor het Coronavirus. Het is dus enorm belangrijk dat ik niet alleen mijn eigen gezondheid in de gaten hou, maar ook dat van de cliënten waar ik thuis kom. Je weet van beide kanten immers niet met wie zij of ik in aanraking zijn geweest. Dat is best lastig, want wanneer kom je erachter? Als iemand al heeft geniest in jouw richting? Of als ik me achteraf al niet heel lekker voelde toen ik ergens kwam? Het is heel erg onvoorspelbaar, maar zeker iets om rekening mee te houden in mijn werk.

Perseventementen worden afgezegd

Ook heb ik al verschillende mails ontvangen dat pers events worden afgezegd. Bedrijven moeten natuurlijk maatregelen treffen en ik vind het ook normaal dat dit gebeurt. Maar toch is het wel erg jammer omdat je zo een gezellige dag mist met leuke nieuwe productlanceringen. Maar gezondheid boven alles, dus het is logisch!

Ondanks dat ik wel zie hoe het loopt, we kunnen het immers niet veranderen, belemmert het mijn leven dus op verschillende punten op dit moment. Net zoals vele andere mensen en dat begrijp ik. Ik doe er ook alles aan om mij aan de richtlijnen te houden en vooral niet te hamsteren.

Hoe treft het Coronavirus jou?

Lees ook:
Mijn week in foto’s #22 (ik ging uit de kleren en reactie van Patricia Kelly)
Mijn week in foto’s #25 (Angelo Kelly Mixtape tour & €150 bij de Bijenkorf geshopt)
Hoe staat het met mijn LOI online marketing studie?

COMMENTS

 • Volgens mij ga je er top mee om!! Het blijft natuurlijk aanpassen voor iedereen. Maar je doet je best en houdt je aan de richtlijnen, dat is al super! Succes komende tijd en ik hoop dat je je buisness goed draaiende kan houden

 • Het is lastig zat allemaal, het hamsteren vind ik ook echt belachelijk. Wij eten graag een warm broodje op de zondag of een croissant, maar alles was uitverkocht. Ook de blikken en potjes wat jij al noemde waren op. Wij eten eigenlijk niks uit blikken of potten, maar het is wel bizar om zoveel schappen leeg te zien.

 • Ha, ik had net een artikel geschreven over hoe fijn het was dat Nederlanders zo nuchter met alles omgingen, stond de dag erna ineens half Nederland op zijn kop. Ik geef les op een mbo en moet nu thuis werken, omdat ik niet weet waar ik aan toe ben krijg ik enorme stress. Merk dat ik toch lichtelijk paniekerig word ondanks dat ik alles probeer te relativeren.

  • Ja ik snap je helemaal! En wat je zegt, ook ik probeer wel nuchter te blijven, maar vind het nu meer spannend worden. Ben niet in paniek, maar gewoon spannend van hoe alles gaat lopen. Succes in ieder geval!

 • Dat hamsteren is inderdaad gruwelijk, in Amerika schijnt het ook al te gebeuren. Net zoals Daphne krijg ik ieder jaar een griepprik dus moet ik ook extra oppassen. Mooi dat applaus voor mensen die in de zorg werken in Spanje! Kippenvel…

 • Ik vind het eerlijk gezegd heel eng. Ik ben zelf chronisch ziek en krijg daar onder andere ook ieder jaar een griepprik voor. Daarom ben ik extra voorzichtig.

 • Fijn dat je weer bent opgeknapt! Het hamsteren vind ik persoonlijk ook niet heel erg nodig, maar ik heb toch wat extra in huis gehaald. Dit deed ik wel toen ik de normale boodschappen kocht, dus niet een hele karre vol haha.

  Het is immers wel fijn dat er wat extra in huis zit als je ziek wordt of als je minder in het openbaar kan/mag zijn. 🙂

  Liefs
  X

 • Inderdaad vreselijk dat hamsteren! Inmiddels is er ook al een run op babyvoeding, dat vind ik nog erger! Persoonlijk treft het coronavirus mij als leerkracht best wel. De discussie die nu rondgaat vind ik erg moeilijk; wanneer moeten we als onderwijs de grens trekken en de boel dichtgooien? Wat is de beste keuze? Niemand weet het.

 • Dat hamsteren is inderdaad verschrikkelijk! Ik wist niet wat ik vanmiddag zag in de supermarkt, al die lege schappen en zoveel mensen! De winkel had dezelfde omzet als met Kerst vertelden medewerkers. Niet normaal. Het raakt mij uiteraard ook, vrienden uit het zuiden zal ik voorlopig net zoals mijn schoonzus uit de USA voorlopig niet zien. Vanuit huis werken de aankomende tijd en afwachten of de scholen open blijven. En voor de rest probeer ik er zoveel mogelijk rustig onder te blijven.

  • Ps. ik wilde nog zeggen dat ik het er vind dat je je vader aankomende tijd niet kunt zien. Voor hem ook erg want hij ziet er naaruit jou weer te zien. Hopelijk helpen de maatregelen snel en wordt het weer wat rustiger.

 • Please Post Your Comments & Reviews

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *