Hoe het Coronavirus mij persoonlijk treft

by Mariska

Nee, het is geen misbruik maken van of een heel artikel schrijven met affiliate linkjes omdat we allemaal massaal moeten gaan hamsteren. Daar doe ik niet aan mee. Toch wilde ik wel schrijven over hoe het Coronavirus mij persoonlijk treft, als persoon en in mijn omgeving. Mijn blog is ook mijn persoonlijke uitlaatklep en daar hoort dit immers ook bij.

Coronavirus, ziek?

Laat ik allereerst maar direct aangeven dat ik het Coronavirus niet heb en ook de klachten niet. Wel ben ik een paar weken geleden 2 weken ziek geweest, maar die symptomen voldeden niet aan dit virus, gelukkig! Ben weer opgeknapt en inmiddels ook alweer gewoon aan het werk. Niks aan de hand dus.

Hamsteren van mensen door Coronavirus

Vanmiddag ging ik na mijn werk even naar de supermarkt want ik had brood nodig. Dat was op en het is toch wel erg fijn om brood in huis te hebben ;) Rond een uur of 15:00 was ik in de supermarkt en er waren best wat schappen leeg. Al het wc papier was op, veel groenten in potjes waren op en zo goed als al het brood was op. Normaal eet ik witte bolletjes maar die waren er niet meer. Nu ‘moest’ ik duurder brood kopen wat ik normaal nooit doe omdat ik dat zelf niet nodig vind. Er wordt ook opgeroepen om niet te hamsteren omdat er voldoende voorraden zijn en tóch gebeurt het. Ergens vind ik dat mensen kuddegedrag vertonen en maar hamsteren omdat anderen dat ook doen. Ik doe er niet aan mee en toch hindert het mij.

Personen die ik niet mag zien

Het Coronavirus bepaald ook min of meer wie ik wel of wie ik niet mag zien. Zo kom ik bij mijn vader en zou ik vanaf deze week op een vaste dag komen. Vandaag kreeg ik al mail met een hele uitleg dat het beter is om niet langs te komen als het niet nodig is. Mijn vader woont natuurlijk in een verzorgingshuis en daar wonen kwetsbare ouderen met een veelal mindere weerstand. Nee, ik voel me niet ziek, maar toch ga ik daar niet langs. Dat ga ik pas weer doen als het een beetje is gaan liggen en de maatregelen wat soepeler worden. Moet er niet aan denken dat ik het Coronavirus oploop of dat ik ongewenst iemand aansteek.

En zo zijn er meerdere personen die een zwakkere gezondheid hebben die ik graag zie en op dit moment een aantal weken niet kan zien. Wederom om het feit dat ik niet wil dat die mensen het hoe dan ook oplopen en ziek worden. Een beetje geduld nog en hopen dat het allemaal beter gaat over een week of 2. Gelukkig is er WhatsApp, maar toch ben ik liever in het echie aan het daten ;)

Mijn werk

Naast dat ik de fulltime uren maak als ondernemer, heb ik ook een parttime baan. Ik kom bij oudere mensen thuis en dat is toch ook direct de zwakke doelgroep voor het Coronavirus. Het is dus enorm belangrijk dat ik niet alleen mijn eigen gezondheid in de gaten hou, maar ook dat van de cliënten waar ik thuis kom. Je weet van beide kanten immers niet met wie zij of ik in aanraking zijn geweest. Dat is best lastig, want wanneer kom je erachter? Als iemand al heeft geniest in jouw richting? Of als ik me achteraf al niet heel lekker voelde toen ik ergens kwam? Het is heel erg onvoorspelbaar, maar zeker iets om rekening mee te houden in mijn werk.

Perseventementen worden afgezegd

Ook heb ik al verschillende mails ontvangen dat pers events worden afgezegd. Bedrijven moeten natuurlijk maatregelen treffen en ik vind het ook normaal dat dit gebeurt. Maar toch is het wel erg jammer omdat je zo een gezellige dag mist met leuke nieuwe productlanceringen. Maar gezondheid boven alles, dus het is logisch!

Ondanks dat ik wel zie hoe het loopt, we kunnen het immers niet veranderen, belemmert het mijn leven dus op verschillende punten op dit moment. Net zoals vele andere mensen en dat begrijp ik. Ik doe er ook alles aan om mij aan de richtlijnen te houden en vooral niet te hamsteren.

Hoe treft het Coronavirus jou?

Lees ook:
Mijn week in foto’s #22 (ik ging uit de kleren en reactie van Patricia Kelly)
Mijn week in foto’s #25 (Angelo Kelly Mixtape tour & €150 bij de Bijenkorf geshopt)
Hoe staat het met mijn LOI online marketing studie?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?